Länk kopierad!

Visningar

sön 11 dec 13:00 - 13:30
Boka visningstid via mäklarens hemsida, välkommen!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 095 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Regementsgatan 78, Slottsstaden, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
73 kvm
Avgift
3 447 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Genomgående trea i fint skick med terrassliknande balkong!

Mitt bland Slottstadens attraktiva bostadskvarter, nära lummiga Slottsparken och havet, saluförs denna karaktärsfulla lägenhet i en vacker 30-tals fastighet med en ljuvlig gårdsvänd balkong i söderläge. En halvtrappa upp väntar en fantastisk lägenhet för alla er som värdesätter renoverade ytskikt med släta väggar och tak, vitpigmenterad ekparkett i rum efter rum, stora perspektivfönster samt en väl tilltagen takhöjd.

Interiört finns oerhört väldisponerade ytor med ett gediget vardagsrum som rymmer soffgrupp, matplats, mediahörna och mer därtill, två rofyllda och gårdsvända sovrum, ett ljust kök från IKEA i passande vitt samt ett helkaklat badrum.

I närheten av bostadsadressen finns hav, stränder, lummiga promenadstråk via Slottsparken som leder in till city samt utmärkta busskommunikationer alldeles intill. Pricken över i:et är det fina restaurangutbudet samt flertalet livsmedelsaffärer som är belägna inom gångavstånd.

Välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

Gillar man gedigna materialval och renoverade ytskikt så kommer man finna denna välplanerade och genomgående trea ytterst trivsam. Stora fönsterpartier släpper in ljuset i den rejäla planlösningen. Släta, ljusa väggar och tak samt vitpigmenterad ekparkett i rum efter rum ger bostadens interiör harmoni och volym. En stor fördel med lägenheten är att det finns minimalt med borrhål i väggarna vilket ger fina väggytor att planera sin inredning kring. Till lägenheten hör ett källarförråd som mättar de flesta förvaringsbehoven.

ENTRÉHALL
Den funktionella och inbjudande hallen öppnar upp lägenheten och välkomnar både boende och gäster med ljusa väggar och vitpigmenterad ekparkett. Här finns det gott om svängrum och det mesta man kan kräva av en hall - klädhängare och säkerhetsdörr.

BADRUM
I hallen finns ett helkaklat badrum med beige klinker- och kakelval. Badrummet är inrett med ljust kakel- och klinkerutförande. Inredningen består i övrigt av duschhörna, tvättställ med underskåp, handdukstork, vägghängt spegel med integrerad belysning samt wc. Badrummet renoverades av förgående ägare med kvalitetsdokument 2004.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är bostadens givna samlingspunkt - ett socialt, stilrent och rymligt rum med parkettgolv och ljusa väggar. Här erbjuds mycket dagsljus och gott om plats för soffa och matgrupp.

SOVRUM 1
Från vardagsrummet når du lägenhetens master bedroom - ett stort, harmoniskt och rogivande rum med parkettgolv och ljusa väggar. Rummet har rymliga garderober, fint ljusinsläpp och plats för stor säng. Dörrutgång leder ut till den sköna balkongen och skapar en fin koppling mellan umgänge inne och ute.

SOVRUM 2
Ett mysigt och fint sovrum med bra förvaring, garderob och plats för säng och nattduksbord. Rummet är inrett med ljusa väggar och parkettgolv. Fungerar utmärkt som barnrum, gästrum, kontor eller avlastningsrum.

KÖK
Köket samspelar med vardagsrummet på ett fint sätt i den öppna planlösningen med luftig hall däremellan. Ett ljust, öppet och modernt kök med serveringsmöjlighet till såväl matplatsen i vardagsrummet som den terrassliknande balkongen. Inredningen består av vita skåpsluckor med beslag i borstat stål, arbetsbänkar i med vitt kakel ovan arbetsytorna. Utrustningen består av spishäll, diskmaskin, fläkt, frys, kyl samt integrerad ugn och mikrovågsugn.

BALKONG
Via en balkongdörr med fönster kliver man ut i den trevliga balkongen som är beläget i ett fritt västerläge. Balkongen vetter mot söder och den lugna innergården med bra soltillgång från tidig morgon till sen eftermiddag. Perfekt under sena vår- och sommarkvällar!

Dokument (pdf)

Brf Ribersborg Alfa Energideklaration Brf Ribersborg Stadgar Brf Ribersborg Alfa Årsredovisning 2020

Länkar

Film

Allmän information

Pris

3 095 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

73 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Regementsgatan 78

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

1415

Våningsplan

1 av 6

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Ribersborg Alfa

Organisationsnummer

769608-4792

Allmän information

Brf Ribersborg Alfa är en äkta bostadsrättsförening med 18 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt, i Malmö som äger fastigheten Malmö Ingelstad 8 med adress Regementsgatan 78. Föreningen bildades år 2002 och förvärvade fastigheten samma år. Byggnaden är uppförd 1939 och genomgick en omfattande renovering 2005-2006.

EKONOMI
Bredablick sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (483 kr år 2022)
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar denna avgift (1 208 kr år 2022).

Senaste avgiftsförändringen innebar en sänkning med 5% 2020-01-01. Senaste avgiftshöjningen gjordes 2013.
Ingen planerad avgiftsförändring finns i dagsläget (kontrollerad 2022-07-12).

UNDERHÅLL OCH RENOVERING
Genomfört underhåll:
2005-2006 Fastigheten genomgick en omfattande renovering och ombyggnad där bland annat fasad, tak och balkonger renoverades. Avloppsstammarna relinades och en ny hiss installerades. Innergården byggdes om. Nytt porttelefonsystem samt nya säkerhetsdörrar till alla lägenheter.
2015 Utvändig målning och omkittning av fönster, ytbehandling portar.
2016 Gemensamma utrymmen, TV och elinstallationer.
2017 OVK, spolning brunnar, hårdytor innergård, indragning fiber.
2019 Innergård, sotning eldstäder, ommålning entré och trapphus, fasadtvätt, ny grundvattenpump.
2020 Renovering sockelmur, målning ståldörrar innergård, bygge av trädäck innergård.
2021 Ny tvättmaskin, nytt torkskåp, underhållsspolning av avloppsstammar.
2022 Ny värmeväxlare.

Planerat underhåll:
2023 fönstermålning, ytbehandling av entréport och gårdsport, OVK.
2024 ny torktumlare, spolning brunnar.
2025 Funktionsbesiktning balkonger, elbesiktning.
Föreningen följer en underhållsplan. Planerat underhåll enligt underhållsplanen

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en gemensam tvättstuga belägen i källaren utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel samt torkrum. Cykelparkering finns på gården.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Telenor, obligatoriskt tillägg om 254 kr/mån.

GARAGE OCH PARKERING
I området råder boendeparkering. För mer information se www.malmo.se.

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägg ingår i avgiften.

KONTAKT
Mail: brfribersborgalfa@gmail.com

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

2002

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lägenheter

18

Ekonomi

Månadsavgift

3 447 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Bostadsrättstillägg

Beskrivning månadsavgift

Obligatoriskt tillägg om 254 kr/mån avseende bredband.

Andelstal

5.12311%

Andel av månadsavgift

4.99152%

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är inte pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

250 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

400 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

127 kWh/m²

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta