Länk kopierad!

Visningar

sön 2 okt
Bokad visning
Boka in dig direkt via mäklarsidan eller kontakta ansvarig mäklare per sms/mail.
Varmt välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 895 000 SEK / Bud
Adress
Åbylundsgatan 50, Gottfridsberg, Linköping
Typ
Bostadsrätt
KVM
58 kvm
Avgift
2 652 SEK / mån
Rum
2 rum

Mysig tvåa högst upp i huset!

Välkommen till en härlig, välplanerad och rymlig lägenhet i ett av föreningens bättre lägen! Fönster i två väderstreck. Du välkomnas in i en inbjudande hall med goda avställnings- och upphängningsmöjligheter. Vidare i lägenheten finner du ett rymligt kök med matplats intill fönstret lagom för fyra personer, stort vardagsrum med härligt ljusinsläpp och plats för både soffgrupp samt matgrupp eller skrivbord. Från vardagsrummet nå du den stora, mysiga balkongen i söderläge där det finns gott om plats för en sittgrupp. Balkongen har ett skyddat läge med utsikt över den grönskande parken. Här kan du kan luta dig tillbaka och koppla av i solen.
Vidare finner du ett helkaklat badrum med bland annat dusch, handdukstork och golvvärme. Förberett för tvättmaskin. Sovrummet är rogivande med gott om plats för både dubbelsäng samt övrigt möblemang, bra med förvaring i garderober. Ytterligare förvaringsmöjligheter erbjuds i garderoben mitt i mot sovrummet.

Optimalt läge med 10 minuters cykelväg till universitetet, citykärnan och tågstationen. I området finns matbutiker, motionsspår, skola och bra kommunikationer.
Här bor du till en låg månadskostnad om 2 652 kr där kabel-tv, värme och vatten ingår samt obligatoriskt tillägg om 165 kr för bredband.
Riksbyggen Linköpingshus nr 10 är en stamrenoverad välskött och stabil förening med god ekonomi som bland annat tillhandahåller tvättstugor, gym, bastu, övernattningslägenhet, gemensamhetslokal och möjlighet till kolonilott!
En lägenhet att trivas i och som bör upplevas på plats. Varmt välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

HALL
Hall med klinkergolv och ljust målade väggytor. Bra med yta för avhängning av ytterkläder samt förvaring i garderob.

KÖK
Stort kök med målade köksluckor, bänkskivor i laminat och kakel över diskbänk/arbetsytor. Matplats lagom för fyra personer intill fönstret.
Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis, fläkt samt diskmaskin. Vitmålade väggar samt laminatgolv.

BADRUM
Helkaklat badrum med golvvärme. Här finns dusch, handfat, wc och handduktstork.

SOVRUM
Mysigt sovrum med parkettgolv och målade väggar. Bra förvaring i garderober.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med härligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Plats finns för både soffgrupp och matplats eller skrivbord om så önskas. Laminatgolv och målade väggar. Från vardagsrummet finns utgång till balkong.

BALKONG
Härlig stor balkong i söderläge.

2019 uppdaterades spis, diskmaskin, målning av köksluckor samt nya golv i kök och vardagsrum.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Årsredovisning Energideklaration

Länkar

Prospekt

Allmän information

Pris

1 895 000 SEK (Bud)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

58 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Åbylundsgatan 50

Ort

Linköping

Kommun

Linköping

Beskrivning av förråd m.m.

Vindsförråd samt matkällare tillhörande lägenheten.

Lägenhetsnummer BRF

105

Våningsplan

3 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Riksbyggen Linköpingshus nr 10

Organisationsnummer

722000-2120

Allmän information

Riksbyggen Brf Linköpingshus 10 är en mycket välskött förening i populära Åbylund. Föreningen omfattas av 380 bostadslägenheter i varierande storlekar, allt från ettor med kokvrå till lägenheter med 4 rum och kök. Föreningen har även 5 lokaler som bidrar till intäkter till föreningen. Husen byggdes 1953-1956.

1 rum och kök: 56 st
2 rum och kök: 229 st
3 rum och kök: 77 st
4 rum och kök: 18 st

I föreningen finns 6 tvättstugor, en grovtvättstuga, mangelrum och strykrum. I källaren på Åbylundsgatan 41 finns en nyrenoverad bastu med två duschar, ett omklädningsrum och ett rum med stolar, bord och ett kylskåp. Föreningens gym är utrustat med styrketräningsmaskiner, fria vikter, löpband, crosstrainer och motionscykel. Om dina gäster ska sova över men inte kan bo hemma hos dig finns det ett övernattningsrum för tre personer i föreningen. Övernattningsrummet är placerat på Åbylundsgatan 41 och kostar 100 kr/dygn. I föreningen finns en samlingslokal med kök och bord och stolar för upp till 30 personer. Lokalen är placerad på Åbylundsgatan 41.Kostnaden för att hyra samlingslokalen är 200 kr/dygn. I föreningen finns ett par iordningställda uteplatser. På två av dessa finns nya stora grillar med bord och bänkar att sitta vid. Vid en av grillplatserna finns det även en boulebana.
Det finns totalt 17 odlingslotter som föreningens medlemmar disponerar över.

Föreningen erbjuder parkeringsplatser, termogarage och varmgarage till sina medlemmar mot avgift. Dessa följer inte lägenheterna utan hyrs ut separat via kösystem.

FÖRENINGENS EKONOMI
Mycket välskött förening med god ekonomi.

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

ÖVRIGT
Fastigheterna är fullvärdeförsäkrade i Trygg Hansa. Bostadsrättstillägg bekostas kollektivt av föreningen.

KONTAKT TILL FÖRENINGEN
Christer Karlsson
+46731611790

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

2021:
- Målning gemensamma utrymmen
- Installationer, undercentral
- Markytor, staket, asfalt
2010:
- Byte till säkerhetsdörrar har skett i varje lägenhet, vilket även minimerat ljudnivån från trapphuset
- Fönster och balkongdörrar målade på södersidan.
2008/2009:
- Delar av stammarna renoverades under 90-talet, resterande stammar renoverades med relining
- Tvättstugorna är renoverade.
- Kodlås till fastigheternas ytterdörrar har installerats.

Kommande renoveringar

Föreningen har beslutat att genomföra ett större underhåll under 2023 och framåt där man kommer att byta fönster, renovera fasad, balkonger, tak och ventilation.

Antal lägenheter

380

Byggnader

Byggår

1953

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

2 652 SEK/månad. I avgiften ingår I avgiften ingår kabel-tv, värme och vatten ingår samt obligatoriskt tillägg om 165 kr för bredband.

Beskrivning månadsavgift

TV, ansluten till kabelnätet. Basutbud ingår i månadsavgiften.
Internet: Bredband via fiber. Ingår i det obligatoriska tillägget på 165 kronor.

Andelstal

0.26768

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

485 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

150 SEK/månad

Försäkringskostnad

100 SEK/månad

Summa driftkostnad

250 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

I föreningen finns det 187 garageplatser och 175 parkeringsplatser. Till garage och parkeringsplats är det separat kö. Några lediga garageplatser finns idag samt två lediga parkeringsplatser, (2022-06-02).
Hyra för garage är ca 150-250 kr/mån beroende på storlek och hyra för parkeringsplats är ca 75 kr/mån.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta