Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 950 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Rundbäcksgatan 5, Centrala Hisingen Kvillebäcken, Göteborg
Typ
Bostadsrätt
KVM
38.5 kvm
Avgift
2 262 SEK / mån
Rum
1.5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Väplanerad 1.5:a med fransk balkong i söderläge!

Varmt välkomna till denna välplanerade 1:5a på 38,5 kvadratmeter!
I hjärtat av Kvillebäcken finner ni denna bostad från 2013 som har allt man kan önska av ett modernt boende. Stilfulla materialval, öppna ytor och en mycket väldisponerad planlösning. Det är en öppen och social planlösning som binder samman kök och vardagsrum, vilket gör det optimalt för sociala umgängen med familj och vänner. Sovalkoven är snyggt avskild med en industrivägg med skjutdörrar. Stora fönsterpartier ger ett härligt ljusinsläpp till hela bostaden och en fransk balkonger i söderläge som gör det möjligt att fånga solens strålar hela dagen. Bostaden bjuder vidare på ett badrum med egen kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Här bor ni med närhet till all tänkbar service, restauranger och naturen i attraktiva Kvillebäcken.

Brf Cyklisten färdigställdes under 2013. Huset är ritat av Semrén och Månsson, byggt av Veidekke. Brf Cyklisten är byggt enligt Veidekkes klimatkoncept TellHus. Det betyder att huset släpper ut mindre än hälften så mycket koldioxid som ett hus byggt på vanligt sätt(enl. boverkets normer). I ett TellHus har väggar och fönster väldigt bra isolering vilket håller kylan ute och värmen inne. Dessutom finns en effektiv värmeåtervinning genom ett smart ventilationssystem.

Här är du omgiven av allt du behöver, snabba och smidiga kommunikationer till centrala Göteborg. Med buss eller spårvagn får du ta del av Göteborgs citypuls på 6 minuter. I Kvillebäcken, där det urbana livet balanserar lugnet och myllret, har du allt du behöver. Hisingsparken är Göteborgs största park och erbjuder ett stort utbud av lövskogar, granskog, våtmarker och ett rikt djurliv. Grannskapets många gångvägar och stigar har sina entréer mot en rad stadsdelar på Hisingen. Här finns även en cykelpool du kan ta del utav. Flera olika gymanläggningar i närområdet. I Glaciären finns läkarhuset, bibliotek och folktandvården. Tvärsöver gatan hittar du Kville Saluhall, bagerier, caféer och restauranger: I detta urbana om område finns allt från ekologiska caféer till slow-food och spännande matinfluenser från olika delar av världen. Dessutom ligger även Backaplan i närheten, ett av Sveriges största handelsområden med över 120 butiker.

Rumsbeskrivning

Välkommen in!

Hall
En välkommande hall med plats för både avhängning och förvaring. Lägenheten har genomgående ekparkett och ljusa väggar. Här finner ni en fin ekparkett på golvet som fortsätter in och är genomgående för hela lägenheten. Väggarna är vita. Från hallen nås härifrån bostaden övriga utrymmen.

Badrum
I anknytning till hallen så ligger det fräscha och helkaklade badrummet. Ljusgrått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Här erbjuds praktiska lösningar för att göra vardagen bekvämare. En tvätt avdelning bestående av kombinerad tvättmaskin & torktumlare, arbetsbänk samt vägghängda skåp. Övrig utrustning i form av wc, handfat med kommod, handdukstork, spegelskåp samt dusch med glasväggar.

Sovalkov
Här finns det plats för en större säng i sovalkov samt en soffgrupp med tillhörande möblemang. I allrummet finns det en inbyggd garderob med goda förvaringsmöjligheter. Sovalkoven är avskild med industrivägg med skjutdörrar.

Kök/Vardagsrum
Kök och vardagsrum i öppen lösning med fint ljus via fönsterpartier och balkongdörr (fransk balkong) som ger en luftig känsla i hela rummet. En social planlösning som utnyttjar varje kvadratmeter optimalt. Perfekt plats för trevliga middagar med vänner och familj!
Lätt att möblera med med soffa, matplats med fyra stolar och övrigt möblemang.

Hallen leder oss in till ett kök från Marbodal. Köket är stiligt inrett med vita luckor med rostfria beslag. Maskin utrustning i form av kyl/frys, kolfilterfläkt, diskmaskin, spis samt micro. Här finns gott om förvaringsmöjligheter i flertalet väggskåp.

Till lägenheten tillhör ett källarförråd.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Årsredovisning 2019 årsredovisning 2021 Energideklaration

Allmän information

Pris

1 950 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

1.5

Boarea (BOA)

38.5 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Rundbäcksgatan 5

Ort

Göteborg

Kommun

Göteborg

Lägenhetsnummer BRF

1001

Våningsplan

1 av 6

Objektskategori

Bostadsrätt

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

BRF CYKLISTEN

Organisationsnummer

769622-2053

Allmän information

Brf Cyklisten förvärvade 2012 fastigheten Kvillebäcken 79:2 med äganderätt. Under 2013 färdigställdes föreningens flerbostadshus med tre trapphus om 6-8 våningar och underliggande källare/garage. Huset är ritat av Semrén och Månsson, byggt av Veidekke. Brf Cyklisten är byggt enligt Veidekkes klimatkoncept TellHus. Det betyder att huset släpper ut mindre än hälften så mycket koldioxid som ett hus byggt på vanligt sätt(enl. boverkets normer). I ett TellHus har väggar och fönster väldigt bra isolering vilket håller kylan ute och värmen inne. Dessutom finns en effektiv värmeåtervinning genom ett smart ventilationssystem. Föreningen består av 75 lägenheter om 1-4 rok, samtliga upplåtna med bostadsrätt.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa och inkluderar bostadsrättstillägg. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen.

Föreningen deltar i sopsuganläggningen Göteborg Brämaregården GA:22. Anläggningen förvaltas av Kvillebäckens samfällighetsförening.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Föreningen har tecknat avtal för leverans av TV, bredband och telefoni med Telia (Telia Triple-Play).
I dagsläget ingår kanalpaketet lagom (ca. 18 kanaler), bredband 250 Mbit/s och Telias bredbandstelefoni (fasta avgiften) via månadsavgiften. Telias ?gateway? ger möjlighet att välja trådlöst nätverk i lägenheten utan särskild router.
Enskild uppgradering av bredbandshastighet och antalet TV-kanaler är möjlig. För vidare information se www.telia.se

Uppvärmning och ventilation

Huset är anslutet till Göteborg Energis fjärrvärmenät. Uppvärmning sker med vattenburen värme via radiatorer och konvektorer.

Ventilationen är av typ FTX, från- och tilluftsventilation med värmeåtervinning.
Med ett FTX-system tas värmeenergin i den förbrukade ventilationsluften tillvara istället för att gå direkt ut i det fria.

Kommande renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig 25 år fram i tiden, senast uppdaterad 2019;

Ventilation 2020/28/37
Hiss renovation 2023
Styr och övervakning 2028
El 2028
Stammar och värme 2028/33/43
Yttertak 2033
Fasad 2033
Stomme och grund 2033

Övriga utrymmen i föreningen

Lägenheterna har förråd i källaren. Cykelrum, barnvagnsrum och styrelserum är beläget i källaren. Soprum med viss källsortering når man från gatan, i mitten av föreningens hus.
Fastigheten ingår i en gemensamhetsanläggning med grannfastigheten, vilket innefattar innergård och garage. Förvaltning sker genom delägarförvaltning.

Antal lägenheter

75

Byggnader

Byggår

2013

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 262 SEK/månad. I avgiften ingår I månadsavgiften ingår värme, kallvatten, Telia triple-play och bostadsrättstillägg via Trygg Hansa.

Beskrivning månadsavgift

Föreningen har individuell mätning av förbrukning avseende uppvärmning av varmvatten. Kostnaden aviseras i efterskott och ska betalas samtidigt med månadsavgiften för januari, april, juli och oktober.
Elcentral med automatsäkring och jordfelsbrytare i varje lägenhet. Varje bostadsrättshavare tecknar själv abonnemang för elnät och förbrukning.

Andelstal

0.89730 %

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

416 381 SEK

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning.

Överlåtelseavgift

1207,5 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har tillgång till 34 garageplatser och 6 MC-platser samt 2 mopedplatser. Uthyrningen av dessa platser sker genom det helägda dotterbolaget, Cyklisten Parkerings AB.
Att hyra garageplats för bil kostar 1 000 kr/månad. Att hyra garageplats för MC kostar 250 kr/månad och mopedplats i garage kostar 150 kr/månad.

1 cykelplats/lägenhet för lägenheterna på 1 rok
2 cykelplatser/lägenhet för övriga lägenheter
Dessutom finns 4 st låsbara cykelgarderober att hyra för 150 kr/månad

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

63 kWh/m²

Energiklass

B

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl