Länk kopierad!

Visningar

sön 14 aug 11:45 - 12:30
Bokningsbar visning via mäklarens hemsida!
mån 15 aug 17:00 - 17:30
Bokningsbar visning via mäklarens hemsida!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 695 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Österportsgatan 4A, Drottningtorget, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
59 kvm
Avgift
3 375 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Elegant tvåa med unika detaljer och stor balkong vid Drottningtorget!

Varmt välkommen till denna mysiga tvåa, här möts ni av en charmig och unik våning med fantastiska detaljer och generös takhöjd. Bostaden ligger placerad på ett skyddat läge i fastigheten från 1912. Här möts nya moderniteter med gamla attraktiva attribut från förr. Bland annat bjuds det på takrosetter, stora fönsterpartier, generös takhöjd och vacker fiskbensparkett. Köket är elegant renoverat från 2020 med stilrena detaljer och kulörer. Dessutom ligger köket precis intill vardagsrummet vilket skapar en social och öppen atmosfär. Från köket i denna bostad når ni den mysiga balkongen beläget mot lugnet på innergården. Bostaden erbjuder även ett renoverat badrum, rymligt sovrum och en hall med gott om förvaring.

Läget är ett av Malmös bästa med stadskärnan och centralstationen en kort promenad bort. Området runt bostaden är mycket populärt med direkt närhet till Drottningtorget. Här finns gott om restauranger, caféer och butiker på gångavstånd. Helt enkelt ett område som är lätt att trivas i!

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning: Hall:
Vitlaserat brädgolv och ljusa väggar. Hallen erbjuder goda avhängningsmöjlighet med hatthylla och en stor klädkammare.

Vardagsrum:
Fiskbensparkett och gråa väggar. Här finns stort fönsterparti mot innergården, takrosett och plats för matbord och soffa.

Kök:
Renoverat kök från 2020 med gråa luckor, vit bänkskiva, vitt kakel och gröna väggar. Köket är utrustat med häll, vask i krom, fläkt (Bosch), diskmaskin och ugn (Siemens). Här finns kyl/frys (Bosch) samt utgång till lägenhetens balkong.

Badrum:
Rymligt badrum med ljust klinkergolv och vita helkaklade väggar med detaljer i mosaik. Badrummet är utrustat med stor duschhörna, handfat och WC.

Sovrum:
Rymligt sovrum med ljusa väggar och vitlaserat brädgolv. I sovrummet finns en stor garderob med skjutdörr och gott om plats för dubbelsäng. Dessutom finns yta att ha ett kontor!

Förråd:
Till lägenheten hör ett vindsförråd till.

Dokument (pdf)

Planlösningar Brf Österportsgatan Energideklaration Brf Österportsgatan Stadgar Brf Österportsgatan Årsredovisning 2021

Länkar

Prospekt

Allmän information

Pris

2 695 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Max antal sovrum

1

Boarea (BOA)

59 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Österportsgatan 4A

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

3

Våningsplan

2 av 5

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

BRF Österportsgatan

Organisationsnummer

716439-6579

Allmän information

Föreningen köpte fastigheten 2007 (äger marken). Föreningen består av adresserna Österportsgatan 4 A-B. Föreningen är en mindre familjär bostadsrättsförening som omfattar 15 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt.

EKONOMI
Ekonomisk förvaltning sköts av Nabo. Överlåtelseavgift 4 % av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1 932 kr år 2022). Pantsättningsavgift 1,5 % av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (725 kr år 2022).
Tidigare avgiftshöjningar: inga gjorda, men däremot en avgiftssänkning för ca. 5 år sen.
Planerade avgiftshöjningar: Budget läggs i september och det är idag svårt att svara på angående eventuell höjning av avgiften.

RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL
Utfört underhåll:
2015 Installation av porttelefon och passagesystem.
2016 Kompletteringar till utemiljö, målning av trädgårdsmöbler, nya växter. Installation av brandvarnare, brandsläckare i gemensamma utrymmen. Installation av ny entrédörr.
2017 Nya tak- och väggarmaturer i trapphus. Byte av dagvattenledningar.
2019 Färg och puts borttaget från ytterväggar. Nya brandvarnare, service på brandsläckare, hänvisningsarmatur, utrymningsplan samt skyltning källarplan. Byte av radiatorer och installation i källarplan.
2020 Målning av fasad mot gården samt portgång. Renovering och målning av fönster.

Planerat underhåll:
En underhållsplan finns upprättad. I kommande perioders underhåll ingår bl.a. underhåll av fönster, vilket utgör den största posten i underhållsplanen de kommande 10 åren.
En närmare kontroll av avloppstammarna ska göras för att bedöma skick och eventuellt behov av åtgärd/byte.
Underhåll/byte av port.
Fjärrvärmecentral kommer bytas augusti - september 2022

GARAGE OCH PARKERING
I området råder boendeparkering. För mer information var vänlig kontakta gatukontoret i Malmö Kommun.

TV OCH BREDBAND
Kabel-tv via Bredbandsbolaget och fiberbredband via Telia. Obligatorisk bredbandsavgift om f.n. 188 kr/mån samt 70 kr/mån för kabel-TV tillkommer avgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningens 2 innergårdar.

ÖVRIGT
Föreningen har tecknat kollektiv tilläggsförsäkring för bostadsrätt, så medlemmarna behöver inte själv skaffa sådan. Däremot måste en hemförsäkring finnas.

KONTAKT
Mail: brf.osterportsgatan@gmail.com
Hemsida: https://osterportsgatan.bostadsratterna.se

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

1992

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Byggnader

Byggår

1912

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 375 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

Ingår i avgiften: Värme, vatten, sophantering och vindsförråd.
Obligatoriska tillägg: Balkongtillägg 81 kr/mån, Bredband 188 kr/mån, TV 70 kr/mån.
Summa: 3 714 kr/mån.

Andelstal

5,93845%

Överlåtelseavgift

1 932 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

725 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

181 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

225 kWh/m²

Energiklass

G

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta