Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 995 000 SEK / Utgångspris
Adress
Einar Hansens esplanad 20A, Västra Hamnen, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
35.5 kvm
Avgift
2 221 SEK / mån
Rum
1.5 rum

Ansvarig mäklare

Natalie Millnell
Ansvarig mäklare Natalie Millnell

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Perfekt planerad 1,5:a med ljuvlig balkong på bästa läge i Västra Hamnen!

Nyproducerad och ljus 1,5:a med underbart ljusinsläpp och en mysig balkong. Stilrena materialval ger bostaden ett klassiskt intryck som håller länge!

Trots sina få kvadratmetrar ges ett intryck av ljus och rymd samt gott om plats. Köket mitt i lägenheten är välutrustat med gott om förvaring och arbetsytor, här lämnas inget att sakna. Den öppna planlösningen mellan kök, matplats och vardagsrum inbjuder till socialt umgänge. Härifrån nås också den mysiga balkongen som med enkla medel bjuder in till såväl morgonkaffet som kvällsdrinken. Sovalkoven är ombonad och mysig och bjuder in till god sömn. Badrummet är ljus och rymligt och erbjuder vardagslyx med sin kombinerade tvättmaskin och torktumlare.

Runt hörnet finns såväl större matbutik och flera restauranger. Havet ligger ett stenkast bort och city nås på bara några minuter.

Rumsbeskrivning

HALL
Ekparkett, släta vita väggar. Gott om plats för avhängning av jackor och skor, dubbel platsbyggd garderob med vita dörrar.

BADRUM
Mörkt klinker och vitt matt kakel. Utrustat med kommod och handfat i vitt med blandare i krom, spegelskåp med integrerad belysning ovan. Duschhörna med blandare i krom som omsluts av vikbara glasväggar. Kombinerad tvättmaskin och torktumlare (Bosch) med vit bänkskiva i laminat ovan. WC i vitt samt handdukstork i krom.

SOVALKOV
Ekparkett, gråbeige väggar. Rymmer dubbelsäng.

KÖK
Ekparkett, släta vita väggar. Stilrent kök med vita snickerier, bänkskiva i mörkgrå laminat samt vitt kakel ovan. Köket är utrustat med dubbel diskho med avrinningsyta samt blandare i krom. Induktionshäll, fläkt i rostfritt, ugn i rostfritt, mikrovågsugn i rostfritt, integrerad diskmaskin samt kyl/frys i rostfritt. Samtliga vitvaror från kvalitativa Bosch utom fläkt som är från Francke.

VARDAGSRUM
Ekparkett, släta vita väggar. Här ryms såväl soffgrupp som matplats för 4-6 personer samt förvaringsmöbler. Stort fönsterparti samt utgång till den egna balkongen.

BALKONG
Betonggolv, beige stålräcke. Rymmer sittgrupp för två personer samt mindre planteringar, söderläge.

ÖVRIGT
Till bostaden hör ett vindsförråd.

Dokument (pdf)

Planlösningar Brf Kikaren Stadgar Brf Kikaren Årsredovisning 2020 Brf Kikaren Energideklaration Brf Kikaren Ekonomisk plan 2020 Brf Kikaren Årsredovisng 2021

Länkar

Film

Allmän information

Pris

1 995 000 SEK (Utgångspris)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

1.5 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

35.5 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Einar Hansens esplanad 20A

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

222

Våningsplan

2 av 7

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Kikaren

Organisationsnummer

769634-3016

Allmän information

Brf Kikaren är en äkta förening som registrerades 2017 och som äger fastigheten Bommen 6. Här finns ett flerbostadshus om sju våningar med 75 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och en lokal som hyresrätt, bostäderna stod klara för inflyttning hösten 2020. Föreningen är delaktig i samfälligheten Upptäckaren tillsammans med Brf Kryssaren, för mer information se årsredovisning.

EKONOMI
Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (525 kr år 2023)
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köpare eller säljare ska betalar denna avgift (1 313 kr år 2023).

Senast avgiftshöjning i december -21 med 2%. Planerad årlig höjning med 2% i enlighet med budgetplanen. (Kontrollerad 2022-07-26)
Föreningen har gemensam el samt individuell mätning av varm- och kallvatten, den boende debiteras för faktisk förbrukning.

UNDERHÅLL OCH RENOVERING
Nybyggnation. Ingen pågående eller planerad renovering finns. (Kontrollerad 2022-07-26)

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Två cykelrum, ett miljörum, ett barnvagnsförråd/laddningsrum samt ett cykelrum/laddningsrum.
Till varje bostad för ett vindsförråd.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel TV och bredband levereras av ComHem, obligatoriskt tillägg om 163 kr/mån.

GARAGE OCH PARKERING
Brf kikaren delar garage med Brf kryssaren och vi har totalt 12 platser. Hyran är 880kr/mån. Kösystem. (Kontrollerad 2022-07-26)
Föreningens medlemmar är anslutna till en bilpool via M (1 anslutning per hushåll). Anslutningen varar från första inflyttning och löper i 10 år. Riksbyggen står för kostnaden för anslutning för samtliga hushåll under den första tioårsperioden.
Utöver garage och bilpool finns via p-lösen 10 st platser att hyra i parkeringshuset Erika, viss kötid kan förekomma.

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägg ingår i avgiften.

KONTAKT
Mail: kontakt@brfkikaren.se

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

2017

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lokaler

1

Antal lägenheter

75

Byggnader

Byggår

2020

Hiss finns

Ja

Hisskommentar

Hiss finns från markplan

Ekonomi

Månadsavgift

2 221 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Bostadsrättstillägg

Beskrivning månadsavgift

Obligatoriskt tillägg om 163 kr avseende kabel-tv och bredband.
Föreningen har gemensam el samt individuell mätning av varm- och kallvatten, den boende debiteras för faktisk förbrukning.

Andelstal

1,18378%

Andel av månadsavgift

1,18379%

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

51 kWh/m²

Energiklass

B

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl