Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Bäckebolsängen 16, Hisingen, Hisings Backa
Typ
Bostadsrätt
KVM
72.6 kvm
Avgift
5 489 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Renoverad 3:a trea med ny inglasad balkong och fri utsikt!

Välkommen till en modern renoverad bostad i ett lugnt och familjevänligt område mitt i Hisings Backa, ett stenkast från nya expansiva Selma Stad! Genomgående vackert ljust golv i kombination med vita väggar, smakfullt kök i vitt, helkaklat badrum, två rymliga sovrum, samt vardagsrum med utgång till ny inglasad balkong i soligt och fritt läge. Från gatuplan tar man sig smidigt upp till lägenheten som är belägen på plan 2 av 3. Där välkomnas du in i ett mycket bekvämt boende för dig som söker något nytt och fräscht! Här bor du med trivsamma gårdar mellan husen. Fina gräsytor, prunkande rabatter, liten lekplats samt trevliga utemöbler gör detta till en trevlig plats att njuta av solen, leka med barnen eller grilla med vänner.

Bra kommunikationer leder snabbt in till city eller närliggande Selma Lagerlöfs Torg, Bäckebol Centrum eller Backaplan med sina stora utbud av service och butiker.

Välkommen Hem!

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande och möblerbar hall som bjuder på bra överblick över lägenhetens trevliga planlösning. Redan här slås du av bostadens luftiga atmosfär.
Avhängning direkt till vänster samt goda möjligheter för förvaring. På golvet ligger klinker i hall.

KÖK
Köket är stiligt inrett med vita luckor, svarta kakelplattor ovan köksbänken. Gott om förvaring samt arbetsytor.
Maskinell utrustning i form av häll, ugn i behaglig arbetshöjd, kyl och frys, diskmaskin samt fläkt.
Vid fönsterpartiet skapas det naturligt en plats för matbord som rymmer 4-6 middagsgäster.

VARDAGSRUM
Rymligt och lättmöblerat vardagsrum med fint ljus från fönsterpartier och balkongdörr som ger en luftig känsla i hela rummet. Ett rum för social samvaro, här får vänner och familj plats.
Lätt att möblera med soffgrupp, tv-bänk och övrigt möblemang efter behov. De ljusa ytskikten skapar goda förutsättningar för kreativ inredning med färgglada textilier och tavlor.
Härifrån nås även den inglasade balkongen och den fantastiska uteplatsen i västerläge. Här finns plats för cafébord och stolar som skapar en mysig plats för att avnjuta en kopp kaffe eller ett glas vin.

SOVRUM 1
Sovrummet nås från hallen och är väl tilltaget i storlek. Här ryms med enkelhet en dubbelsäng med tillhörande sängbord, garderob samt annan möbel. Stort fönster med fönsterbänk.

BALKONG
Från vardagsrummet kommer ni till bostadens fantastiska inglasade balkong i ett soligt och insynsskyddat läge med fri utsikt. Här finns plats för stora utemöbler för hela familjen. Balkonger kommer att att genomgå en renovering via föreningen som kommer innebära att den kommer bli större.

SOVRUM 2
Väl tilltaget rum med plats för en säng och tillhörande möbler samt arbetshörna om så önskas.

BADRUM
I anslutning till hallen finns det helkaklade badrummet med tvättmaskin och torktumlare. Här finns wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt badkar. Fönster för vädring och ljus.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör en parkeringsplats samt ett förråd.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration arsredovisning-2021 fragor-och-svar---fasadprojektet---slutlig

Länkar

Film

Allmän information

Pris

Utgångspris

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea

72.6 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Bäckebolsängen 16

Ort

Hisings Backa

Kommun

Göteborg

Lägenhetsnummer BRF

46 (1102)

Våningsplan

2 av 3

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Bäckebol

Organisationsnummer

757202-7204

Allmän information

HSB Brf Bäckebol består av fastigheterna Backa 99:3 resp 99:4 med totalt 570 lägeheter med en total yta av 42 146 kvm. Dessutom består föreningen av 12 st lokaler upplåtna med hyresrätt med en total yta på 613 kvm.
Föreningens lägenheter fördelar sig enligt nedan:
- 29 st 1 rok
- 278 st 2 rok
- 176 st 3 rok
- 63 st 4 rok
- 24 st 5 rok

Brf Bäckebol omfattar gatuadresserna: Bäckebolsängen, Bäckebolslyckan, Cederflychts gata samt Friedländers gata
Det finns hus med och utan källare i olika våningshöjd och ett antal hus av loftgångstyp. Mellan husen finns sex stycken större innergårdar med såväl lekplats som grillplats. Det finns även många lekytor inom och i anslutning till området.

I området finns också Montessoriförskolan Lyckan som hyr en av föreningens lokaler på Bäckebolslyckan.
HSB Brf Bäckebol är ett område med mycket grönska och olika sorters växtlighet. Samtliga marklägenheter har uteplats.

Det är tillåtet att tillfälligt köra in med bil för att lasta/lossa men i övrigt är området bilfritt. Parkering inne i området är förbjuden.

Föreningen har även en väldigt informativ hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/brf/backebol/

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Bredband. Leverantör: Telenor (fiberkabel upp till 200 Mbit). Det är också möjligt att teckna abonnemang för bredbandsuppkoppling via Tele2. Separat abonnemang krävs för bredband, vilket betalas av bostadsrättsinnehavaren.
I månadsavgiften ingår digital-TV med fler än 20 olika kanaler.
Vidare information finns på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/brf/backebol/fran-a-till-o/tv/

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme

Byggnadskommentar

https://www.hsb.se/goteborg/brf/backebol/vara-bostader/fakta-om-vara-hus-och-lagenheter/

Utförda renoveringar

Vid lägenhetsöverlåtelser kommer styrelsen göra en obligatorisk besiktning beträffande el och VVS.
Beträffande badrumsrenovering så måste man som medlem anmäla detta till styrelsen. I samband med badrumsrenovering så står föreningen för bilning och byte av golvbrunn.

De senaste underhållsåtgärderna är:
2018 - bygga ut samt glasa in samtliga balkonger
2017- Konsultutredning av ventilationssystemet. Rengöring och byte av sand i samtliga sandlådor
2016 - Renovering av föreningslokalen
2015 - Renovering av samtliga termogarage, miljöhus samt föreningens miljöstation. Renovering av bastu- och gymlokalen. Högtrycksspolning av avloppsstammar
2014 - Reparation av betongskador på och målning av byggnadernas socklar. Obligatorisk ventilationskontroll och sotning av ventilationskanalerna. Installation av LED-armaturer i loftgångshusens trapphus. Värmeåtervinning har installerats i samtliga tvättstugor. Genomgång och kalibrering av fjärrvärmesystemet.
2013 - Renovering av förskolan Lyckans lokaler. Nya strömbrytare till utebelysningen på samtliga loftgångshus. Reparation av betongskador på loftgångshusen 2012-2013
2012 - Byte till lågenergiarmaturer med sensorstyrning i parkeringshuset och miljöhusen.
Ombyggnation av gårdarna 2009-2012
2011 - Utbyte av all tvätt- och torkutrustning i samtliga tvättstugor. Byte till lågenergiarmaturer med sensorstyrning i samtliga tvättstugor. Byte av cirkulationspumpar i samtliga sex undercentraler till värmesystemet. Utbyte av termostater på samtliga radiatorer 2010-2011
2010 - Installation av värmeåtervinning i förskolan Lyckans lokaler
Stammarna filmades 2005 och beräknas då hålla i cirka 10-20 år till.
Alla fönster är bytta, de senaste under 2004.

Under 2010/2011 har även alla termostater i elementen bytts ut.

Kommande renoveringar

2021 - Fasadprojektet pågår och omfattar nya fönster, fasader, tak, ombyggt ventilationssystem samt nya balkonger med inglasning. Där ingår nya förlängda och inglasade balkonger. Planerat vara färdigt 2024.

Övriga utrymmen i föreningen

Till lägenheten följer ett förråd, extra förråd kan hyras. Det finns bastu och gym i föreningen. Årskort till bastu och träningslokal kostar 800 kr/år och lägenhet.
På Bäckebolsängen 4 finns en samlingslokal som kan hyras av medlemmarna, kostnaden för att hyra föreningslokalen är 300 kr. Bokningen gäller från kl 08.00 - 21.00
Två övernattningsrum kan hyras med vardera 4 bäddar. De är belägna på Bäckebolsängen 29 och Bäckebolslyckan 22. Gästlägenheterna kostar 200 kr/natt att hyra, vilket per automatik debiteras din ordinarie hyreasvi.
Max tillåten hyrestid är 1 sammanhängande vecka åt gången.

På Bäckebolslyckan 3 finns ett hobbyrum för mindre snickeriarbeten m.m. Tillträde till hobbylokalen kostar 100 kr/år och lägenhet.
På Cederflychts gata finns en miljöstationen. Föreningen har 4 tvättstugor. I tvättstugorna finns 6 tvättmaskiner, 1 grovtvättmaskin, torkrum och mangel.

Antal lägenheter

570

Byggnader

Byggår

1972-1974

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

5 489 SEK/månad. I avgiften ingår I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och parkeringsplats

Beskrivning månadsavgift

Föreningen har individuell mätning av hur mycket el varje bostadsrättsinnehavare förbrukar. Elen debiteras i efterhand på avgiftsavin, med en fördröjning på en månad.

Avgiftsförändringar

Styrelsen har beslutat att höja årsavgiften med 0,5 % fr.o.m. den 2023-07-01.
Avtalet om tomträtt löper ut i slutet av 2022.

Föreningen ekonomi sköts av styrelsen som till sin hjälp får stöd av HSB förvaltning. Där man kan tillgå ekonomer och andra inom det finansiella området.
Föreningen anser det viktigt att ta hand om sina medlemmars ekonomiska intressen och de har avsatt en medlem i styrelsen som "controller", det vill säga en slags styrekonom med uppdrag att styra och bevaka föreningens ekonomi.
Styrelsen följer fortlöpande upp det ekonomiska utfallet genom kvartalsavstämningar, gör finansiella prognoser i tidsperspektivet 5, 10 och 30 år. Därigenom kan en god bild ges medlemmarna av kommande avgiftsförändringar, vilket bidrar till att skapa en ekonomisk trygghet.

Andelstal insats

0,17603 %

Andel av månadsavgift

0,17603 %

Inre reparationsfond

9 253 SEK

Överlåtelseavgift

1312,5 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

290 SEK/månad

Försäkringskostnad

90 SEK/månad

Summa driftkostnad

380 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Av föreningens 570 lägenheter saknar 67 lägenheter parkeringsplats som hör till lägenheten.
Övriga lägenheter har parkeringsplats som tillhör lägenheten. Kostnaden för p-platsen är inräknad i månadsavgiften.

Parkeringsplatserna är belägna på:
1. Stora uteparkeringsplatsen. Där finns också 100 termogarage att hyra via en separat kö.
2. P-däck vid Cederflychts gata, som har har 3 plan med p-platser både ute och under tak.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

121 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

136 kWh/m²

Energiklass

E

Beskrivning

Övrigt

Informationen ovan är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy