Länk kopierad!

Visningar

sön 9 okt 14:00 - 14:30
Viktigt att du anmäler dig till visningen. Boka in dig direkt via mäklarsidan eller kontakta ansvarig mäklare per sms/e-post. Välkommen!
mån 10 okt 19:15 - 19:45
Viktigt att du anmäler dig till visningen. Boka in dig direkt via mäklarsidan eller kontakta ansvarig mäklare per sms/e-post. Välkommen!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 995 000 SEK / eller högstbjudande
Adress
Solrosgatan 2A, Valla, Linköping
Typ
Bostadsrätt
KVM
55 kvm
Avgift
3 009 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad tvåa på Solrosgatan 2A med balkong och genomgående fräscha ytskikt!

Med ett optimalt läge i attraktiva Valla och Solrosgatan finner ni denna fina bostad i form av en smart planerad tvåa på hela 55 välplanerade kvadratmeter. De rymliga ytorna är något som karaktäriserar den här bostaden tydligt i form av den generösa takhöjden och stora fönsterpartierna som även bidrar till en härlig rymd. Bostaden ligger belägen på våning ett av tre med ett insynsskyddat läge och fönster i tre väderstreck.

Bostaden erbjuder en flexibel planlösning med en rymlig hall, ett smakfullt inrett kök med matplats, ett rymligt sovrum med bra förvaring, ett helkaklat duschrum med tvättmaskin och ett väldisponerat vardagsrum. Härlig balkong med bästa solläge och vy över det trevliga, närliggande bostadsområdet.

Stabil bostadsrättsförening med låg skuldsättning och välskötta fastigheter. Föreningen består av 48 lägenheter och som medlem i föreningen kan man nyttja den gemensamma tvättstugan i källaren. Det finns även ett gym, en bastu, övernattningslägenhet samt cykelförråd och källsorteringsrum. Till lägenheten hör två förråd. På baksidan av byggnaden finns en stor gräsyta som kan nyttjas av medlemmarna. Här finns även en grill, utemöbler och pallkragar för odling.

Lägesfaktorn är fenomenal med direkt närhet till Linköpings Universitet, Vallaskogen, Gamla Linköping och Sjukhuset. Det tar knappt tio minuter att cykla in till city och närmsta matbutik ligger bara några hundra meter bort. Tillträde sker enligt överenskommelse. Varmt välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

Hall
När man kliver in genom ytterdörren möts man av en öppen och inbjudande hall där husets 40-talscharm gör sig påmint genom det vackra originalträgolvet. Hallen erbjuder ett bra utrymme för avhängning av ytterkläder och enklare möblemang. I direkt anslutning till entrén ligger köket. Klädkammare med bra förvaringsmöjligheter. Målade väggytor och fondtapet.

Kök
Välplanerat kök med mycket ljus och tilltalande interiör. Den vita skåpsinredningen gifter sig fint med det rutiga linoleumgolvet och den betonggrå laminatbänkskivan. Matplats med utrymme för 4 personer. Köket har goda arbetsytor och en praktisk diskbänk. Den maskinella utrustningen utgörs av kombinerad kyl/frys (Electrolux -16), fullstor diskmaskin (Electrolux), hällspis (Electrolux) och spisfläkt (Futurum). Vitt kakel mellan arbetsbänk och överskåp. Observera att flärpen till ugnsluckan är trasig och behöver repareras.

Sovrum
Trivsamt sovrum med bra disponibel yta. Tapetserade väggytor och trägolv i original från husets byggår. Två integrerade gardrober ger bra förvaring.

Vardagsrum
Generöst tilltaget vardagsrum med goda sällskapsytor. Fönster i två väderstreck ger ett härligt ljusinsläpp. Vackert, rustikt ekparkettgolv och ljusa väggytor. Från vardagsrummet finns utgång till balkong i strålande västerläge.

Duschrum
Bostadens duschrum genomsyras av moderna materialval och en tydlig fräschör. Här är det kakel på väggytorna och klinker på golvet. Ljus och rymd skapas av det stora frostglasade fönstret. Förutom toalett, dusch, tvättställ och förvaringsskåp finns här även tvättmaskin och handdukstork. Badrummet renoverades 2009 och är försett med elburen golvvärme.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Energideklaration Årsredovisning 2021

Länkar

Prospekt

Allmän information

Pris

1 995 000 SEK (eller högstbjudande)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

55 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Solrosgatan 2A

Ort

Linköping

Kommun

Linköping

Beskrivning av förråd m.m.

Två förråd tillhörande bostaden, ett beläget i källarplan samt ett på vinden.

Lägenhetsnummer BRF

23

Våningsplan

1 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Riksbyggen Linköpingshus nr 8

Organisationsnummer

722000-2062

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
I bostadsrättsföreningen finns 48 lägenheter samt 4 lokaler med adresserna Solrosgatan 2 A-B, 4 A-C och 6 A-B. Lägenheterna är fördelade på 6 st 1 rok, 24 st 2 rok, 15 st 3 rok, 3 st 4 rok.

TV OCH BREDBAND
Bredband och Kabel-TV via ComHem..
Fiber indraget via Utsikt. Den boende kan själv välja leverantör och hastighet. Bredband ingår ej i avgiften.

GÅRDSPLATS
På baksidan av byggnaden finns en stor gräsyta som kan nyttjas av medlemmarna. Här finns även en grill, utemöbler och pallkragar för odling.

BYGGNADSÅR
1948

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett matkällarförråd och ett vindsförråd.

I föreningen finns bastu, sällskapsutrymme, solarium, gym, nyrenoverad tvättstuga med torkrum, hobbyrum med snickerimöjligheter, övernattningsrum, pingisrum, cykelförråd och återvinningsrum.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör ComHem. Basutbudet ingår i avgiften.
Internet: Avtal för bredband tecknas via ComHem.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme

Byggnadskommentar

Det finns vindsförråd, cykelförråd, källarförråd, hobbyrum, gym, bastu, övernattningslägenhet och tvättstuga med torkrum.

Utförda renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan. Avloppsrör i källargolv ska renoveras inom en 4-årsperiod.
Fasadrenovering 2011/2012.
Byte av termostater 2010/2011.
Ventilation 2002.
Stambyte utfört 80/90-tal

Inga större planerade renoveringar - 2022-05-05

Kommande renoveringar

Inga stora planerade renoveringar framöver, 2022-05-05.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 48

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns två förråd som hör till lägenheten.

Föreningen har en gemensam tvättstuga, övernattningsrum, bastu, gym, hobbyrum, källsorteringsrum och cykelförråd.

Antal lägenheter

48

Byggnader

Byggår

1948

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 009 SEK/månad. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv samt två förråd.

Avgiftsförändringar

Föreningen kommer att höja avgifterna med 2% from 2022-10-01.

Andelstal insats

1,9006%

Andel av månadsavgift

1,90943%

Överlåtelseavgift

1 183 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

473 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är inte pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

300 SEK/månad

Försäkringskostnad

135 SEK/månad

Summa driftkostnad

435 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Det finns 15 parkeringsplatser på baksidan samt ett garage. Kostnad för parkering är 300 kr/mån för uteparkering samt 450 kr/mån för garage. Separat kö.
Boendeparkering i området för 370 kr/mån via Dukaten Parkering.
Ca 1 års kö för att få en p-plats i dagsläget - 2022-05-05

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

138 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

141 kWh/m²

Energiklass

E

Besiktningsman

Rikard Frisk, ÅF-Infrastructure AB

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta