Länk kopierad!

Visningar

sön 21 aug 12:00 - 12:30
mån 22 aug 19:00 - 19:30

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 295 000 SEK / Utgångspris
Adress
Parkvägen 12, Helenelund, Sollentuna
Typ
Bostadsrätt
KVM
39 kvm
Avgift
2 169 SEK / mån
Rum
1.5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Exklusiv vindsvåning i centrala Helenelund!

Mitt i det lummiga villaområdet i Helenelund hittar man denna vindsvåning högst upp i huset i den lilla bostadsrättsföreningen Brf Eriksbergs torg 2! Här bor man i en bra planerad lägenhet med generös takhöjd mot nock, 3 härliga fönsterpartier varav ena är i takkupa. Fönsterna vetter mot söder vilket ger lägenhet gott med naturligt ljus.

Gott om förvaring i hallen med både hyllor, stor platsbyggd förvaringsmöbel och fyra garderober. Utöver det finns det tillhörande källarförråd samt Cykel och barnvagnsförråd. Bra planerat kök med vita luckor och ekparkettgolv med Integrerad diskmaskin. Helkaklat badrum med duschhörna bakom glasdörrar och både tvättmaskin och torktumlare. Inskjuten sovdel som kan byggas om till ett separat sovrum med plats för dubbelsäng.

Brf Eriksbergs torg 2 är en nyare förening i ett hus från 2015 vilket gör att allt större underhållsarbete ligger många år bort. En mysig liten förening på 25 bostäder med en bra skött ekonomi. Här finns plats för bilen på föreningens 17st utomhusplatser med ett antal ladd-platser.

Bostaden är belägen 450 meter från Helenelunds station där det tar 13 minuter in till Stockholm C och direkttåg till både Arlanda och Uppsala, vilket gör det sidigt att ta sig till både Jobb, skolor och Universitet. I området finns både matbutiker, apotek och annan handel i Helenelunds C och Sollentuna C. Sollentuna har mycket grönska exempel är Edesvikens strandpromenad ligger några hundra meter bort.

Rumsbeskrivning

Genomgående har lägenheten ekparkett med vitt målade väggar samt en varmare grå vägg i sovrummet. Tre bra fönsterpartier i söder varav en är utbyggd i kupa vilket ger bra med ljus i hela lägenheten. Fönsterna har både inbygga mörkläggningsgardiner och gardiner som skyddar mot direkt solljus.

Stor HALL med bra förvaring i 4 garderober, helplan för skor samt större lådkonstruktion med sittbänk. En takhöjd på ca 3,5 meter.

VARDAGSRUMMET har en öppen planlösning mot kök här finns plats för soffgrupp med tillhörande bord tv-bänk eller vägghängd tv. Finns en fönsterkupa vilket ger bra med ljus och extra höjd.

KÖKET Är från Vedum med vita luckor och svarta stilrena handtag. Bänkskiva i grå laminat med vitt industri-kakel ovan. Köket är utrustat med Kyl/frys, Ugn, induktionshäll och integrerad Diskmaskin. Här finns plats för 4 vid matbord men går utan problem att duka upp för större sällskap.

SOVDELEN är inskjuten och blir på så sätt avskild från resterade lägenheten, det kan enkelt byggas om till ett eget sovrum med avskiljande vägg i industriglass eller gips. Finns utrymme för dubbelsäng med tillhörande sängbord.

DUSCHRUMMET har grått klinkergolv med golvvärme och vitt kaklade väggar. Utröstat med Tvättmaskin, Torktumlare, Wc, handfat med under och överskåp samt ett högt sidoskåp och duschhörna med glasdörrar.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning 2020 Energideklaration Stadgar

Allmän information

Pris

2 295 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

1.5

Boarea (BOA)

39 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsföreningen

Gatuadress

Parkvägen 12

Ort

Sollentuna

Kommun

Sollentuna

Beskrivning av förråd m.m.

Rymligt förråd på källarplan som ingår i avgiften.
Gemmensamt cykel och barnvagnsförråd finns.

Lägenhetsnummer BRF

1202

Våningsplan

3 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Eriksbergs Torg 2

Allmän information

Fastigheten är belägen i Helenelunds villakvarter.
Byggnaden är i tre plan med totalt 25 lägenheter och färdigställdes oktober 2015.
Föreningen har 17 1or, 2st 2or och 6st 3or.
Enligt föreningsregistret är bostaden en 1 rok.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Uppvärmning och ventilation

VÄRME:Fjärrvärme.
VENTELATION: FTX.

Utförda renoveringar

2019: insaltat laddstolpar på 6 p-platser samt 2 till motorvärmare.

Övriga utrymmen i föreningen

-Till varje lägenhet finns ett källarförråd.
-Gemensamt Cykel och barnvagnsförråd.
-17 parkeringsplatser.

Byggnader

Byggår

2015

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 169 SEK/månad. I avgiften ingår Värme och vatten samt Källarförråd samt tv utbud.

Andelstal

3,7%

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Förening har 17 stycken parkeringsplatser för 350kr/månaden.
6 är med ladstoppar mot en kostnad på 700kr/månaden
2 är med motorvärmare.
Finns lediga platser.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

86 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

97 kWh/m²

Energiklass

D

Beskrivning

Övrigt

HELENELUNDS OMRÅDESBESKRIVNING
Helenelund är en av dem södra delarna i Sollentuna och har pendeltågsstationen som är närmast city. Det tar under 15 minuter att ta sig till Stockholm city och ca 8 min till Solna. Här går man smidigt till kista businesspark eller så går buss till både karolinska samt Danderyds sjukhus. Till 2025 skall tvärbanan även gå hit. Vid stationen ligger ett mindre centrum med mataffär och restauranger lite längre bort har man Sollentuna Centrum som har ett större utbud. Området har flertal mycket populära skolor och förskolor samt smidig kommunikation till gymnasium, Universitet i Stockholm och Uppsala. Runt hörnet ligger Tegelhagens naturreservat samt edsvikens strandpromenad, åt andra hållet ligger Ursviks motionsspår.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta