Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
860 000 SEK / Utgångspris
Adress
Timmermansgatan 6, Centrum / Östermalm, Västerås
Typ
Bostadsrätt
KVM
30.2 kvm
Avgift
2 597 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Mycket fin etta på pulserande och populära Östermalm!

Välkommen till Timmermansgatan 6 och denna lägenhet där ingenting behöver åtgärdas. Här erbjuds en öppen och modern bostad där det bara är att flytta in och börja trivas. En utmärkt lägenhet för dig som söker ditt första boende och vill bo där allt händer eller dig som är på jakt efter en övernattningslägenhet. Det första man möts av i denna bostad är en funktionell och öppen hall. Det ljusa och fräscha köket bjuder på massiv bänkskiva i ek, släta vita skåpluckor, öppen planlösning mot vardagsrummet och plats för mindre matbord och stolar. Charmigt och stilrent vardagsrum med två fönsterpartier som ger fint ljusflöde. Ytan erbjuder plats för soffgrupp, sovdel och en liten arbetshörna om så önskas.

I hjärtat av Östermalm bor du mycket centralt, attraktivt och trevligt med närhet till bland annat butiker, restauranger, barer, biograf och caféer. Centralstation och busstation ligger en kort promenad bort från bostaden samt behagligt avstånd till Vasaparken och Mälardalens universitet. Efter några minuter på cykel är du nere vid Mälarens böljande vatten och marinas utbud av aktiviteter. Söker du efter ett boende med ett centralt läge har du hamnat rätt.

VÄLKOMMEN HEM.

Rumsbeskrivning

HALL

Den funktionella och öppna hallen med vita väggar och parkettgolv välkomnar oss in i lägenheten med två garderober och plats för hatthylla och klädhängare.

KÖK

Det ljusa och fräscha köket har vita väggar och parkettgolv. Utrustningen består av spis, fläkt, mikrovågsugn, kombinerad kyl/frys och bänkdiskmaskin som är placerad i ett skåp. I övrigt erbjuder köket bänkskiva i massiv ek, släta vita skåpluckor, öppen planlösning mot vardagsrummet och plats för mindre matbord och stolar.

VARDAGSRUM

Vardagsrummet är bostadens givna samlingspunkt. Ett charmigt och stilrent rum med parkettgolv och vitmålade väggar. Här erbjuds mycket dagsljus från två fönsterpartier och plats för soffgrupp, sovhörna och en liten arbetsplats om så önskas.

BADRUM

Smakfullt och trevligt badrum utrustat med toalett, handfat, stort spegelskåp, duschhörna och handdukstork. Här ligger våtrumsmatta som går fint ihop med rummets kaklade väggar.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar HSB brf Timmermannen i Västerås 2019 Energideklaration Timmermansgatan 6 Årsredovisning 2021 Brf Timmermannen i Västerås

Länkar

Allmän information

Pris

860 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

1

Boarea (BOA)

30.2 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Timmermansgatan 6

Ort

Västerås

Kommun

Västerås

Lägenhetsnummer BRF

7-2095-1-19-6

Våningsplan

2

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Timmermannen i Västerås

Organisationsnummer

769602-1026

Allmän information

Föreningen har ett gemensamt elavtal för hela fastigheten. Föreningen står för den fasta kostnaden och den boende betalar endast för sin förbrukning. Varje kvartal görs en mätning av elförbrukningen på respektive lägenhet som sedan läggs på månadsavgiftsavin.

Köparen/köparna behöver bli medlemmar i HSB MälarDalarna, vilket man lättast blir via https://blimedlem.hsb.se/.
Medlemsavgift till HSB betalas av varje ny medlem om 500 kr.

TV OCH BREDBAND
Det ingår vatten, värme, ComHem basutbud samt Digital Tv-box och Tivo.
Ansluten till stadsnätet.

ÖVRIGT
Föreningen kräver att det finns 3 st nycklar vid överlåtelsen. Detta kommer att kontrolleras. Det är säljarens ansvar att se till att 3 nycklar lämnas över vid köpet.
Det ska även finnas en nyckel till tvättstugehylsan. Ersättning för denna är annars 200kr.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

Föreningen planerar att byta låssystem.
2015: Underhåll, målning av insida samt utsida.
2016: Asfaltering av 3 parkeringar samt plantering av träd och buskar på innergård.
2016: Byte av alla lampor i byggnaderna.

Övriga utrymmen i föreningen

Ett källarförråd ingår till varje lägenhet. Det finns gemensam tvättstuga med torktumlare och torkskåp. En innergård med ett cyckelställ med tak & gott om cykelplatser på innergården.

Antal lägenheter

60

Byggnader

Byggår

1998

Ekonomi

Månadsavgift

2 597 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV

Avgiftsförändringar

Ingen höjning av månadsavgiften är planerad. Föreningen har däremot sänkt avgiften de senaste åren.

Andelstal

1,54656

Andelstal insats

1,54656

Överlåtelseavgift

1207,5 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är inte pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har totalt 14 st parkeringsplatser med gemensam kö. Kort kö
Parkering utan el, 8 st, kostar 200 kr/mån,
Parkering med el, 6 st, kostar 200 kr/mån,

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

189 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

195 kWh/m²

Energiklass

F

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta