Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 950 000 SEK / Utgångspris
Adress
Litteraturgatan 220, Backa / Hisings Backa, Hisings Backa
Typ
Andel i Bostadsförening
KVM
68 kvm
Avgift
4 064 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välkomna till denna nybyggda 3:a med låg avgift och två balkonger i hjärtat av Hisings Backa.

Med ett centralt läge mitt i nya Selma Stad kan ni nu förvärva denna 3:a i Brf Valborg. Uppförd 2020 med två balkonger, genomgående vackert parkettgolv, kvalitetskök från Ballingslöv, helkaklat badrum med tvättdel. Genomtänkt social planlösning mellan kök och vardagsrum. Ett mycket bekvämt boende för den som söker något sprillans nytt.

Här bor du i direkt anslutning till nya Selma Lagerlöfs Torg som är beläget på Norra Hisingen och har snabba förbindelser in till centrala Göteborg. Det är mycket som händer i området och denna byggnation utgör den första etappen i vad som kommer att bli ett mycket attraktivt område. Med närhet till natur- och rekreationsområden, ett bra serviceutbud med handel, vård, skola och omsorg nära till hands, ett bra idrotts- och föreningsliv samt ett rikt kulturliv med kulturhus är detta ett boende som passar alla!

Rumsbeskrivning

Ni välkomnas in i en rymlig hall där golvet består av klinker och väggarna går i vitt. Här finns plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i form av garderober.

Vidare in i bostaden finner vi köket, här pryds golvet av parkett och väggarna beigemålade. Köksinredningen är från Ballingslöv och vitvarorna från Electrolux, ovan arbetsbänken i granit sitter stänkskydd i kakel. Köket är utrustad med inbyggdhäll, mikro, diskmaskin, kombinerad kyl/frys, tapwell kran samt fläktkåpa i rostfritt stål.

Vardagsrummet som är i en öppen planlösning till köket ger en känsla av rymd samt möjlighet till socialt umgänge. Ifrån vardagsrummet når man även den stora balkongen som ligger i bra solläge. Även här pryds golvet av parkett och väggarna går i beigea toner. Här finns plats för båda soffgrupp med tillhörande möblemang samt plats för matsalsbord för flertalet personer.

Vidare i bostaden så finner ni lägenhetens sovrum , även här är det parkettgolv och väggarna är vitmålade. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang samt bra med förvaring i form av flertalet garderober. Härifrån når ni det andra balkongen i söderläge.

Bostadens andra sovrum erbjuder plats för säng och en mindre garderob. Rummet kan användas som barn/gästrum eller varför inte göra det till ett hemma kontor. Även härifrån nås balkongen i söderläge.

Badrummet är stort och rymligt. Golvet består av klinker och golvvärme och väggarna är helkaklade. Badrummet är utrustat med Wc, handfat med kommod, spegel med belysning, handdukstork, dusch med vikbara glasdörrar samt tvätt och torktumlare.

Till lägenheten tillhör ett förråd som är beläget i källaren.

Dokument (pdf)

Planlösningar Brf Nils Holgersson Bofakta Ekonomisk plan Stadgar

Länkar

Film

Allmän information

Pris

2 950 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

68 kvm

Gatuadress

Litteraturgatan 220

Ort

Hisings Backa

Kommun

Göteborg

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsförening

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsförening

Bostadsförening

BRF Valborg

Organisationsnummer

769635-0169

Allmän information

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och bildades 2017. I föreningen finns det 33 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Till föreningen hör adresserna: Litteraturgatan 220 och 224 i Hisings Backa.
Här erbjuds yteffektiva bostäder på ett till fyra rum och kök. Upplev våra funktionella planlösningar och höga standard med kvalitetskök från Ballingslöv, bänkskiva i granit och diskho i komposit. Flertalet av lägenheterna har generösa balkonger mot den grönskande trädgården. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och bildades 2017.

Inflyttning av lägenheterna skedde under april och maj 2020. Under räkenskapsåret har en del färdigställande markarbeten genomförts, samt injusteringar av fjärrvärmesystemet.
Förtenningen har även låtit installera ett tagg-system för inpassering

Föreningen bildades

2017

Juridisk person kan accepteras

Föreningen kan acceptera juridisk person efter särskild prövning

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Föreningen är ansluten till TV, telefoni och bredband via fiber hos ComHem. 50 Mbit ingår i avgiften.

Uppvärmning och ventilation

Värmeanläggning: Vattenburna radiatiorer och handuksstork försedda med fjärrvärme
Ventilationanläggning: FX aggregat med värmeåtervinning

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 87

Byggnader

Byggår

2018-2020

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 064 SEK/månad. I avgiften ingår Värme, VA och kabel-TV samt bredband.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

200 SEK/månad

Summa driftkostnad

200 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Brf Valborg har 14 parkeringsplatser och 2 HCP platser vid huset, som kostar 425 kr i månaden.
Det finns också lite kö - 11 personer i dagsläget.

Väntetiden är drygt 3 år. Men det finns möjlighet att hyra garage via Göteborg Stad (ovanför Hemköp) eller via SBB Norden för garage på Silvergruvans gata 3.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

102 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

118 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl