Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Älvsåkersgränd 27, Östberga, Älvsjö
Typ
Bostadsrätt
KVM
83 kvm
Avgift
5 260 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Väldisponerad 3:a om 83 kvm med balkong!

Rymlig 3:a om 83 kvm - Hiss - Ekparkett!

Lägenheten är välplanerad. Stambytt badrum med egen tvättmaskin samt en separat WC. Rymlig hall med säkerhetsdörr. Vardagsrum med gott om plats för soffgrupp med utgång till rymlig balkong. Två sovrum med plats för säng och övrig möblering. Bra kök med gott om plats.

Med gångavstånd från bostaden finns bussar som bl.a. tar dig till pendeltågsstationen Årstaberg som är en knytpunkt för byte mellan buss, tvärbana och pendeltåg. Du kan därifrån bl.a. ta dig med pendeltåg in till Stockholmscentral på ca 10 min.

Områdesbeskrivning:
Östberga uttal är en stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun. Stora delar av stadsdelen består av industrimark, bland annat med Årsta partihallar och järnvägen.
I Östberga finns Årstafältet som tar upp cirka 50 hektar av stadsdelen med bland annat
idrottsplaner och golfbana för härliga utomhusaktiviteter!


Närservice:
Ni bor i ett lugnt och trivsamt område. På gångavstånd finns Östberga centrum med en närlivsbutik och pizzeria/grill. I nära anslutning finns även ett mindre centrum med bland annat livsmedel, video och tobaksbutik. Inom gångavstånd ligger det fina Årstafältet med generösa grönområden och en Driving Range för den golfintresserade. Spelplan för rugby, samt ett område för spontanidrott.
I närområdet ligger Liljeholmens moderna och fräscha galleria med nästan 100 butiker samt omkringliggande service. Under 2018 öppnade man även upp kulturhuset och biblioteket vid torget vilket har blivit ett jättelyft för hela Östberga.


Kommunikationer:
Kommunikationer | I Östberga finner ni goda kommunikationer, det är ca 20 minuters resväg med kommunala transportmedel till city. I närheten finns buss 144 som går mot Gullmarsplan (tunnelbana) och Älvsjö och buss 134 till Liljeholmen (tunnelbana) via Årstaberg (tvärbana, pendeltåg). En kortare promenad bort har ni även buss 168 till Gullmarsplan via Årsta och Globen samt buss 165 som trafikerar sträckan Liljeholmen-Högdalen-Farsta.


Skola:
I närheten finner du förskolor och som bland annat Förskola Bandhagen och
Bandängens Förskola AB. Grundskolan har ni Bandhagens skola och Bandhagens särskola upp till årskurs 9.


Välkommen att kontakta mäklaren för mer info.

Rumsbeskrivning

Entre/Hall

Välkomnande ljus hall med god plats för avhängning och förvaring. Ljusa tapetserade väggar och ekparkett. Säkerhetsdörr.

Kök
Rymligt kök , ljusa väggar och ekparkettgolv.

Vardagsrum
Ljust och lättmöblerat rum med plats för soffgrupp och tillhörande möbler. Ljusa väggar med ekparkettgolv. Spottar i runt hela taket samt fondvägg. Härifrån når man den rymliga balkongen i sydväst.

Sovrum 1
Stort och bra planerat sovrum med plats för dubbelsäng samt annat möblemang. Ljusa tapetserade väggar, ekparkett. 

Sovrum 2
Ljust, rymligt sovrum med god plats för säng, ljusa väggar med ekparkett.

Badrum
Stambytt badrum helkaklat med vita väggar och mörkt klinkergolv. Här finns dusch , tvättställ, tvättmaskin samt extra blandare. Fönster för ljusinsläpp samt vädring.

Separat WC 
Separat WC . Ljust väggar med mörkt klinikergolv. Utrustad med WC spegel ovan tvättställ.

Balkong
Rymlig och fräsch balkong med utsikt över innergården i härligt sydvästläge.

Dokument (pdf)

Planlösningar Fast och lös egendom Information - undersökningsplikt Stadgar Årsredovisning Energideklaration

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Max antal sovrum

3

Boarea (BOA)

83 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Älvsåkersgränd 27

Ort

Älvsjö

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

754

Våningsplan

1 av 3

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Ättegrenen 2

Organisationsnummer

769607-7317

Allmän information

Brf Ättegrenen 2 förvärvade 3 byggnader i under 2008 av Svenska Bostäder - och förvaltar dem därefter i egen regi. Styrelsen biträds av HSB Stockholm som sköter den tekniska, ekonomiska och administrativa förvaltningen. I HSB service ingår en fastighetsskötare som finns på plats i föreningen ett par gånger per vecka för enklare, allmänt underhåll.

Föreningens hade från början 72 bostadslägenheter varav 57 stycken lägenheter köptes av bostadsinnehavaren och resten förblev hyreslägenheter men nu uthyrda av föreningen. Under perioden 2008-2020 har ytterligare hyreslägenheter sålts, samt att 4 st bostäder har tillkommit från lokaler som gjorts om till bostadsrätter. Därför har föreningen nu 76 lägenheter varav 8 fortfarande är hyresrätter.

Husen ligger högst upp i Östberga och från många av lägenheterna har man en fantastisk utsikt och dessutom omgärdas husen av mycket grönt och skog.

Brf bildades

2001

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Internet: Bredband med valfri leverantör.

Utförda renoveringar

Föreningen har genomfört ett antal större renoveringar/reparationer.

Stambytt 2009 och i samband med det kaklades samtliga badrum om.

Nyisolerat på vindarna,

Nya 3-glasfönster installerat 2017-2018.

Nyrenoverade gårdar, med plattsättning och nya buskar och blommor och ny belysning. Ventilationen genomgången i alla lägenheter.

Bergvärme ny installerad och startad feb 2021, bör generera ca 40% lägre värmekostnader.

Samtliga åtgärder ovan är betalt kontant och inga nya lån har tagits.

Kommande renoveringar

Beträffande framtida åtgärder skall vi göra omfattande renoveringar av loftgångar, nya räcken mm samt gamla betongskador skall åtgärdas. Bygglov har också skickats in för breddning av balkongerna, dock ännu ej godkänt.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 72
Antal lokaler: 2
Antal hyresrätter: 6

Förening äger 8 st hyreslägenheter, varav en sålts i april 2021 och nästa säljs 2022. De 8 lägenheterna är en dold tillgång på ca 20 miljoner.

Antal lägenheter

72

Byggnader

Byggår

1968

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

5 260 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV

Andelstal insats

1,51347 %

Andel av månadsavgift

1,51347 %

Överlåtelseavgift

1207,5 kr SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

300 SEK/månad

Försäkringskostnad

120 SEK/månad

Summa driftkostnad

420 SEK/månad

Antal personer i hushållet

3

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy