Länk kopierad!

Visningar

sön 5 feb 13:15 - 13:45
Välkommen på öppen visning! Anmäl gärna via annonsen för mer information. För privat visning kontakta ansvarig mäklare.
tis 7 feb 18:00 - 18:30
Välkommen på öppen visning! Anmäl gärna via annonsen för mer information. För privat visning kontakta ansvarig mäklare.

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 795 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Plogvägen 15, Margretelund, Åkersberga
Typ
Bostadsrätt
KVM
72 kvm
Avgift
4 224 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Fin 3a med egen mysig ingång och stor balkong med fantastiskt läge!

Varmt välkommen till Plogvägen 15 och denna rymliga trea i BRF Boklok Sörgården!
Boklok är ett annorlunda boendekoncept där Ikea och Skanska arbetat fram ett hållbart sätt att bygga hus. Med virke från svenska skogar och solpaneler på taken ligger detta helt rätt i tiden och är ett klimatsmart sätt att bo. Denna trea är genomtänkt med god ljus design, med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum där man har fina sällskapsytor. Lägenheten har en extra decimeter på höjden, vilket gör att man har smart snygg extra förvaring. Lägenheten är genomgående ljus med 2 rymliga sovrum, stort badrum med dusch och tvättdel. Från vardagsrummet når man den mysiga balkongen där man kan njuta av många sköna stunder.

Lägenheten ligger med ett fantastiskt läge med bara några minuters gångavstånd till busskommunikation, affär, apotek och restauranger. Skolor, motionsspår och badplats har du inom promenad och cykelavstånd.
Margretelund är ett av Österåkers vackraste områden med dess närhet till naturen, havet och skärgården. Sommar som vinter kan man njuta av bad och vill man istället ut och leka så finns flertalet fina lekplatser.
Området är mycket barnvänligt med flertalet förskolor och skolor, även privata alternativ finns med varierande inriktning och pedagogik.

För mer info, så är du hjärtligt välkommen att kontakta ansvarig mäklare Jessica Lasson på telefon 070-729 43 98 eller mail jessica.lasson@skandiamaklarna.se

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande hall med ljust trä golv och ljusa väggar, med trevligt ljusinsläpp från köksdelen. I anslutning till hallen finns ett praktiskt förråd.

Badrum

Fräscht rymligt badrum med vitt kakel på väggar och grå plastmatta på golv. Dusch, handfat med kommod och spegel upptill. WC. Tvättmaskin och torktumlare.

Kök och Vardagsrum

Genomgående ljusa väggar och ljust trägolv, den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum gör att man känner sig välkomnad. Modernt vitt kök med grå bänkskiva med fint ljusinläpp från fönster ovanför vasken. Bra praktiskt kök med mycket förvaring. Kyl och frys i en stapel. Plats för stort matbord och social samvaro. Utgång till balkongen i sydväst läge med fantastisk utsikt.

Sovrum 1

Stort ljust sovrum med 2 garderober.

Sovrum 2/Arbetsrum

Fint ljust sovrum med 2 garderober.

Balkong

Från vardagsrummet når man denna rymliga balkong. En egen oas med markis och plats för möblemang.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Stadgar Årsredovisning

Länkar

Film

Allmän information

Pris

2 795 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

72 kvm

Gatuadress

Plogvägen 15

Ort

Åkersberga

Kommun

Österåker

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

Externt förråd, tillhör lägenheten.

Lägenhetsnummer BRF

A32S (1103)

Våningsplan

1 av 1

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

BRF Boklok Sörgården

Organisationsnummer

769637-7428

Allmän information

Fastighetsjour - Securitas.

Brf bildades

2019

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Fiber

Byggnader

Byggår

2021

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

4 224 SEK/månad. I avgiften ingår ingår värme, vatten, kabel-tv och externt förråd.

Avgiftsförändringar

Avgiftshöjning från 2023-01-01.

Andelstal

2,51

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

901 793 SEK

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Enligt 2021 årsredovisning.
Räntebärande skulder uppgår till 36 576 415 kr
Räntebärande tillgångar uppgår till 648 405 kr
BRF nettoskuld 35 928 010 kr

Kommentar

Dessa kostnader är baserat på säljarens nuvarande situation.
Fjärrvärme
Ventilation via FTX med separat mätare för debitering av elförbrukning per lägenhet. Hushållsel köps genom föreningen och debiteras i efterhand på köparens avi, 4 ggr per år. En del av säljarens elförbrukning kan komma att debiteras i efterhand på köparens avi. I dessa fall ansvarar säljare/köpare för fördelning av kostnad.

Överlåtelseavgift

2,5% av Pbb SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

1% av Pbb SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

283 SEK/månad

Försäkringskostnad

100 SEK/månad

Bostadsrättstillägg

40 SEK/månad

Bredband (Tele 2)

439 SEK/månad

Summa driftkostnad

862 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

P-plats uthyres till medlemmar, föreningen har 37 P-platser (varav 3 st handikapp). 200 kr/månad. Finns även allmän parkering.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

46 kWh/m²

Energiklass

B

Besiktningsman

Stefan Ferrari, Boklok Housing AB

Beskrivning

Service och kommunikationer

Närheten till storstaden finns med bra kommunikation, området trafikeras med buss till Åkersberga centrum. Från lägenheten når man buss på 2 minuter.
I centrum finns bra kommunikation med både Roslagsbanan och bussar, bland annat direktbussar från Margretelund till Humlegården, Stockholm och Danderyds sjukhus T-bane station. Om man vill ta bilen mot Stockholm/Kista/Sollentuna tar man 276:an och vidare via E18 eller norrortsleden.

Områdesbeskrivning

MARGRETELUND
________________________________________
Margretelund är både ett slott och ett bostadsområde i Östersåkers kommun. Slottet ligger vid Trälhavet och bostadsområdet gränsar till viken Sätterfjärden. Margretelund är ett av Österåkers vackraste områden med dess närhet till naturen, havet och skärgården. Sommar som vinter kan man njuta av bad och vill man istället ut och leka så finns fina lekplatser. Det är ett barnvänligt område där alla kan trivas, det finns flera förskolor och skolor, även privata alternativ med varierande inriktning och pedagogik. Mer information om dessa finns på www.osteraker.se.
Vid torget i Margretelund finner man oss på SkandiaMäklarna, Ica Favoriten, apotek, husläkare, frisör och matställe.

ÅKERSBERGA
________________________________________
Åkersberga ligger i Roslagen och kan erbjuda ett rikt natur- och skärgårdsliv. Det är en ständigt växande kommun och Åkersberga Centrum erbjuder välkända och specialiserade butiker samt flertalet restauranger med olika kök.
Då kommunen är en skärgårdskommun finns många marinor för den båtintresserade, och det finns en mängd badplatser både i hav och sjö. Skärgårdslivet är ständigt närvarande.
För den golfintresserade finns tre golfbanor i Åkersberga, varav två är i närområdet. Österåkers GK har två banor. Den prisbelönta Öster by Stenson samt Västerled. Åkersberga GK ligger i vacker Roslagsnatur några kilometer bort.
I kommunen finns flera hästar och stall för dem som vill rida. Även ishall, simhall, motionsspår och gym med olika inriktningar bjuder in till en aktiv fritid. Under 2022 invigs Åkersbergas multihall med 13 000 kvm. Här kommer det att finnas plats för en mängd olika idrotter, däribland innebandy, basket, bordtennis, cheerleading, friidrott, skolidrott, gymnastik, handboll, fotboll och trampolin. Det finns flertalet tennis och padelbanor, padel finns bl a på golfklubbarna samt vid återvinningscentralen Brännbacken.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta