Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 1 550 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 595 000 SEK / Utgångspris
Adress
Bufjällsleden 2C, Centrala Hisingen Tolered, Göteborg
Typ
Bostadsrätt
KVM
56.5 kvm
Avgift
4 538 SEK / mån
Rum
2 rum

Charmig tvåa med balkong i fritt och soligt läge!

Nu erbjuder vi en trivsam och bra planerad bostad med balkong i fritt och soligt läge. Välskött och populär förening där du har tillgång till det mesta. Husen ligger granne med Hisingsparken och Slättadamm så naturen finns in till knutarna. Området betecknas av stora grönytor och välvårdade hus.
Bjurslätts torg ligger ett stenkast bort och har närbutik, pizzerior, vårdcentral och tandläkare. Bussen till Centralstationen tar bara 15 minuter.

Rumsbeskrivning

Hall
Hallen erbjuder bra med ytor för att hänga av sig, den är rymlig och är direkt ansluten till två klädkammare och lägenhetens badrum. Ljusa väggar och golvet pryds med ett parkettgolv.

Sovrum
Sovrummet är tapetserade i en vacker blå färg som bryts av med ett prydligt laminatgolv. Här finns det gott om plats för en dubbelsäng och annan tänkbar sovrumsmöblering.

Klädkammare 1 och 2
Båda klädkamrarna är generöst utrustade med hyllplan. De har plastmatta på golvet och har vita målade väggar. De erbjuder även möjlighet för upphängning.

Badrum
Badrummet är i det mysiga stuket och ger dig möjlighet till både dusch och bad. Golvet är klätt i mosaik och väggarna i kakel i vackra naturliga färger som ger en fridfull känsla.

Kök
Köket är väl försett med skåpdörrar i neutral design och färg som smälter bra med lägenhetens charm. Utrustningen består av ugn/spis, diskmaskin, kyl/frys samt fläkt.

Vardagsrum
Vardagsrummet har generöst ljusinsläpp och har gott om utrymme för möblering. De ljusa vita väggarna tillsammans med det fina parkettgolvet gör rummet till ett trivsamt och avkopplade rum att vistas i. Vardagsrummet är direkt anslutet till lägenhetens inglasade balkong.

Balkong
Lägenheten erbjuder en fantastisk inglasad balkong som vetter ut mot en vacker utsikt omgiven av natur. Balkongen är i ett insynsskyddat och fritt och soligt läge.

Dokument (pdf)

Planlösningar arsredovisning-bjurslatt-2020 stadgar-brf-bjurslatt Energideklaration

Länkar

Film

Allmän information

Pris

1 595 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

56.5 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Bufjällsleden 2C

Ort

Göteborg

Kommun

Göteborg

Lägenhetsnummer BRF

80

Våningsplan

3 av 3

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Bjurslätt i Göteborg

Organisationsnummer

757200-9392

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg bildades 1950. Föreningen består av 216 lägenheter i 13 hus belägna på Toleredsgatan och Bufjällsleden i Lundby, Göteborg.

Husen ligger granne med Hisingsparken och Slättadamm så naturen finns in på knutarna. Området betecknas av stora grönytor och välvårdade hus. Bjurslätts torg ligger ett stenkast bort och har närbutik, pizzerior, vårdcentral och tandläkare. Bensinstationen är ombud för posten. Bussen till Centralstationen tar bara 15 minuter.


GÅRDSPLATS
Gemensam gård med gräsytor, lekplatser, parkbänkar och planteringar.

OMRÅDE
Fantastiskt läge alldeles intill Hisingsparken. Där finns höjder med strålande utsikt och natur som erbjuder såväl möjligheter till motion som promenader och picknick. På Slättadamms konstgjorda sjö är det många som åker skridskor på vintern. På sommaren är bussresan till badplatserna Lilleby och Sillvik behagligt kort. För den som vill spela golf ligger Sankt Jörgens golfbana ett par kilometer norrut.

I närheten finns Bjurslätts torg med en liten närbutik, bageri samt pizzerior. Bensinstationen är ombud för posten. På Wieselgrensplatsen finns mataffärer, apotek, Lundby sjukhus, frisörsalonger, banker och butiker.
Både skolor och förskolor finns i närheten. Alldeles intill föreningen ligger Toleredsskolan som har både förskola samt årskurs 1-9.

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

ÖVRIGT
Kommunikation:
Buss 25 tar dig till centrala Göteborg på ca 15 min. Från Wieselgrensplatsen har man dessutom tillgång till flera spårvagnslinjer.

För mer information besök föreningens hemsida: www.hsb.se/goteborg/brf/bjurslat

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Ansluten till kabelnät via Tele2. Grundutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband levereras via Tele2 och Net-at-once, avtal tecknas separat av lägenhetsinnehavaren beroende på vilken hastighet som önskas.

Uppvärmning och ventilation

Värmeanläggning: Fjärrvärme
Ventilationsanläggning: utsugsfläktar på taket

Utförda renoveringar

1985 - Hela fastigheten rotrenoverades. Man bytte då stammarna, renoverade kök och badrum, bytte fönster och tilläggsisolerade fasaden.
2006 - Målning av trapphus, tak och fönster
2009 - Energideklaration utförd
2010 - Installation tilluftsventiler i vardagsrum, rengöring ventilationskanaler samt radonmätningar utförda. 3-fas el installerades till elcentralerna i fastigheterna.
2011 - Rengöring av tak och trasiga pannor byttes ut
2013 - Inglasning och utbyggnad av balkongerna
2014 - Besiktning avloppsstammar
2017 - Installation av porttelefoner
2018 - Parkeringsplatser renoverades
2019 - Relining i bottenplattan på två hus
2020 - Anmärkningar från säkerhetsbesiktning av lekplatser har åtgärdats
2021 - Dränering runt Bufjällsleden 2 och Toleredsgatan 16 samt 20.

Pågående renovering av avloppsrör i bottenplattan med metoden relining förväntas pågå till 2022.

Kommande renoveringar

Preliminära planer finns på att byta fönster om några år.
Föreningen planerar även att fortsätta med omdränering samt reiling av stammar i bottenplattorna av resterande hus de närmaste åren. Dom går då in på andre tredjedelen av projektet.

För mer information vänligen se årsredovisningen.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 216
Antal lokaler: 28

Vind- och källarförråd tillhör bostaden. Tvättstuga, gemensam kostandsfri bastu, barnvagnsrum samt cykelrum
Föreningen har en lokal som kan användas för mindre sammankomster och festarrangemang. Denna kan hyras för en kostnad om 200 kr/dygn
Övernattningslägenhet står klar för uthyrning för en kostnad av 250 kr per natt med upp till 5 sovplatser, bokas genom Aptusportalen.

Antal lägenheter

216

Byggnader

Byggår

1950

Ekonomi

Månadsavgift

4 538 SEK/månad. I avgiften ingår I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Hushållsel tillkommer och debiteras enligt enskild förbrukning.

Avgiftsförändringar

Inga planerade avgiftshöjningar (stämt av med föreningen 2022-07-29)

Andelstal insats

0,46994 %

Andel av månadsavgift

0,46994 %

Överlåtelseavgift

1207,5 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

200 SEK/månad

Försäkringskostnad

90 SEK/månad

Summa driftkostnad

290 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har mer än 200 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 175kr/mån för medlemmarna.
Föreningen förfogar även över 31 garageplatser som inkluderar 6 st MC-garage. Plats kan hyras till en kostnad om ca 650 kr/månad och MC-garage kan hyras för ca 350 kr/månad.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

120 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

99 kWh/m²

Energiklass

D

Beskrivning

Övrigt

Informationen ovan är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta