Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 350 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Vannagårdsgatan 188, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
53 kvm
Avgift
3 308 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Marklägenhet med en stor uteplats i västerläge!

På en lugn adress i hjärtat av Virentofta saluförs nu denna fina och välplanerade tvåa på markplan med en stor uteplats i västerläge! Interiört finns ett rymligt kök som samspelar med vardagsrummet i en öppen planlösning, ett sovrum i bra storlek samt stort helkaklat badrum med tvättfaciliteter. Här ges ett lugnt boende med fina ytskikt, huvudsakligen vita väggar och tak samt ett bra ljusinsläpp i den genomgående planlösningen. Föreningens välskötta utemiljöer når man via en port i den stora uteplatsen där även ett rymligt förråd passande nog finns.

Här bor du nära stan, Bulltofta rekreationsområde som nås inom några minuters promenad, matbutiker, service, skolor och utmärkta kommunikationer med såväl inre som yttre ringvägen inom räckhåll samt bra bussförbindelser runt hörnet. Passa på att säkra ett familjevänligt lägenhetsboende mitt bland spännande och unika villakvarter där allt man kan önska sig finns i närområdet.

Välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

Vill man bo bra så har man hittat rätt! Mittemellan trevliga villakvarter finns Brf Vannagården som med sina mysiga gårdsmiljöer och gulfärgade 2-½ våningshus avnjuter ett lugnt och soligt läge. Här i låghusen erbjuds nu ett fantastiskt boende på första våningen. En stilren tvåa på 53 m² väntar med stilrena materialval och en genomgående planlösning. Här bor man länge och bekvämt!

ENTRÉ/HALL
Ett fint och praktiskt klinkergolv täcker hemmets första kvadratmetrar när man gör entré i bostadens hall. Direkt till vänster finns avhängningsmöjligheter och förvaring . Entréhallen har gott om svängrum och naturligt ljust via ett lunettfönster i entrédörren. Hallen ger en fin överblick på hela planlösningen. Här finns i övrigt ljusa väggar och tak samt laminatgolv som golvtemat övergår till.

Väggar, tak och golv fortsätter enhetligt i samma tappning i rum efter rum.

SOVRUM
Till höger om entrén finns sovrummet. I det rymliga sovrummet väntar ett mysigt utrymme där sängmöbler, skrivbord, soffa och förvaringsmöbler får enkelt plats. Här finns även ett fönster som vädrar och ljussätter rummet.

VARDAGSRUM
Hallen mynnar ut till det generösa vardagsrummet och köket som tillsammans mäter omkring 20 m² vilket ger ordentligt med plats för både en matgrupp för trevliga sammankomster med vänner och soffgrupper för mysiga hemmakvällar. Stora fönsterpartier skänker sällskapsrummet ljus och utsikter mot uteplatsen och den lummiga innergården utanför. Sällskapsrummet har en dörrutgång med glasparti till den insynsskyddade uteplatsen på nymålade trallrutor där eftermiddagssolen tittar fram redan vid lunchtid - en perfekt plats för umgänge utomhus. Den stora uteplatsen är i bästa västerläge och har passande nog även ett förråd intill samt en port till föreningens innergård.

KÖK
Vardagsrum och kök samspelar i en öppen planlösning. Köket bjuder på trevlig matlagningsmiljö med en serveringslucka till två frukostplatser. Här finns en arbetsbänk med vitt kakel som stänkskydd ovanför arbetsytorna samt rostfri diskbänk med dubbla diskhoar.

Maskineriet i köket består av kyl och frys i fullhöjd (Samsung), spishäll med integrerad varmluftsugn samt köksfläkt med utsug. Intill finns det även matplats för en matgrupp.

BADRUM
Centralt i planlösningen finns det rymliga och helkaklade badrummet med tvättstation. Badrummet består av en kombination av vitt kakel på väggar upp till taket och ljusgrå klinkergolv. Inredningen består av wc, tvättställ med underskåp, vägghängd spegelskåp, duschhörna samt tvättpelare med tvättmaskin med torktumlare. Badrummet renoverades 2021 av fackman efter ett försäkringsärende.

Dokument (pdf)

Vannagårdsgatan Stadgar Energideklaration - Vannagårdsgatan 182 Vannagårdsgatan Årsredovisning 2021

Allmän information

Pris

1 350 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2

Boarea (BOA)

53 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Vannagårdsgatan 188

Ort

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

188

Våningsplan

0

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Vannagårdsgatan

Organisationsnummer

769616-6896

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Vannagårdsgatan är en äkta förening som förvaltar dom friköpta fastigheterna Vannagården 4, Vannagården 5, Vannahon 1, Vannahon 2 samt Vannakaret 10 i Malmö Kommun med adresserna Vannagårdsgatan 58-202. Föreningen bildades 2007 och byggnaderna uppfördes 1992. Föreningen upplåter 73 lägenheter med bostadsrätt samt 5 lägenheter med hyresrätt.

EKONOMI
Bredablick sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1 208kr år 2022).
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (483 kr år 2022).

I dagsläget finns inga beslutade avgiftshöjningar ( kontrollerat 2022-06-13).

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Gjorda renoveringar:
2020 Installerades fiberoptiskt bredband till samtliga lägenheter.
2018 Spolades samtliga avloppsstammar.
2012 Fasadtvätt, balkonger och terrasser ommålade och förstärkta.
2009 Trädetaljer och plåt på takkupor byttes, renovering balkonger och terrasser.
2020 Fiber drogs in, utbyte av trappor och staket till altanerna som tillhör 4:or och 3:or.
2021 Byte av trasiga takfläktar.

Planerad renoveringar:
Inom en 5-årsperiod planerar föreningen att byta ut staketen till marklägenheterna samt att taken ska ses över.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns gemensamma gårdsmiljöer utrustade med grillmöjligheter och lekplatser. Cykel platser och sophus finns på gården. Det finns ingen tvättstuga i området då alla lägenheter är utrustade med en tvättmaskin.

KABEL-TV OCH BREDBAND
ComHem levererar kabel-tv och tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften om 55 kr/mån. Fiberoptiskt bredband via Ownit hastighet 1000/1000 Mbit och tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften om 199kr/mån.

GARAGE OCH PARKERING
Föreningen tillhandahåller 58 st bilplatser som kan hyras till en kostnad om 225 kr/mån och 4 st MC-platser som kan hyras till en kostnad om 100 kr/månad och ytterligare 6 MC-platser utomhus som kan nyttjas fritt. Kösystem tillämpas.

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägg tecknas själv av den boende.

KONTAKT
Email: styrelsen@brfvannagardsgatan.se
Hemsida: http://www.brfvannagardsgatan.se/

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

2007

Juridisk person kan accepteras

Föreningen kan acceptera juridisk person efter särskild prövning

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lägenheter

78

Ekonomi

Månadsavgift

3 308 SEK/månad. I avgiften ingår Vatten

Beskrivning månadsavgift

Kallvatten ingår i månadsavgiften. Obligatoriska tillägg tillkommer för kabel-TV om ca 55 kr/månad och för bredband (1000/1000 Mbit/s) om 199 kr/månad. Varje lägenhet har en egen gaspanna (uppvärmning och varmvatten) och debiteras utefter faktisk förbrukning.

Andelstal insats

1,07891%

Andel av månadsavgift

1,0159%

Överlåtelseavgift

1 208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Uppvärmning

400 SEK/månad

Hushållsel

200 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

750 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

98 kWh/m²

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy