Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 250 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Ormvråksgatan 9, Söderkulla, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
67 kvm
Avgift
4 221 SEK / mån
Rum
2 rum

Stor tvåa med inglasad balkong!

Snart finns denna tillsynes unika lägenhet om 67 kvm till försäljning!
I denna tvårumslägenhet finns en rymlig vardagsrum med utgång till en inglasad balkong. Generöst tilltagna ytor såväl i sovrum som i det helkaklade badrummet. Här erbjuds ett rymligt kök som är i behov av viss renovering där man har möjlighet att sätta sin egen prägel. Bostaden är belägen på tredje våningen.

I trevliga Söderkulla erbjuds gott om skolor samt förskolor, grönskande områden och dagligvaruhandel. Kommunikationsmöjligheterna från området är mycket goda, både för buss och tåg. Välkomna till Ormvråksgatan 9!

Allmän information

Pris

1 250 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2

Boarea

67 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Ormvråksgatan 9

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

145

Våningsplan

3 av 8

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB BRF Tornfalken

Organisationsnummer

746000-5163

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Tornfalken är en äkta bostadsrättsförening. Husen byggdes år 1970 och består av 295 lägenheter på fastigheterna Fosie 165:217, Dressören 2 och 5 samt Lohengrin 2 och 3 som föreningen innehar med tomträtt. Tomträttsavgälden omförhandlas år 2021. Fastighetens adress är Ormvråksgatan 1-5, 9-13 och Tornfalksgatan 11-21 och 22-30.

EKONOMI
HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1207,5 kr år 2022). Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant (483 kr år 2022). Köparen blir medlem i HSB och betalar en medlemsavgift på 500 kr samt en årsavgift på 300 kr. Av denna summa deponeras 500 kr och återfås igen vid utträde ur HSB.

Avgiften höjdes senast 2020-01-01 med 2%. Föreningen kommer att höja avgiften 2020-07-01 med 2%. (Kontrollerat: 2020-03-25)
Föreningen har gemensamt elavtal där varje hushåll betalar för sin faktiska förbrukning och debitering sker via månadsavin med tre månaders förskjutning.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Utförda renoveringar:
1990 Taket omlagt
2003 Balkonger inglasade, miljöhus byggdes.
2005 Tvättstugor renoverades
2011 Nya maskiner i tvättstugan
2015 Inhängning av föreningens innergård
2016 Nya hissar
2017 Byte av värmeventiler i höghusen
2017 Ny belysning på innergården
2017 Infört elektroniskt bokningssystem för tvättstugor.
2018 Renovering av fasad, tak samt plåtar på 5-vånings huset
2018 Putsning och målning av källarnedgångar.
2018 Spolning av avloppsstammar.
2018/2019 Byte av fläktar på Ormvråksgatan 1-5
2019 Byte av tvättutrustning.

Planerade renoveringar:
2020 Byte av hissar på Tornfalksgatan 11-21
Spolplatta i garage skall renoveras så att de följer miljöförvaltningens krav.Oljeavskiljare och en vattenmätare skall också installeras.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga finns i samtliga hus med 2st tvättmaskiner och 1st torktumlare samt torkrum. Kallmangel finns också i samtliga hus.
Bordtennis och biljard finns och ligger i källaren i 3-våningshuset, nedgång på gaveln mot dagiset. Detta kostar 150:-/år.
Föreningen har en föreningslokal där man kan ha fest/kalas om man blir för många för att vara hemma. Nedgången är bredvid garagenedfarten. Lokalen kostar 1000:- att hyra + 1000:- i deposition. Depositionen återlämnas när nycklarna återlämnas och lokalen är hel & ren.
Cykelförråd finns i källaren i varje byggnad samt i låsta utrymmen utomhus. Barnvagnsrum finns i varje hus.
Ett källarförråd tillhör normalt varje lägenhet. Extra förråd finns att hyra av föreningen i mån av tillgänglighet.
Lugna och grönskande innergårdar med uteplatser och grillmöjligheter finns även.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Comhem. Basutbud ingår i månadsavgiften med ett antal analoga och digitala kanaler. Fler digitala kanaler kan köpas till genom att teckna eget tilläggsavtal med ComHem. Bredbandsuttag är framdraget till samtliga lägenheter. Föreningen är kollektivt anslutna till Bredband2. 65kr läggs på avgiften och då har de boende 100/100Mbit. Alternativt kan bredband tillhandahållas av ComHem via antennuttaget.

GARAGE OCH PARKERING
Föreningen tillhandahåller 128 utomhusparkeringsplatser och 76 garageplatser. Kostnaden för utomhusparkeringsplatserna är 125 kr/månad och för garageplatserna 320 kr/månad. Både till p-platserna och garaget finns det en separat kö. I övrigt råder fri parkering i området.

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägget ingår i föreningens försäkring.

KONTAKT
Emial: brftornfalken@gmail.com
Hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/tornfalken/


Uppgifterna är hämtade från berörd förening. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

BYGGNADSÅR
1970

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 295
Antal lokaler: 1

Antal lägenheter

295

Byggnader

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 221 SEK/månad. I avgiften ingår Kabel-TV, Internet
Internet ingår i avgiften.

Andelstal insats

0,32200

Andel av månadsavgift

0,32200

Överlåtelseavgift

1 207,5 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl