Länk kopierad!

Visningar

sön 2 okt 14:00 - 14:30
Öppen visning, anmäl gärna ditt intresse till Kristina på 070 160 0084.

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 600 000 SEK / Utgångspris
Adress
Herrgårdsvägen 14B, Centrala Väsby, Upplands Väsby
Typ
Bostadsrätt
KVM
55 kvm
Avgift
3 395 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Charmig 2 rok i ett centralt läge!

Varmt välkommen till denna attraktiva 2a som är charmigt belägen i ett bilfritt och naturnära område men ändå supercentralt. Bra planlösning med sociala ytor bredvid varandra, ett stort sovrum och ett helkaklat badrum. Från vardagsrum kommer man ut till en balkong med gott om solchanser. Stabil och omtyckt förening med bra avgifter, gott om parkeringsmöjligheter och service inom föreningen. På Herrgårdsvägen har du kort promenadavstånd till Väsby centrum med butiker, närlivs och restauranger och även kort promendavstånd till pendeltågstation!

Rumsbeskrivning

Hall

Hall med klinkers på golvet och tapeter/målade väggar. Klädkammare med förvaringsmöjligheter finns bredvid hall.

Kök

Ett kök med ljus köksinredning och kakel ovan laminatbänkskiva. Vitvaror bestående av spis med plattor, fläkt, kyl/frys. Matplats intill fönsterpartiet. Laminat på golvet och målade väggar.

Vardagsrum

Fint och ljust vardagsrum med laminat på golvet och målade väggar. Utgång till en riktig härlig balkong med eftermiddagssol. Vardagsrummet har plats för en soffgrupp, Tv-bänk och matgrupp.

Sovrum

Ett sovrum med laminat på golvet och målade väggar. Fönster vetter mot baksidan av byggnaden. Flera fasta garderober.

Badrum

Ett stambytt badrum med kaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Duschhörna med vägg av glas, handfat med tillhörande spegelskåp och en vägghängd WC.

Dokument (pdf)

Stadgar arsredovisning-2021 brf-vilunda-revisionsberattelse-2021

Länkar

Film

Allmän information

Pris

1 600 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

55 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Herrgårdsvägen 14B

Ort

Upplands Väsby

Kommun

Upplands Väsby

Beskrivning av förråd m.m.

Förråd medföljer bostaden, både källare och ett mindre matförråd.

Lägenhetsnummer BRF

1002

Våningsplan

1 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Vilunda

Organisationsnummer

714800-2087

Allmän information

HSB Brf Vilunda är en av Upplands Väsby största föreningar med totalt 406 lägenheter med adress Herrgårdsvägen. Byggnaderna uppfördes mellan 1958-1963. Föreningen ligger mycket centralt i Upplands Väsby med närhet till Väsby Centrum och Upplands Väsby pendeltågsstation.

Försäkring
Vanlig hemförsäkring och försäkring för lösöre måste varje lägenhetsinnehavare alltid ansvara för att teckna själv. Föreningen har inte kollektivt bostadsrättstillägg vilket betyder att detta även måste tecknas till lägenhetsinnehavarens egen hemförsäkring.

Internet/TV
Gruppavtal finns för internet & TV via Tele2. Internet (upp till 100 Mbit från Tele2 via Fiber-LAN eller Fiber-Koax) måste boende själv beställa från Tele2 (tel. 90 222) och säljaren måste avsluta sitt abonnemang vid avflyttning.

El
Kollektivt avtal för el vilket betyder att lägenhetsinnehavaren inte behöver teckna något eget elabonnemang. Hur mycket el som förbrukas i hushållen mäts och kommer sedan att debiteras på månadsavgiften. Månadsavgiften debiteras kvartalsvis och elförbrukningen kommer därmed att fördelas jämt på tre månadsavier. Observera att det är upp till köpare och säljare att själva komma överens om att dela upp denna kostnad sinsemellan om det behövs i samband med en lägenhetsöverlåtelse.

HSB
Föreningen tillhör HSB vilket innebär att köparen/köparna behöver vara medlemmar i HSB:s regionförening innan beslut om medlemskap i bostadsrättsföreningen tas. Ansökan görs direkt via webben: https://blimedlem.hsb.se/

Brf bildades

1955

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

2012 - Stambyte & fönsterbyte
2014 - Ventilationsrenovering FTX
2016-2019 - Takrenovering
2018 - Installation av passersystem
2020 - Energideklaration
2020 - Renovering av tvättstugor på Herrgårdsvägen 24-26 och 34

Kommande renoveringar

På föreningens ordinarie föreningsstämma år 2020 röstade stämman för ett genomförande av nya och större balkonger i föreningen. Planen är att installera nya balkongplattor och att balkongernas djup förlängs cirka 60 cm samt glasas in.

Övriga utrymmen i föreningen

I föreningen finns tvättstuga, bastu, övernattningsrum, föreningslokal och tvätt- & smörjhall. På gården finns även tillgång till boulebana samt grillplats. Extra förråd finns att hyra om det förråd som ingår till lägenheten inte räcker till.

Byggnader

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 395 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

inkl. uppvärmning, vatten, kabel-TV, bredband & förråd.

Andelstal

0,21000

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har 116 garageplatser. Olika priser beroende på om det är kall- eller varmgarage, storlek osv. Priserna är: 270 kr/mån, 326 kr/mån & 425 kr/mån. Det finns även 160 parkeringsplatser som går att hyra för 147 kr/mån. P-plats för MC går att hyra för 79 kr/mån. Separat kö som administreras av Renew. Förvaltaren tar ut en administrativ avgift om 500 kr som tillfaller föreningen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta