Länk kopierad!

Visningar

sön 14 aug 13:00 - 13:40
Anmälan krävs via mäklarens hemsida. Önskar du en annan visningstid så kontakta mäklaren!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 150 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Fiolgatan 4, Ruddalen, Västra Frölunda
Typ
Bostadsrätt
KVM
69.3 kvm
Avgift
5 047 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Ljus och välplanerad trea med inglasad balkong!

I mysiga Ruddalen finner vi denna både inbjudande och välplanerade trerummare med stor klädkammare. Stora fönster som fyller lägenheten med ljus. Den inglasade balkongen förlänger bostaden och blir som ett extra rum. Lägenheten är i fint skick och i vardagsrummet ligger den vackra fiskbensparketten. Här erbjuds ett lugnt, avskilt och barnvänligt boende med närhet till Ruddalens natur. Med spårvagn tar man sig snabbt till såväl havet som innerstan och Frölunda torg.

Bostadsområdet Ruddalen ligger i direkt anslutning till friluftsområdet. Här finns idrottsanläggning med fotbollsplan, bandy- och skridskomöjligheter. Naturstigarna passar perfekt för löpning och skogspromenad. Ett stenkast bort finner ni Frölundas kulturhus som erbjuder olika aktiviteter som bl.a. simhall, sporthall, teater och bibliotek. Det tar inte mer än tio minuter till Linnéstadens många restauranger och kaféer. På ännu närmare håll ligger Frölunda Torg som har allt för en lyckad shoppingrunda, med butiker såväl som kaféer och lunchställen. Här bor du också nära till havet, på tjugo minuter når du populära badplatser som Ganlet och Fiskebäcksbadet.

Spårvagnslinjerna 1, 7 och 8 går in till centrum. Från Frölunda Torg finns även bussförbindelser och därifrån tar man sig enkelt in till centrala Göteborg.

Rumsbeskrivning

Hall
Välkomnande och ljus hall med plats för ytterkläder. I direkt anslutning finner du en rymlig klädkammare som erbjuder god förvaring.

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med plats för soffgrupp och andra möblemang. Fönster i två väderstreck vilket bidrar till ett härligt ljusinsläpp. Från vardagsrummet når du köket men även utgången till balkongen.
Härlig balkong med vidsträckt utsikt. Här kan du möblera med bord och stolar. Njut av många härlig soltimmar!

Kök
Från vardagsrummet når du det ljusa köket med plats för matbord för ca 4-6 personer. God förvaring och bra med arbetsyta. Här erbjuds kyl , frys, ugn, spis och fläkt. Fri utsikt från det stora fönstret.

Sovrum 1
Stort sovrum med plats för dubbelsäng och annat möblemang. Här finns plats för förvaring i form av garderob.

Sovrum 2
Sovrummen rymmer säng samt ytterligare förvaringsmöbel om så önskas. Sovrummet lämpar sig utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor.

Badrum
Helkaklat badrum i ljusa färger. Här erbjuds dusch, handfat med kommod, handdukstork, spegelskåp och vägghängd wc samt tvättmaskin.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Årsredovisning Fiolgatan 4

Länkar

Film

Allmän information

Pris

2 150 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

69.3 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Fiolgatan 4

Ort

Västra Frölunda

Kommun

Göteborg

Lägenhetsnummer BRF

017

Våningsplan

3 av 12

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB:s Brf Kvartetten

Organisationsnummer

757200-9152

Allmän information

HSB:s Bostadsrättsförening Kvartetten i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 1960. I föreningen finns 268 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Till föreningen hör adresserna Fiolgatan 4-10.
Föreningen köpte huset 1963.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om ca 1 208 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) och en pantsättningsavgift om ca 483 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Överlåtelseavgiften betalas av säljare och pantsättningsavgiften betalas av köparen. Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor.

Föreningen har tillgång till grönytor och en lekplats som ägs av Göteborgs stad.

HSB:s Brf Kvartetten i Göteborg är en aktiv förening som anordnar ett flertal aktiviteter tillsammans med sina grannföreningar.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Bredband | Fiber via Bahnhof 1000 mbit/s ingår.
Kabel-tv | Kabel-tv via Comhem, basutbud för tv-kanaler ingår.

Utförda renoveringar

Cirka 1999 renoverades fasaden samma år bytte föreningen till 3-glas fönster.
2005 genomfördes byte av el-central till automatsäkringar.
2005-2007 gjordes en stamrenovering av samtliga V/A stammar i både kök och badrum, i samband med detta totalrenoverades badrum och gästtoaletter.
2006 installerades porttelefoner med kamera i entrén med videobild som visas uppe i alla lägenheter. Samma år tilläggsisolerades vindar.
2007 genomfördes installation av innerdörrar i hisskorgen.
2008 installerades innerdörrar i hisskorgen samt nytt hissmaskineri. Samma år energideklarerades fastigheten.
2011-2012 renoverades balkongerna som även byggdes ut och glasades in.
2014 spolades avloppsstammar
2015-2016 genomfördes rensning av kanaler samt justering av ventiler i föreningens ventilationssystem. Därefter genomfördes OVK med godkänt resultat. Under samma period fälldes eller beskars ett antal träd på föreningens område.
2016-2017 genomfördes en relining av husens avloppsledningar (från källarplan och ut i markområdet).
2018 revs takens betongkonsoler samt renovering av tak och fasader avslutades. Relining av avloppsledningar från källarplan och ut i markområdet genomfördes.
2019-2020 spolades samtliga köksstammar, cykelskjul byggdes om och termostater på radiatorer byttes ut i samband med injustering av värmesystem.

Kommande renoveringar

Föreningen planerar att inom ett år påbörja en renovering av ventilationssystemet. Det finns även planer på renovering av husens elsystem inom cirka 3 år. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Övriga utrymmen i föreningen

Samtliga fyra hus har en välutrustad tvättstuga med tre stora tvättmaskiner, stor torktumlare samt tre torkrum. I tvättstugorna finns även en mangel. I föreningen finns även en gästlägenhet med två rum och gemensamt kök, cykelrum och barnvagnsrum.

Antal lägenheter

268

Byggnader

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

5 047 SEK/månad. I avgiften ingår Värme, vatten, digital-TV (grundutbud) samt bredband.

Avgiftsförändringar

Föreningens styrelse har beslutat att månadsavgiften (hyran) till föreningen ska höjas med 2 % för verksamhetsåret 2022-07-01 ? 2023-06-30. Höjningen motiveras av kommande underhållsarbeten samt kommunens beslut att kraftigt öka föreningens tomträttsavgäld*.

Andelstal

0,38941%

Andel av månadsavgift

0,38961%

Överlåtelseavgift

1 208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är inte pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

300 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

450 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Musikvägens Parkeringsförening kommer att höja avgifterna på parkeringsplatserna fr.o.m. 2022-07-01.
Från och med den 1 juli 2022 gäller följande avgifter:

Vanlig plats 150 kronor/månad

Plats med motorvärmare 250 kronor/månad

Laddplats för elbil 450 kronor/månad + 3 kronor/kWh

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

102 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta