Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
5 495 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Dockgatan 49A, Dockan, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
78 kvm
Avgift
4 604 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Strålande genomgående trea längst ut på Dockan!

Bländas av det blåa havet på väg hem till Dockan! Närmast havet, med hamninloppet och småbåtshamnen som grannar, finner du denna trea på absolut bästa läge i Dockan med stora fönsterpartier, ljuvlig kajutsikt från sovrummen och en storslagen balkong i väster med sol från lunch till sen kväll.

Via den fina loftgången som leder upp till lägenheten ges en fin överblick mot gårdsmiljön och den glimrande kajen när du gör entré i bostaden. Interiört finns stilrena materialval och kulörer som utstrålar skandinavisk elegans med vitlaserad ekparkett i rum efter rum, helkaklad badrumsmiljö i sober färgskala, Marbodalkök med släta gråa köksluckor samt vitmålade väggar och tak. Här ges en ljus och neutral bas för dina egna inredningsdrömmar!

Den genomgående planlösningen är fördelad på ett väl tilltaget sovrum med klädkammare i anslutning, ytterligare ett sovrum i bra storlek, ett stilrent badrum med tvättstation samt vardagsrum, matplats och kök i ett vilket ger fina sociala umgängesytor. Balkongen och vardagsrummets fönsterliv är placerade i västerläge vilket maximerar dagsljuset i sällskapsytorna. Från den 19 m² stora balkongen som är under tak har du utsikt över hav och Västra Hamnens siluett med Turning Torso i centrum.

I nyetablerade Brf Dockporten finner du dig till ro i en Svanenmärkt förening med genomtänkta funktioner såsom en magisk bastu på taket med hänförande havsutsikter och loungedel, övernattningslägenhet för långväga gäster, cykelpool, laddstationer för elbilar och en fantastisk innergård med grillplats, solsängar, pergola och en liten sandlåda.

Här bor du bekvämt och avnjuter Dockans havsnära lugn samtidigt som du slipper stimmet av omgivande Västra Hamnen. Från Dockan har du en omedelbar närhet till allt, å ena sidan Västra Hamnens sommarpuls, havsbad och grönområden och å andra sidan Centralstationen och City!

Välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

HALL
Via en robust ytterdörr, som även tystar ned tunga trappsteg i trapphuset, kliver man in i bostadens entréhall. Hallen är öppen och ger en fin överblick på hela planlösningen då det är öppet mellan sällskapsrum och kök. Överraskande stor och rymlig hall med bra plats för klädavhängning och skor bakom klädkammare. Längre in i hallen finns det extra förvaringsutrymmen i form av garderober bakom skjutdörrar.

Släta vitmålade väggar och tak samt grå klinker i entrén övergår till vitlaserad ekparkett som är golvtemat i samtliga rum som nås från hallen. Inredningen består i övrigt av släta vita innerdörrar och fönsterbänkar i natursten.

VARDAGSUM
Vardagsrummet är bostadens givna samlingspunkt - ett socialt, stilrent och spatiöst rum som är inrett med ljusa golv samt vitmålade väggar och tak. Ljusinsläppet visar sig bäst i sällskapsrummet där stora fönsterpartier skänker rummet en härlig rymd. Sällskapsytorna har ett fint ljusinsläpp via fönster och fönsterdörr som leder ut till den 19 m² stora balkongen.

KÖK
Kök ur Marbodal Arkitekt Plus serie med mellangråa köksluckor och vit kökstomme. Handtag av svart knopp, bänkskiva i ljusgrå laminat samt belysning och vitt kakel som stänkskydd ovan arbetsbänken.

Maskineriet i köket är från Siemens och består av kyl och frys i fullhöjd, integrerad diskmaskin, induktionshäll, infälld varmluftsugn och mikrovågsugn, köksfläkt med ventilationsutsug samt integrerad mikrovågsugn.

BALKONG
Via vardagsrummet leds man ut till en stor, underbar och rättvänd balkong med plats för loungedel och mer därtill. Här har du fin utsikt mot Västra Hamnens siluett, Turning Torso och Havet. Balkongen vetter mot väster och har sol från tidig lunch till sen kväll. Här finns förutsättningar till unika underhållningsmöjligheter!

SOVRUM 1
Från vardagsrummet når du sovrummet - ett stort, harmoniskt och rogivande rum med ljusa golv, väggar och tak. I det rejäla sovrummet väntar ett utrymme där sängmöbler och förvaringsmöbler får enkelt plats. Till huvudsovrummet hör även en rymlig walk-in-closet som mättar klädälskarens förvaringsbehov. Från sovrummet ges utsikt mot kajen.

SOVRUM 2
Ett mysigt och fint sovrum med bra förvaring, garderob och plats för säng och nattduksbord. Rummet är inrett med vitmålade väggar och tak samt parkettgolv. Fungerar utmärkt som barnrum, gästrum, kontor eller avlastningsrum. Även från detta sovrum ges det utsikt mot kajen.

BADRUM
Tidlös helkaklad badrumsmiljö med inredning av hög kvalité. På golven hittar du grå klinker och på väggarna vitt kakel i generöst format. Det är kakel- och klinkerval som ger en neutral bas till dina badrumsidéer. Badrumsmöblerna består av klassiska vita kommoder och överskåp från kvalitativa INR och följer skandinavisk inredningslinje. Tvättstation i badrummet är utrustad med tvättmaskiner och torktumlare från Siemens.

Golv: klinker Visby 30x30 cm (inom duschplats 10x10 cm).
Väggar: kakel, vit matt slät 25x40 cm.
Badrumsinredning: vit kommod från INR (Norm), spegel och belysning från INR, duschväggar i klarglas från INR, elektrisk handdukstork (Nordhem), vitt överskåp från INR samt vit laminatskiva.


GEMENSAMMA FUNKTIONER I FÖRENINGEN

ÖVERNATTNINGSLÄGENHET
I föreningen finns en bokningsbar övernattningslägenhet för dina gäster.

BASTU
På taket finns en bokningsbar gemensam bastu med tillhörande louge och fri utsikt över havet.

GEMENSAM TVÄTTSTUGA
En gemensam och modernt utrustad tvättstuga finns på markplan. Perfekt när du har mycket att tvätta och inte vill hänga upp allt i lägenheten.

CYKELPOOL
I föreningen finns en cykelpool med två el-lådcyklar.

BILPARKERING OCH BILPOOL
Föreningen är ansluten till bilpool via Sunfleet. I källaren finns garage med totalt 62 platser.

LADDSTATIONER
I garaget finns det fem laddplatser för el- och hybridbilar.

MEDIA OCH TEKNIK
Föreningen är kollektivt ansluten till Telia Triple-play (TV, Internet och telefon).

CYKELPARKERING
Cykelparkering finns på innergården och i källaren.

FÖRRÅD
Till varje lägenhet hör ett förråd som finns i källarplan. De nås via hiss från alla våningsplan.

MILJÖRUM
Miljörummet med källsortering är lättillgängligt placerat i markplan.

GÅRDEN
På den gröna gården finns grillplats, solsängar, pergola och en liten sandlåda.

ENTRÉ
Alla entréer har porttelefon.

POSTBOXAR
Postboxar finns vid respektive trapphusentré. Utanför din lägenhetsdörr finns praktiska tidningsklämmor.

REALTIDSSKÄRM
I varje entré finns en realtidsskärm som visar kommande bussavgångar och lediga Sunfleetbilar

Dokument (pdf)

Brf Dockporten Stadgar Brf Dockporten Energideklaration Brf Dockporten Årsredovisning 2021 B25

Allmän information

Pris

5 495 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

3

Boarea

78 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Dockgatan 49A

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

B25

Våningsplan

2 av 6

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Dockporten

Organisationsnummer

769636-4343

Allmän information

Brf Dockporten är en äkta förening som innehar fastigheten Dockporten 8 med äganderätt. Det ingår totalt 97 lägenheter och en gästlägenhet. Brf Dockporten bildades 2018 och de sista bostäderna var inflyttningsklara i februari 2022.

EKONOMI
Nabo sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
-Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1 313 kr år 2023).
-Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (525 kr år 2023).

Föreningen höjde avgiften 2023-01-01 med 10%.
Föreningen har gemensam el, den boende debiteras efter faktisk förbrukning.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Nybyggnation.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Alla lägenheter har tillgång till förrådsutrymme, dessa finns i källaren.
Det finns cykelparkering på gården och i källaren och föreningen har även en cykelpool med två ellådcyklar.
På föreningens tak finns det en gemensam bokningsbar bastu med tillhörande lounge och fri utsikt över havet.
Det finns en övernattningslägenhet som kan hyras för 250 kr/tillfälle.
I markplan finns även en gemensam och modernt utrustad tvättstuga.

KABEL- TV OCH BREDBAND
Föreningen är ansluten till Telia Triple Play (omfattar bredband 100/100 Mbit/s, bredbandstelefoni (samtalskostnad tillkommer), digital-TV paket Lagom) och tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften om 169 kr/mån.

GARAGE OCH PARKERING
I föreningen källare finns det 62 stycken parkeringsplatser varav fem av dem är laddplatser för el och hybridbilar. Kostnad för garageplats är 1000 kr/mån. Det finns även parkeringsplatser att hyra utomhus. Kösystem tillämpas för såväl garage- som utomhusplatser. Föreningen är också ansluten till en bilpool via Sunfleet.

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägg ingår i avgiften för föreningens medlemmar.

KONTAKT
Hemsida: dockporten.smartbrf.se

Uppgifterna är hämtade från av berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

2018

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lägenheter

97

Ekonomi

Månadsavgift

4 604 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Bostadsrättstillägg

Beskrivning månadsavgift

Obligatoriskt tillägg om 169 kr/mån avseende Triple play tillkommer.

Andelstal

1,08711%

Överlåtelseavgift

1 313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

59 kWh/m²

Energiklass

C

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl