Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Vasavägen 27, Centralt/Vasastaden, Linköping
Typ
Bostadsrätt
KVM
55 kvm
Avgift
2 323 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Bo centralt där det moderna möter det klassiska i Vasastan!

- Obelånad förening - Vasavägen 27 välkomnar dig till den perfekta 2an där de tidstypiska detaljerna så som generös takhöjd, breda fönsternischer och vacker pardörr möter det moderna renoverade köket med genomgående kulörval och moderna ytskikt.
Redan i hallen möts du av den generösa takhöjden som bjuder in att ta dig vidare till ett rymligt sovrum med bl.a. inbyggd garderob. Via den vackra pardörren kliver du in i vardagsrummet med öppen planlösning mot kök som ger yta för soffgrupp och matplats, eftertraktad lösning som uppskattas vid familjära tillställningar.

Brf Axet 11 är en välskött HSB-förening med mycket god ekonomi. Föreningen är obelånad och därav kan månadsavgiften hållas på en förmånligt låg nivå. Föreningen har genom åren genomfört omfattande renoveringar vilket gör att byggnaden hålls i ett väldigt gott skick. Stambyte gjordes 2002. I månadsavgiften om 2323 kronor ingår värme, vatten, kabel-tv , bredband samt ett förråd.

På Vasavägen 27 bor du i hjärtat av Linköping med närhet till bland annat matbutik, restauranger, caféer, skolor, fina grönområden och bra kommunikationer. Stadskärnan når du enkelt via gång eller cykel och Linköpings Universitet ligger enbart 15 minuter från bostaden med cykel. Detta är en bostad med perfekt läge i hjärtat av Vasastaden!

Det digitala prospektet hittar ni här: https://epaper.webtopsolutions.com/epaper.asp?id=1154310

Rumsbeskrivning

HALL:
Du kliver in i hallen och möts av den generösa takhöjden. Vidare in i hallen finns utrymme för enklare hallmöbel och plats för att hänga av sig ytterkläder.

KÖK/VARDAGSRUM:
Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med en härlig takhöjd som gör rummet luftigt och inbjudande. I köksdelen finns utrymme för matbord och stolar. Köket renoverades under nuvarande ägares boendetid där man har förlängt köksbänken och öppnat upp till en köksö vilket blir en naturlig plats att samlas vid vid sociala kvällar. Köket går i klassiskt grått med vit laminatbänkskiva likt stenskiva. Köket är utrustat med spishäll, fläkt, inbyggd micro och ugn, inbyggd diskmaskin och delad kyl/frys. Belysning i form av spottar finns över bänkskiva och i tak. I vardagsrummet finns plats för större soffgrupp, soffbord och tv-möbel. Här infinner sig härligt ljusinflöde från fönster som ger ett avkopplande, harmoniskt rum.

SOVRUM:
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och garderober. Intill sängen finns även en inbyggd garderob med vacker tidstypisk sekelskiftes dörr. Från sovrummet finner du pardörrar som tar dig vidare in till vardagsrum/kök.

BADRUM:
Separat toalett och duschrum med våtrumsmatta och kaklade väggar i bägge rummen.

Dokument (pdf)

Planlösningar Frågelista Vasavägen 27 Årsredovisning HSB Brf Axet 11 Stadgar HSB Brf Axet 11 Energideklaration Vasavägen 27

Länkar

Prospekt

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

55 kvm

Boareabeskrivning

*Uppgift om lägenhetsyta grundas på senast gjorda uppmätning. Ytan kan ha förändrats därefter. HSB/bostadsrättsföreningen ansvarar inte för att angiven yta överensstämmer med verklig yta.

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Vasavägen 27

Ort

Linköping

Kommun

Linköping

Beskrivning av förråd m.m.

Till lägenheten finns ett vindsförråd.

Lägenhetsnummer BRF

9

Våningsplan

1 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Uteplatser

Balkong

Mellan våningsplanen finns en gemensam balkong att nyttja.

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Axet 11

Organisationsnummer

769623-0478

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadrättsföreningen omfattar 42 lägenheter. Föreningen ombildades från hyreshus till HSB-anknuten bostadsrättsförening hösten 2011. I köpet fanns budgeterat för renoveringar av fasad, fönster och tak. Genom att föreningen budgeterade för dessa kostnader vid förvärvet istället för efteråt lyckades föreningen hålla nere årsavgifterna för medlemmarna.

Föreningen har 4 lokaler, främst i källaren på 32:an. Samtliga lokaler är uthyrda.

I källaren på Vasavägen 27 finns två tvättstugor, en mindre och en större. Sammanlagt finns 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp och 1 mangel.
Föreningen har förråd på vinden och i källaren. I källaren finns även utrymme för cyklar.

Föreningen har tecknat en gemensam bostadsrättsförsäkring hos Länsförsäkringar. Det innebär att bostadsrättsföreningen står för bostadsrättstillägget i hemförsäkringen. Den boende ska dock ha en egen vanlig hemförsäkring.

I nuläget har föreningen fortfarande två hyreslägenheter kvar från ombildningen. När dessa hyresgäster väljer att flytta kommer dessa säljas till marknadspris och således generera intäkter till bostadsrättsföreningen.

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE FÖRÄNDRINGAR
Föreningen har mycket god ekonomi med ingen belåning. Styrelsen arbetar aktivt för att sänka kostnaderna, öka intäkterna och på sikt sänka avgifterna.

GÅRDSPLATS
På innergården finns 10 parkeringsplatser.

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

I dagsläget har föreningen Tele 2 (tidigare Com Hem) som tv-leverantör.
Från och med 1 maj 2018 står föreningen för bredbandsabonnemanget hos den enskilde medlemmen. Kostnaden för bredbandet läggs som tillägg bredvid avgiften. Leverantör är Telenor och hastigheten som erbjuds är 250/250 Mbit/s dvs 250 Mbit/s (31,25 MB/s) både nedströms och uppströms. Därutöver finns möjlighet att uppgradera både till högre hastigheter och tv-paket med varierande kanalutbud. Föreningen står enbart för gruppanslutningen av bredbandet, eventuella tilläggstjänster betalar du själv genom ett privat avtal med bredbandsbolaget. Obligatorisk tillägg på bredband om 125kr/mån

Uppvärmning och ventilation

Ventilation: Självdrag

Byggnadskommentar

Antal lägenheter: 42
Antal lokaler: 4
Antal hyresrätter: 2

Utförda renoveringar

2002 - Stambyte och badrumsrenovering
2012 - Fönsterbyte mot innergård
2012 - Takrenovering
2012 - Fasadrenovering
2015 - Byte till säkerhetsdörrar
2016 - Tak till trappan i källarlokalen
2017 - Staket på innergården
2018 - Byte av tryckkärl och renovering av en liten bit avloppstam

Kommande renoveringar

- Betongtrappan, 100% lagning av ytan
- OVK-besiktning (självdrag)
- Byte av 2 tvättmaskiner, 2 torktumlare och 2 torkskåp
- Balkongräcken smide
- Värmeanläggningar

Övriga utrymmen i föreningen

Till lägenheten finns ett förråd. Till föreningen finns två gemensamma tvättstugor samt cykelförråd i källaren.
Sopsortering finns på innergården.

Antal lägenheter

42

Byggnader

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

2 323 SEK/månad. I avgiften ingår Värme, vatten, basutbud kabel-tv, bredband (obligatorisk tillägg på bredband om 125kr/mån som är inräknat i avgiften). Bostadsrättstilläggsförsäkring

Avgiftsförändringar

Föreningen planerar att höja avgiften med ca 5% från troligtvis 1 jan 2023

Andelstal insats

2,30330%

Andel av månadsavgift

2,30330%

Kommentar

Driftkostnaden är ett uppskattat belopp för 2 personer.

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

350 SEK/månad

Försäkringskostnad

141 SEK/månad

Försäkringsinformation

Föreningen har från 2015-04-24 tecknat en tilläggsförsäkring gemensamt för medlemmarna. Försäkringsgivare är liksom för fastighetsförsäkringen Länsförsäkringar Östgöta. Bostadsrättsförsäkring är ett komplement till din befintliga hemförsäkring. Hemförsäkringen tecknas individuellt av varje bostadsrättsinnehavare.

Summa driftkostnad

491 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har elva parkeringsplatser på innergården, tio stycken bilparkeringar och en MC-parkering. Kölista till dem finns uppsatt i trapphusen.
När en lägenhet säljs återgår P-platsen till föreningen som fördelar enligt kölista.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

128 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

133 kWh/m²

Energiklass

E

Besiktningsman

Joakim Svensson, HSB Östergötland

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy