Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 595 000 SEK / Utgångspris
Adress
Swedenborgsgatan 16, Bymarken, Jönköping
Typ
Bostadsrätt
KVM
89.5 kvm
Avgift
4 230 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

GAVEL-LÄGE MED MILSVID UTSIKT ÖVER VÄTTERN!

Med magiska vyer över sjö och land erbjuds nu en unik chans att förvärva möjligtvis föreningens bästa läge!

Det är inte årligen som bostadsrätterna säljs här i Brf Solen 13, och det finns en anledning till det. I grund och botten är fastigheten en ombyggd kyrka, därav den rymliga takhöjden och unik utformning med fokus på praktiska lösningar! Bekvämlighet, trygghet och självklart den fantastiska panoramavyn över Vättern står i centrum här!

Unikt och insynsskyddat beläget på gavel utan grannar vare sig över, mot norr, öst eller väst. Insynen är därmed näst intill obefintlig. Bostadens 89,5 kvm är generöst fördelat över 3 rok med badrum, tvättstuga, dubbla sovrum, vardagsrum, kök samt stor balkong/terrass! Finns behov av ytterligare ett sovrum går detta att ordna genom att föra upp en avskiljande vägg i vardagsrummets norra del. Planlösningen är väl genomtänkt där sovrummen kommer undan från den sociala delen. Den naturliga samlingspunkten blir vardagsrummet och köket tillsammans med den stora balkongen/terrassen, där utsikten talar för sig självt och grillkvällarna är spikade! Är inte förvaringen nog i bostaden så finns ett varmförråd. Här ingår även carportplats med eluttag samt bredband i avgiften! Inga kommande avgiftshöjningar enligt samtal med ordförande - avgifterna har faktiskt sänkts med 18 % sedan 2008!

Brf Solen 13 är en familjär och ekonomiskt stabil förening med 12 st bostadsrätter. Föreningen bildades 2003 i samband med att hela fastigheten genomgick en totalrenovering 2004. Trappstäd och trädgårdsskötsel sköts av Riksbyggen och ingår i avgiften. Solceller monterades 2019 och under höst 2022 kommer det att adderas två laddstolpar för el-bil.

Här bor man mitt i lugnt villaområde med bara några minuters närhet till det mesta! Strandpromenaden tar er utmed Vättern vidare mot centrum. Promenad med hunden genom härliga strövområden vid Dunkehallaån. Med lite tur kan doften av nybakat uppenbaras om morgnarna när konditori Wallentins drar igång, en njutbar stund alla vardagar som förgyller hela kvarteret. Precis nedanför på Hallmansvägen går bra bussförbindelser mellan Vätterslund - Centrum - Asecs - Huskvarna (4).

Detta är som sagt en unik chans som sällan kommer ut på marknaden, missa inte chansen!

Rumsbeskrivning

HALL: Välkomna in i denna vackra och unika lägenhet! Precis utanför ytterdörren finns ett takfönster. I hallen möts vi av ett klinkergolv och tapetserade väggar i grön kulör. Blick in mot vardagsrummet och ljusinsläpp från flertalet fönster. Till vänster ligger badrum och ett sovrum. Avhängningsyta.

BADRUM: I helkaklat utförande och utrustat med gott om förvaring. Vitt kaklade väggar och blått klinkergolv. Fönster. Utrustningen består av WC, en kommod med handfat, badrumsskåp, duschhörna med skjutdörrar och ytterligare förvaringsskåp. Mot ena väggen sitter en handdukstork (-el).

SOVRUM: Det ena sovrummet ligger en bit bort från bostadens sociala del och ligger bekvämt på gaveln. Bra storlek med plats för
dubbelsäng och kontorshörna. Minimal insyn. Förvaring genom två garderober i ena hörnet. Parkettgolv och tapetserade väggar. Dubbla fönster i två väderstreck.

TVÄTTSTUGA: Den egna tvättstugan är praktisk ur många perspektiv. Tvättmaskin och torktumlare samt en
stor tvättbänk med blandare och ho. Klinkers i schack-rutigt motiv på golvet och vitt kakel på väggarna. Precis utanför finns stor garderobssektion för mer förvaring.

SOVRUM: Det andra sovrummet ligger mer centralt i lägenheten och har fantastisk vy över Vättern från fönster i norr. Minimal insyn. Bra storlek med plats för dubbelsäng. Förvaring genom tre garderober i ena hörnet. Parkettgolv och tapetserade väggar.

VARDAGSRUM: I öppen planlösning mot köket bjuder detta utrymme in till umgänge. Vardagsrummet ligger med smidig och naturlig access till terrassen, samtidigt som Vättervyn visar sig redan inne i bostaden från flertalet fönster i öst. Generös takhöjd! Vardagsrummet är anpassningsbart och kan göras om till en 4-rummare med ytterligare ett intilliggande sovrum. Idag är detta utrymme en öppen gemenskapsyta som ger plats för generös möblering. På golvet ligger parkett och väggarna är ljusa.

KÖK: Här finner ni plats för matbord med en av stadens bättre utsikter att syna vid matlagningen! Ljus skåpinredning, bänkskiva i delvis rostfritt samt laminat och kaklat stänkskydd i grå kulör. Generösa förvaringsmöjligheter. Utrymmet är vidare utrustat med: Spis, fläkt, diskmaskin, diskho och stor kyl och frys i helhöjd. Vitvaror från Electrolux. Återkommande parkettgolv och ljusa väggar.

BALKONG/TERRASS: Detta är helt klart bostadens höjdpunkt! Fri vy över Vättern, Norrängen och stadskärnan - fantastiskt läge med i stort sett obefintlig insyn från gatan. Här får hela familjen plats, kanske till och med hela din vänskapskrets? Markiser för skugga soliga sommardagar. Storleken och svängrummet är ordentligt tilltaget, och det är svårt att bli besviken på denna takterrass. Kom på visningen och upplev själv!

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Brf Solen Stadgar Brf Solen ÅRSREDOVISNING 2021

Länkar

Film

Allmän information

Pris

3 595 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

89.5 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Swedenborgsgatan 16

Ort

Jönköping

Kommun

Jönköping

Beskrivning av förråd m.m.

Ett stort varmförråd ingår (på plan 2 från Narvavägen.)

Lägenhetsnummer BRF

4:3

Våningsplan

2 av 2

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Solen 13

Organisationsnummer

716428-0419

Allmän information

Här har det sedan tidigare funnits en kyrka och under 2004 byggdes fastigheten om till tolv stycken unika bostadsrätter med genomgående hög standard. Brf Solen 13 består av12 st bostadsrätter med adresserna Swedenborgsgatan 14 och 16. Mycket välskött bostadsrättsförening där flertalet av de boende fortfarande bor kvar sedan inflyttningen 2004. Inga höjningar av avgifterna har gjorts sedan starten. Välskött utomhusmiljö med vackra planteringar och stensättningar.

Teknisk förvaltning sker via Riksbyggen och ingår i avgiften. Trappstäd och trädgårdsskötsel.

Brf bildades

2004

Juridisk person kan accepteras

Nej

TV/internet

Bredband och grundutbud av TV-kanaler (kabeltv) ingår i månadsavgiften. Leverantör: ComHem (Tele 2)

Uppvärmning och ventilation

Värmesystem: Bergvärme

Ventilation: Frånluft

Utförda renoveringar

Solceller 2019.

Kommande renoveringar

Under höst 2022 kommer två laddstolpar att adderas på fastigheten.

Övriga utrymmen i föreningen

Till bostaden ingår ett stort varmförråd. Stor gemensam tvättstuga med mangel belägen på vån 2 från Narvavägen. Gästrum som går att hyra för 100 kr/dygn, med samma ingång som till denna lägenhet från gatan. I föreningen finns även ett cykelförråd (2 cyklar per bostad.)

Byggnader

Byggår

1954

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

4 230 SEK/månad. I avgiften ingår värme, vatten, internet, kabel-tv, trappstädning och carport

Avgiftsförändringar

Sänkt avgifterna med 18% sedan 2008. Inga kommande avgiftshöjningar enligt ordförande 5/8-22.

Andelstal

6,4696%

Kommentar

OBS! Viss avvikelse kan förekomma.

Överlåtelseavgift

1000 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

350 SEK/månad

Försäkringskostnad

85 SEK/månad

Summa driftkostnad

435 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

12 st carport-platser med eluttag som följer bostadsrätterna och ingår i avgifterna. Finns 2 gästparkeringar.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

50 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

89 kWh/m²

Energiklass

D

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy