Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Sikvägen 22, Centrala Tyresö, Tyresö
Typ
Bostadsrätt
KVM
80 kvm
Avgift
4 225 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Detta är en REDO bostad, kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Välkommen till Sikvägen 22 och populära Brf Laken belägen i centrala Tyresö! Nu har ni snart möjligheten att förvärva en lägenhet i det mest eftertraktade huset på Sikvägen. Denna välplanerade bostad återfinns på tredje våningen i huset som nås med kort gångavstånd till Tyresö centrum, enkelt och praktiskt för både paret, singelhushållet och familjen. Detta i en av Tyresös absolut bästa föreningar med stabil ekonomi, låg avgift såväl som flertalet faciliteter för sina innehavare.

Besök gärna föreningens hemsida www.brflaken.se för mer information.

- Stambytt badrum (1997)
- Tryggt och lugnt område.
- Gott skick med goda förvaringsmöjligheter.
- Möjlig att bygga om till en välplanerad 4:a.
- Brf har gästlägenhet, gym, bastu, cykelförråd & tvättstuga.
- Nära Tyresö C, skolor, förskolor, bussar, naturen och fritidsaktiviteter.

När vi kommer in i bostaden möts vi direkt av en välkomnande hall med plats för klädkammare och byrå för goda förvaringsmöjligheter. Från hallen når vi det rymliga helkaklade badrummet. Här finner du dusch, wc, handdukstork, handfat och tvättmaskin.

Vidare finner vi det rymliga arbetsköket med snickerier i vitt och där goda arbetsytor samt gott om förvaring genom skåp och lådor är påtalande. I anslutning till köket finns en trevlig matplats för det stora sällskapet. Här har många boende i området byggt ett sovrum för att nyttja som en 4 rok.
Intill köket finner vi det mycket rymliga vardagsrummet med fina ljusflöden. Rymden bidrar till såväl flexibel möblering samt erbjuder ett socialt rum för det stora sällskapet. Från detta rum når man den generösa balkongen belägen i ett underbart solläge!

Båda sovrummen är rymliga och har plats för större säng, garderober samt övrigt möblemang.
I källarplan finns ett rymligt förråd som tillhör bostaden. För ytterligare förvaring finns en klädkammare i lägenheten att tillgå.

På det stora hela en utmärkt bostad belägen i underbara Tyresö, här kan du definitivt flytta in och trivas från första stund!

OMGIVNINGEN
Närområdet är parkliknande med direkt närhet till allt vad Centrala Tyresö erbjuder så som skolor, golfbana, tennishall, ishall, Bollmoravallen, simhall samt Centrum med alla dess matbutiker och detaljhandel.
Direktbussar till Stockholm City avgår under pendlingstider var 10:e minut från hållplats beläget 100 m från porten.
I anslutning till fastigheten finns även lummigt skogsområde med närhet till promenadstråk för långa sköna promenader.
Även lekparker, grillplatser, idrottsytor samt boulebana finns.

Utmärkta BRF Laken är en populär, stambytt och mycket välskött förening med oerhört god ekonomi.
Beläget väldigt centralt i Tyresö bor du här med lummiga innergårdar som omgärdar och närhet till fina promenadstråk, vacker natur, skärgård och aktiviteter.
För bostadsrättsföreningens seniorer finns även möjligheten att ansluta sig till pensionärsföreningen Fiskarna som regelbundet arrangerar möten och aktiviteter så som bouleturneringar, kräftskivor och utflykter för sina medlemmar.
Föreningen har många fina gemensamma ytor att nyttja så som tvättstuga i varje hus, grovtvätt, bastu, gym, samlingslokal, övernattningslägenhet, snickarbod samt mindre bibliotek.

Anmäl ditt intresse för att få löpande information fram till visning,

VÄLKOMMEN HEM

Rumsbeskrivning

Möjlig att bygga om till en 4:a enligt alternativ planlösning.

HALL
När vi kommer in i bostaden möts vi av en rymlig och välkomnande hall med plats för garderob, byrå och hatthylla om så önskas. I anslutning till hallen nås bostadens klädkammare med gott om plats för både ytterkläder och säsongens olika plagg.

KÖK
Utsökt arbetskök med snickerier i vitt och där goda arbetsytor samt gott om förvaring genom skåp och lådor är påtalande.
I anslutning till köket finns en trevlig matplats intill ett stort fönster, här med plats för 6-8 personer.

VARDAGSRUM
Ljust och väl tilltaget vardagsrum som erbjuder ett socialt rum för det stora sällskapet. Härifrån finns utgången till den härliga balkongen.

BADRUM
Från hallen nås det rymliga helkaklade badrummet som är renoverat i samband med föreningens stambyte. Utrustningen består av: dusch, wc, handdukstork, handfat, spegel och tvättmaskin.

SOVRUM 1 & 2
Rymliga sovrum belägna i samma del av bostaden. Båda med plats för större säng, nattduksbord, garderober samt andra enklare möblemang efter eget tycke och smak.

BALKONG:
Välplanerad och lättmöblerad balkong belägen i ett bra solläge med sol under större delen av dagen. Här ryms matgrupp alternativt soffgrupp samt andra enklare möblemang.

VÄLKOMMEN HEM

Dokument (pdf)

Planlösningar Informationsfolder Stadgar Årsredovisning 2020

Allmän information

Pris

Utgångspris

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Max antal sovrum

3

Boarea (BOA)

80 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Sikvägen 22

Ort

Tyresö

Kommun

Tyresö

Beskrivning av förråd m.m.

Rymligt förråd tillhör bostaden. Finns i huset.

Lägenhetsnummer BRF

185

Våningsplan

2 av 7

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Laken HSB

Organisationsnummer

712400-0808

Allmän information

Föreningen Laken bildades 1960 och fastigheterna uppfördes 1962-1963 och består av 5 bostadshus, Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade. I föreningen finns det 273 bostadsrätter varav 156st, 3 rok och 117st, 2 rok. Föreningen har 6 stycken lokaler med en yta på 331 kvm som hyrs ut.

Ekonomisk och teknisk förvaltare: HSB Stockholm

Enligt föreningen debiteras bostadsrättsinnehavaren 1 % av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande. Enligt föreningen debiteras säljaren 2,5 % av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift.

Trevlig och grönskande innergård med planteringar, odlingsområde, en allmän kompost och sittbänkar. Det finns även fina uteplatser med grill och lekplats för de mindre barnen samt en fotbollsplan och en boulebana för de aktiva.

Föreningen tillåter delat ägande.

På föreningens väl utformade hemsida finns mängder av information : https://www.brflaken.se/

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

TV: Comhem. Grundutbud ingår i månadsavgiften.
Internet: Telenor och Comhem. Obligatoriskt tillägg om 125:- tillkommer som avser bredband och IP-telefoni, 250/250 Mb/s.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme / Självdrag

Utförda renoveringar

Följ länken till föreningens hemsida för att se vilka underhåll som utförts i föreningen : https://www.brflaken.se/?rID=1073&page=underh%E5ll

Kommande renoveringar

Se föreningens hemsida : https://www.brflaken.se/

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns samlingslokal, bastu, gym, tvättstuga, cykelförråd, barnvagnsförråd, gästlägenhet, källarförråd, snickarbod och måleribod samt ett mindre bibliotek.

I varje hus finns en tvättstuga. Det finns även en grovtvättstuga på gaveln Sikvägen 12. Tidsbokning sker på en bokningspanel, som finns i mittenporten på varje hus. Du bokar med din passerbricka.

I varje hus finns låsbart rum för barnvagnar (kontakta styrelsen för utkvittering av nyckel).

Antal lägenheter

273

Byggnader

Byggår

1962-63

Hiss finns

Ja

Hisskommentar

Rymlig transporthiss.

Ekonomi

Månadsavgift

4 225 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

Värme, vatten, kabel-tv (grundutbud) och bostadsrättstillägg ingår.
Obligatoriskt tillägg tillkommer om 125:- avseende bredband 250/250 Mb/s.

Andelstal insats

0,39208%

Överlåtelseavgift

1 666 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

714 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

Bostaden är pantsatt

Driftskostnad

Antal personer i hushållet

3

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Till parkerings och garage platserna är det separat kö. Kontakta fastighetsförvaltningen, HSB Stockholm. Gratis gästparkering finns vid infarten från Bollmoravägen (innehavaren innehar p-tillstånd) samt mitt emot OK på Siklöjevägen.

Typ

P-plats utan elstolpe

Har separat kö

Ja

Kostnad

175 SEK/månad

Typ

P-plats med elstolpe

Har separat kö

Ja

Har strömuttag

Ja

Kostnad

250 SEK/månad

Typ

Garage

Har separat kö

Ja

Kostnad

450 SEK/månad

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

119 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

110 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy