Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Wivalliusgatan 23, Nyby, Uppsala
Typ
Bostadsrätt
KVM
61 kvm
Avgift
3 175 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Generös 2:a med balkong i Nyby

Välkommen till denna fräscha 2:a med balkong belägen i lugna kvarter i Nyby. Lägenheten som är belägen på tredje våningen har genomgående fina ytskikt och ett härligt ljusflöde från flertalet fönster. Bostaden har en smart planlösning med rymliga rum, där ytorna är optimalt fördelade. Det stora köket som ligger till höger om entrén är klassiskt i stilen och utrustat med hel kyl/frys, spis med ugn och fläkt ovan, diskho samt diskmaskin. Här finns gott om förvaring i över- och underskåp samt utrymme för matbord. Vidare i bostaden finns en rymlig hall med klädkammare intill, perfekt förvaring. Ett generöst sovrum med plats för säng och övrigt möblemang, ett stort vardagsrum med härlig rymd och stora ytor för möbler samt tillgång till bostadens balkong med en härlig utsikt. Sist men inte minst finns ett badrum som inom snar framtid ska stamrenoveras vilket ger dig som boende chansen att sätta din egen prägel och samtidigt få en renoverad lägenhet.

På Wivalluisgatan 23 bor du i Brf Vivalla som är en mycket stabil och omtyckt förening med låg belåning och har fått utmärkelser "Årets Bostadsrättsförening" 2006 och "Årets hållbarhetsförening" 2016.
Läs mer på föreningen hemsida https://brfvivalla.se/. Där finns även information angående den pågående stamrenoveringen.


Området Nyby är ett lugnt och trevligt område som har mycket att erbjuda oavsett ålder. Området erbjuder bland annat närhet till Gamla Uppsala kultur- och friluftsområde och Gränby sportfält. Här har barnfamiljen ett riktigt drömläge. Perfekt är även området för den med arbete i Uppsala som vill ha cykelavstånd alternativt närhet till god bussförbindelse in till stan. Med några minuter bil nås påfarten till E4an som gör att läget även är bra för pendlaren med arbete i exempelvis Stockholm eller Gävle. Närområdet erbjuder även att brett serviceutbud med bland annat Gränby köpstad och flertalet restauranger, apotek, butiker och systembolag. Välsorterade matbutiker finns även i närområdet.

Välkommen hem.

Rumsbeskrivning

HALL
Stor och välkomnande hall som disponerar ytorna på ett kvadratsmart vis, här finns plats för avhängning åt vänster när du kliver in i entrén där avyttringsmöjligheter finns i form av hatthylla och skohylla. I direkt anslutning till hallen finner du även en rymlig klädkammare för smidig och lättillgänglig förvaring, denna kan även nyttjas som städskrubb om så önskas. Genomgående fräscha ytskikt i bostaden vilket du möts av här i hallen.
Ljust parkettgolv och vita tapetserade väggar med struktur.

KÖK
Välutrustat kök med kyl, frys, spishäll med ugn och ovanstående fläkt samt diskmaskin. Här erbjuds en fräsch köksinredning som rymmer generöst med förvaring, de ljusgråa bänkytorna erbjuder även goda arbetsytor som belyses av spottarna i överskåpen. Fint ljusinsläpp från fönstret placerat vid matplatsen som köket disponerar, här får du plats med ett stort matbord. Från matplatsen har du även tillgång till sovrummet i bostaden.
Ljust parkettgolv som är genomlöpande i samtliga utrymmen med ljusgröna, målade väggar och svart stänkskydd.

VARDAGSRUM
Kliver du rakt fram i hallen nås det rymliga vardagsrummet där du tar dig in i en härlig rymd tack vare det goda ljusinsläppet från fönster beläget vid balkongen. Här kan du fritt möblera som du önskar, goda ytor erbjuds till större soffgrupp, tv-möblemang, ett hemmakontor alternativt en stor matsal.
Ljust parkettgolv och vitmålade väggar samt en fondvägg i ljusgrön kulör.

SOVRUM
Detta sovrum nås via bostadens kök. Här finns plats för en stor säng samt tillhörande sängbord och en stor skjutdörrsgarderob längs ena väggen. Fönstret bistår med gott ljusflöde i sovrummet.
Ljust parkettgolv och vitmålade väggar.

BADRUM
Rymligt och ljust badrum utrustat med tvättställ med ovanliggande spegelskåp, toalettsits, duschhörna med draperi samt tvättmaskin av märket Cylinda.
Ljusblå plastmatta på golv samt ljusbeige plastmatta på väggar.

BALKONG
Trevlig och rymlig balkong som kan inredas med diverse balkongmöblemang samt växter. Här kan du njuta av solen från tidig morgon till eftermiddag. Balkongen vetter mot baksidan av huset mot en grönskande yta.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Energideklaration Årsredovisning

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

61 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Wivalliusgatan 23

Ort

Uppsala

Kommun

Uppsala

Lägenhetsnummer BRF

202119001-0150

Våningsplan

2 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Vivalla

Organisationsnummer

717600-8261

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Riksbyggens Brf Vivalla består av 296 bostadsrättslägenheter fördelat på 15 huskroppar.
Byggnaderna är uppförda 1974 och omfattar adresserna Viktor Rydbergsgatan 2-40 (jämna) och
Wivalliusgatan 1-49 (udda). Besök gärna föreningens hemsida: brfvivalla.se
Bostaden har ett förråd på samma plan som lägenheten.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad i Folksam via Proinova AB. Hemförsäkring bekostas individuellt av
bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Föreningen blev 2006 utsedd till ?Årets Bostadsrättsförening? med motiveringen ?för att de på ett målmedvetet sätt arbetat för att utveckla sitt område till en modern och attraktiv bostadsrättsförening?.

Föreningen blev 2016 utsedd till ?Årets hållbarhetsförening? med motiveringen att föreningen ?har med en väl fungerande underhållsplan visat på framförhållning i planering av åtgärder i syfte att med bibehållen god ekonomi spara energi samt pengar på sänkta energikostnader?.

Brf bildades

1970

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

TV OCH BREDBAND
Gruppavtal med ComHem, där Tv med 8 favoriter /Bredband med 100/10 Mbit/s ingår. Obligatorisk avgift om 120 Kronor/månad.
Det finns även Telenor /Bredbandsbolaget i föreningen om man önskar det dock inget gruppavtal i nuläget.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme
Frånluftsventilation

Byggnadskommentar

Gamla Uppsala 86:51
Byggnadsår 1974

Utförda renoveringar

2018: Ombyggnad undercentral samt renovering av balkongskärmar
2017: Garage och p-platser samt gårdsupprustning.
2016: Markytor och huskropp utvändigt.
2015: Tvättstugeutrustning, tak samt vattenmätare.
2012: Fönsterbyte till 3-glas samt kondensskydd till tak.
2010: Motorvärmare
2008: Tryckstyrda fläktar - För ett effektivare ventilationssystem
2004: Byte till säkerhetsdörrar.
1998: Renovering våtutrymmen.

Kommande renoveringar

2021-2023: Balkongrenovering.
2022-2024: Stamrenovering

I BRF Vivalla sätts stamrenovering igång i augusti 2022 och beräknas avsluta juli 2023, se föreningens hemsida för utförlig information planering av projektet.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 296

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns fem tvättstugor, en grovtvättstuga, cykelförråd, hobbyrum, övernattningsrum, samlingslokal, solarium och relaxavdelning med bastu. I föreningen finns även trädgårdsmöbler, grill och en tennisplan som vintertid spolas till isbana.

Antal lägenheter

296

Byggnader

Byggår

1974

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 175 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme och kallvatten. Obligatorisk avgift tillkommer med 120 kr/mån för bredband (100 Mbit) och kabel-tv. Individuell mätning av varmvatten tillkommer beroende på förbrukning.

Avgiftsförändringar

Föreningen har en god och stabil ekonomi. Detta innebär att avgiftshöjningarna kommer att bli mindre än befarat utifrån storleken på projektet. Den flerårsbudget som tagits fram visar preliminärt på behov av avgiftshöjningar på ca 3-5% per år under de 3 år renoveringen pågår.

Andelstal

0,3172

Andel av månadsavgift

0,31787

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har 194 st p-platser med el-plint som kan hyras för 200 kr/mån. Kort eller ingen kö till
p-platserna. Föreningen har 92 st garage som kan hyras för 300 kr/mån. För gäster finns separata parkeringsplatser.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

131 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

132 kWh/m²

Energiklass

E

Besiktningsman

Jonas Holmberg, Riksbyggen Ek

Kommentar

Atemp: 1878

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy