Länk kopierad!

Visningar

ons 10 aug 16:30 - 17:10
Anmälan krävs via mäklarens hemsida. Önskar du en annan visningstid så kontakta mäklaren!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 150 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Kapplandsgatan 48, Högsbo, Göteborg
Typ
Bostadsrätt
KVM
58.8 kvm
Avgift
3 584 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Attraktiv tvåa med inglasad balkong!

I mysiga Högsbo finner vi denna både inbjudande och välplanerade tvårummare! Från det ljusa och sociala vardagsrummet når du ut till den härliga balkongen som bjuder på många soltimmar! Läget är perfekt och här erbjuds ett lugnt, avskilt och barnvänligt boende. Stambytt helkaklat badrum och gott om förvaring. Praktiskt och välutrustat kök med plats för större matgrupp.
Välkommen att trivas!

Här erbjuds mycket bra kommunikation och du kan enkelt ta dig smidigt vidare till andra delar av Göteborg. Du tar dig lätt till såväl centrum som havet. Än idag är Högsbo faktiskt en liten stad i staden, där Axel Dahlströms torg som stod klart 1954 fortfarande är navet. Här finns inte bara bageri, matbutik och apotek, du kan också gymma, köpa fredagsräkor eller besöka skönhetssalongen. Här finns även Axelhuset, en given mötesplats för alla åldrar, komplett med bibliotek, fritidsgård och öppen förskola. Frölunda Torgs butiker nås på under tio minuter med spårvagn och innerstans gator som Vallgatan och Magasinsgatan på ungefär en kvart.

Rumsbeskrivning

HALL:
Välkommande hall med plats för avhängning och extra möbel om så önskas. Hallen blir en naturlig knytpunkt då samtliga rum i lägenheten nås härifrån.

KÖK:
Välplanerat kök som är utrustat med det mesta du kan tänka dig! Här finner du en trevlig vinkyl, induktionshäll, ugn, micro, kyl, frys, fläkt och diskmaskin. I köket finns även matplats vid fönstret för 4-6 personer. Köket har luckor i ek och ljust kakel ovanför arbetsbänken. Här erbjuds bra med förvaring i form av skåp och lådor samt gott om arbetsyta.

SOVRUM:
Lägenhetens sovrum erbjuder plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt extra förvaringsmöbel om så önskas. Gott om ljusinsläpp från det stora fönstret. Intill sovrummet ligger också lägenhetens stora klädkammare med gott om plats i garderoberna.

VARDAGSRUM:
Ljust och luftigt vardagsrum med stora fönsterpartier vilket ger ett härligt ljusinsläpp och känsla av extra rymd. Storleken på vardagsrummet gör det lätt möblerat med möjlighet att både ha en soffdel, matbord eller arbetshörna. Vacker fiskbensparkett och ljusa väggar.

BALKONG
Från vardagsrummet når vi den rymliga och möblerbara balkongen som ligger i ett soligt läge. Balkongen är inglasad, vilket innebär att den kan nyttjas hela året! Här kan härliga dagar tas tillvara på allra bästa sätt.

BADRUM:
Från hallen kommer vi sedan till det fräscha helkaklade badrummet som stambyttes 2004. Badrummet är utrustat med badkar, wc, handfat, badrumsskåp med spegel samt handdukstork.

Dokument (pdf)

Planlösningar Kapplandsgatan Stadgar Årsredovisning

Länkar

Film

Allmän information

Pris

2 150 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

58.8 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Kapplandsgatan 48

Ort

Göteborg

Kommun

Göteborg

Lägenhetsnummer BRF

110

Våningsplan

1

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Täppan i Göteborg

Organisationsnummer

757200-9046

Allmän information

HSB:s Bostadsrättsförening Täppan i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som registrerades 1958. I föreningen finns 289 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 7 hyresrättslokaler. Till föreningen hör adresserna Kapplandsgatan 2-82.

Flera stora renoverade innergårdar med grill, utemöbler, lekplatser och ett lusthus.

Föreningen har bra ekonomi och de flesta större renoveringar är gjorda. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB. Tomträttsavgälden löper till 2040-03-21.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och bredband via Bahnhof (fiberLAN).

Utförda renoveringar

1990-2000 renoverades alla fönster och balkongerna fick nya räckverk. Samma period renoverades trapphusen.
2000 sattes nya säkerhetsdörrar in och det lades ny isolering på taket.
2000-2004 byttes samtliga V/A-stammar och i samband med stamrenoveringen renoverades och moderniserades elsystemen helt och badrummen renoverades.
2006-2007 tilläggsisolerades vindarna.
2007 byggdes ny bastu och övernattningslägenhet i samband med att fem lokaler byggdes om till lägenheter. Samma år utfördes ombyggnad och förnyelse av körgårdar.
2008 byttes dräneringsrör på gårdarna. I samband med det sattes nya värmekulvert in.
2009 utfördes en energideklaration samt ombyggnad och förnyelse av innergårdar och grönytor. Samma år sattes nya brandsäkra dörrar in till källarna och alla torktumlare byttes ut.
2010 byggdes ytterligare två lokaler om till lägenheter och termostaterna byttes ut.
2010-2011 byttes ytterdörrar på marklägenheterna.
2011 målades entréerna och belysningen byttes ut.
2012 byttes tvättmaskiner i tvättstugan och det kompletterades med torktumlare.
2012-2013 utfördes en radonmätning med goda resultat. Samma period byttes fönster på lägenheterna som ligger i bottenplan.
2013 utfördes en grundlig besiktning av taken.
2013-2014 utfördes en rensning av ventilationskanaler.
2015 gjordes ommurning av tegel på fasaden samt renovering av dilatationsfogarna. Samma år gjordes även byte av fönsterbalkar och upprustning av entrétrapporna.
2016 målades golv samt källare och cykelrum och fasadrenovering påbörjades.
2017 avslutades fasadrenoveringen.
2018 målades entrédörrar och träfasader och parkeringsplatserna breddades.
2018-2019 utfördes OVK samt sättningsskador runt fasader och fuktskador p.g.a. takläckage åtgärdades.
2019 byttes dagvattenledningar.
2020 har dagvattenbrunnar dels renoverats och rensats.
2021: Slamspolning har utförts.
2021: Planerat en heltäckande takrenovering och i samband med det planeras solceller monteras.
I övrigt utförs renoveringar och underhåll enligt underhållsplanen.

Övriga utrymmen i föreningen

I föreningen finns två fräscha tvättstugor utrustade med sju tvättmaskiner, två torktumlare, fem torkrum samt en mangel vardera. Tvättstugorna är belägna på Kapplandsgatan 32-34 och 66-68. I föreningen finns även samlingslokal, övernattningsrum, cykelrum, barnvagnsrum, motionsrum och bastu.

Antal lägenheter

289

Byggnader

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 584 SEK/månad. I avgiften ingår I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband. Föreningen har individuell mätning och debitering på elen.

Avgiftsförändringar

Avgifterna höjdes med:
2,5% 2019-07-01
3 % 2020-07-01
4 % 2021-07-01
Föreningen påverkas av den kraftigt ökade tomträttsavgälden som började gälla för ca 2 år sedan, detta gäller både tomträtten för fastigheterna och
parkeringsplatserna.

Andelstal

0,0030604%

Andel av månadsavgift

0,31409%

Inre reparationsfond

8 205 SEK

Överlåtelseavgift

1 208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

300 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

450 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen förfogar över ca 180 parkeringsplatser varav 154 st med eluttag för motorvärmare. Plats kan hyras till en kostnad om ca 330 kr/månad. Föreningen förfogar även över 17 varmgarageplatser samt 5 MC-garageplatser. Garageplats kan hyras till en kostnad om ca 832 kr/månad och MC-plats kan hyras till en kostnad om ca 250 kr/månad. I dagsläget finns lediga parkeringsplatser med eluttag för motorvärmare samt ledig MC-plats. Kö till varmgarageplatserna.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

129 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta