Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 750 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Kavaljersgatan 9, Backa / Hisings Backa, Hisings Backa
Typ
Bostadsrätt
KVM
74.3 kvm
Avgift
5 413 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Rymlig trerummare med inglasad balkong och ca. 12 700 kr i reparationsfond!

KONTAKTA MÄKLAREN FÖR VISNING!
Välkommen till en rymlig 3:a med inglasad balkong i populära Brf Backadalen som är till försäljning. Här ingår parkeringsplats och bredband i avgiften! Denna härliga trerummare är belägen i ett barnvänligt område med flera lekområden, grundskolor och förskolor. För den som vill renovera köket så finns det 12 723 kr i reparationsfonden att ta del av.

Brf Backadalen är en mycket omtyckt och bra förening i HSB:s regi med flera gemensamma lokaler. Mellan husen finns innergårdar med såväl lekplats som grillplats. Här bor du med närhet till Selma Lagerlöfs Torg och det finns goda kommunikationsmöjligheter att ta sig till de två stora köpcentrumen Backaplan och Bäckebol Bäckebol centrum med all tänkbar service.
Välkommen att boka in er på visning!

Rumsbeskrivning

Interiör: Från hallen får man en bra överblick över lägenhetens trevliga planlösning. Goda avhängningsmöjligheter i entrén samt plats för avlastningsbord och hatthylla.

Köket är välförsett med arbetsytor och skåpdörrar. Köket är utrustat med kyl, frys, diskmaskin, mikro, spis samt fläkt. Spotlights på taket. längst fönster finns det plats för matplats.

Badrummet hittar ni till höger om hallen. Färgstämt och fint helkaklat med golvvärme. Utrustningen består av wc, handfat med ovanhängande spegelskåp, badkar samt tvättmaskin.

Vardagsrummet är rymligt och ljust. Här får man mycket väl plats med en soffgrupp, TV-hörna samt ett matbord med plats för 6 gäster längs med det stora fönsterpartiet.

Från vardagsrummet kommer ni till bostadens inglasade balkong som är i ett soligt och insynsskyddat läge med fri utsikt. Här finns gott om plats för utemöbler för hela familjen.

Återigenom köket kommer ni till bostadens ena sovrum. Rummet är väl tilltaget med plats för en stor säng med tillhörande möbler.

Bostaden stora sovrum nås via köket och vardagsrummet. Det är ett väl tilltaget rum med plats för en säng och tillhörande möbler. Gott om förvaringsmöjligheter i form av ett flertal garderober.

Välkommen hem!

Dokument (pdf)

Planlösningar stadgar-hsb-backadalen årsredovisnin 2020-2021 Årsredovisning Backadalen 2019 Energideklaration

Länkar

Film

Allmän information

Pris

1 750 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

74.3 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Kavaljersgatan 9

Ort

Hisings Backa

Kommun

Göteborg

Lägenhetsnummer BRF

282

Våningsplan

2 av 3

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Backadalen

Organisationsnummer

757200-9442

Allmän information

HSB Brf Backadalen består av 971 lägenheter fördelat på 41 stycken huskroppar. Föreningen innehåller 41 bostadsfastigheter varav 30 är lamellhus i tre våningsplan och 11 är loftgångshus i fyra våningar. Loftgångshusen har hissar. I föreningen finns 969 bostadsrättslägenheter och två handikappanpassade hyreslägenheter, vilket gör föreningen till den största i Göteborg därmed till en utav de största i landet.

På varje gårdsbildning finns en välutrustad lekplats. Backadalen är känd för sina grönskande gårdar och vackra omgivning.

Andrahandsuthyrning: Föreningen följer hyresrättslagen.
Juridisk person: Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.
Förvaltare: Föreningens förvaltning sköts av HSB.
Försäkring: Föreningen har en fullvärdesförsäkring hos Moderna försäkringar inkl. bostadsrättstillägg för alla medlemmar.

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Kabel-TV levereras via Tele2, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband levereras via Tele2, gruppanslutning tecknad via föreningen, 250/50 Mbit/s ingår i månadsavgiften.
Kanaler som ingår (feb 2022) är: SVT1, SVT2, SVT24, SVT Barn, Kunskapskanalen, TV3, TV4, TV5, TV6, TV7, TV8, TV9, TV11, TV12, ATG Live.

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning: Fjärrvärme, Bergvärme.

Utförda renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan vilken årligen uppdateras.

2008: Renovering av elstigar samt stammar i kök och badrum. 2012/2013 utbyte av utfackningsväggar och balkongpartier.
2014: Ny entrépark har anlagts med lekskulpturer, boulebana, sittplatser och planteringar.
2015: Utfördes PCB-sanering av fogar i entrépartierna. Föreningen har också installerat bergvärme och fräschat upp uthyrningslägenheten.
2016: Bytes temostat- och radiatorsbyte i den del av föreningen som har konverterat till bergvärme.
2017: Fönster i loftgångarna byttes.
2018: Installation av nya porttelefoner. Byte av skalskydd på entréerna till taggar 2019: Ny lekplatsutrustning på en gård (Sandön), bergvärmeprojektet avslutat.
2019: Bytt lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar. Bytt lås i alla lägenheter och allmänna utrymmen.
2020: Fortsatt renovera lekplatser samt byggt ett utegym.
2021: Bytt elmätare i alla lägenheter samt påbörjar radonmätning. Renovering av hissar (loftgångshusen, 4 av 8).

Kommande renoveringar

Fortsatt renovering av hissar (loftgångshusen). Installera digitala informations/bokningstavlor i entréerna.
Stänga soprummen och uppföra sopstationer. Installera elbilsladdare på en av besöksparkeringarna.
Fogar i fasader och byte av takpapp under och framåt. Renovering av loftgångar. Fortsatt upprustning av lekplatserna.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har en samlingssal (kan hyras för en kostnad om Pris 1500kr. ) och 2 st gästlägenheter som går att hyra, Hyran är 300 kronor per dygn eller 1500 kronor per vecka. Hyrestidens längd är maximerad till sju dygn.
Det finns även en bastu och snickeriverkstad.
Det finns även tillgång till tvättstuga, cykelrum och barnvagnsrum. Tvättstugan är utrustad med 2 st tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel.
Det finns även mopedrum i vissa hus, kontakta HSB vid intresse.

Lekplatserna i området har totalrenoverats mellan 2018-2021. De 4 stora lekplatserna har renoverats, resterande görs under 2022. Ett utegym byggdes 2020 vid Gösta Berlings Gata.
Föreningen har grillplatser på de flesta gårdarna och en park vid Gösta Berlings Gata där det t.ex. finns boulebana.

Övriga utrymmen:
Källarförråd tillhör lägenheten.

Antal lägenheter

971

Byggnader

Byggår

1969-1971

Ekonomi

Månadsavgift

5 413 SEK/månad. I avgiften ingår V/VA, kabel-tv (grundutbud), internet, IP-telefoni och p-plats och ett källarförråd.

Beskrivning månadsavgift

Förbrukning av hushållsel tillkommer varje månad på avgiftsavin; avräkning görs varje kvartal vilket kommer på nästföljande kvartals avier uppdelat per månad.

Avgiftsförändringar

2019-2020- Avgiftshöjning med 2%
Styrelsen har budgetmöte under våren, oftast i maj, då eventuella avgiftsjusteringar beslutas. 2021 höjdes avgiten med 1%.

Andelstal insats

0,10886 %

Andel av månadsavgift

0,10886 %

Inre reparationsfond

12 723 SEK

Överlåtelseavgift

1207,5 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Till varje lägenhet hör en parkeringsplats. Parkeringsplats ingår i månadsavgiften/hyran. Köpare tilldelas i många fall en ny p-plats enligt köreglerna.

HSB sköter administrationen av parkeringar. De som har parkeringsplats ute har möjlighet att hyra ett termogarage i mån av plats, man får då lämna sin ute-parkering.
Parkering till motorcykel finns i garaget. Dessa är i dagsläget upptagna men man kan ställa sig i kö. Extra p-plats och garage går att hyra men det är för närvarande kö.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

71 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

115 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl