Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 200 000 SEK / Accepterat pris
Adress
Melodivägen 10, Skogås, Skogås
Typ
Bostadsrätt
KVM
67 kvm
Avgift
3 103 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Nyrenoverad tvåa ett stenkast från Skogås Centrum!

Välkommen till populära Melodivägen och denna välplanerade lägenhet om 67 kvadratmeter, fördelade på 2 rum och stort förråd som också går att använda som tex barnrum/kontor. Lägenheten är belägen på entréplan och erbjuder bland annat en inglasad balkong där solen lyser fint.

Lägenhetens planlösning är mycket bra med ett generöst vardagsrum, ett stort sovrum med plats för dubbelsäng samt en hall med goda förvaringsmöjligheter. Nyrenoverat kök från 2021 med generösa arbetsytor och matplats för 4-6 personer. Helkaklat badrum med badkar och förberett för tvättmaskin och torktumlare.

Brf Melodin är centralt belägen i Skogås. Föreningen tillhandahåller bland annat tvättstuga och en trevlig och välskött gård.

Här bor du mycket centralt med närhet till allt du kan tänka dig. Skogås centrum ligger precis runt hörnet, pendeltågsstationen en kort promenad bort och sjön Drevviken med fina badplatser når du enkelt med cykel eller kollektivtrafik. Detta är en bostad med ett perfekt läge i hjärtat av Skogås!

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

HALL

Stor hall i vinkel med möjlighet för avhängning innanför dörren. Vidare in i hallen finns flera garderober som sväljer mycket förvaring. Vitmålade väggar och parkettgolv.

KLÄDKAMMARE/FÖRRÅD/BARNRUM

Invid hallen finns ett stort förråd som idag nyttjas som ett mindre "sovrum". Här finns plats för säng och förvaring. Vitmålade väggar och parkettgolv.

VARDAGSRUM

Stort och luftigt vardagsrum med ett fantastiskt ljusinsläpp, här finns plats för både matplats och soffhörna. Parkettgolv och vitmålade väggar.

SOVRUM

Stort och rofyllt sovrum med gott om plats för dubbelsäng, sängmöbler, förvaring och annat önskvärt möblemang. Förvaring finns i skjutgarderober. Vitmålade väggar och parkettgolv.

KÖK

Nyrenoverat kök 2021 från IKEA med gott om förvaring bakom ljusgråa skåpsluckor och bra arbetsytor.
Invid fönstret finns plats för matbord för ca 6 personer. Från köket når man den stora inglasade balkongen där solen lyser fint. Parkettgolv och vitmålade väggar.
Den maskinella utrustningen består av:
Kyl och frys i fullhöjd, induktionshäll, diskmaskin, mikro och fläkt.

BADRUM

Helkaklat badrum med ljusa kulörer. Här finns wc, tvättställ med kommod, handdukstork och badkar. Förberett för tvättmaskin och torktumlare.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar brf Melodin Brf Melodin - Årsredovisning 2021 Energideklaration Brf Melodin

Länkar

Film Drönarvy Brf Melodin hemsida

Allmän information

Pris

2 200 000 SEK (Accepterat pris)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

2 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

67 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Melodivägen 10

Ort

Skogås

Kommun

Huddinge

Lägenhetsnummer BRF

11410

Våningsplan

0 av 5

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Uteplatser

Balkong

Stor inglasad balkong där solen lyser fint.

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Melodin

Organisationsnummer

769618-6159

Allmän information

Brf Melodin bildades 2009 och består av 76 bostadslägenheter fördelade på två bostadshus med adresserna Melodivägen 10-14. Det finns även en lokal, som idag hyrs ut till förskola. Byggnaderna har totalt 7 bostadsplan inklusive souterrängplan. Fastigheterna förvärvades från Huge Fastigheter den 3 december 2009.

Överlåtelseavgift (2,5%) samt pantnoteringsavgift (1%) betalas av köparen.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Fiber/TV för 259 kr/månad obligatorisk tillägg.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme
FTX-ventilation

Utförda renoveringar

2022 - Fönster på Melodivägen 14 renoveras
2020/2021 - OVK
2010/2011 - Bytt hissar
2010/2011 - Bytt taket
Bytt ventilation i nr 14.

Övriga utrymmen i föreningen

- En stor gemensam tvättstuga finns
- Hyreslokaler 1 st. (uthyrd till en förskola ?Hattstugan?)

Antal lokaler

1

Antal hyresrätter

11

Antal lägenheter

76

Byggnader

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 103 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

Värme, vatten. Obligatoriskt tillägg om 249kr/mån för Telia fiber och TV

Avgiftsförändringar

Avgiften höjdes med 2% i januari 2022.

Andelstal

1,59

Överlåtelseavgift

1190 SEK

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

350 SEK/månad

Försäkringskostnad

200 SEK/månad

Fiber/TV

259 SEK/månad

Summa driftkostnad

809 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Heltids parkering finns att hyra via Huge (Skogås/Trångsund): https://www.huge.se/sok-ledigt/parkering/

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

137 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

110 kWh/m²

Energiklass

E

Beskrivning

Områdesbeskrivning

ÖSTRA SKOGÅS
Östra Skogås är ett lugnt och trevligt område med mestadels radhus- och villa bebyggelse. Ett mysigt område med många små innergårdar, lekplatser och fina strövområden. Området ligger med gångavstånd till flera fina badplatser vid Drevviken och till centrum med service och kommunikationer.

SKOGÅS CENTRUM
Här finns olika butiker samt systembolag, bibliotek och vårdcentral.
Från centrum avgår pendeltåg till Stockholm och Västerhaninge/Nynäshamn. Tågen går var 15:e minut och restid till T-centralen är ca 20 minuter. Bussar går från Skogås till Farsta, Haninge och Huddinge. Med bil är restiden till centrala Stockholm ca 15 minuter (ej rusningstid) och det är kort bilavstånd till Farsta Centrum samt Länna affärsområde.

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR
Det finns flera kommunala förskolor i närområdet. Tusenfotingen, Fugan, Stenbocken, Skytten, Sångfågeln . Trubaduren mf.
Området har fyra grundskolor: Mörtviksskolan (F-6), Östra grundskolan, Sjötorpsskolan (F-4) och Vretskolan. I närliggande Länna finns Engelska skolan.

FRITID
I närområdet Stortorp finns hockeyhall med bra barn och ungdomsverksamhet samt flera aktiva föreningar för bl.a. innebandy, handboll, volleyboll och fotboll.
Mellan Skogås och Farsta finns Ågesta Friluftsområde med skid- och löpspår, Ågesta ridklubb och ridskola, Ågesta Golfklubb med 27 hål, brukshundsklubb och natursköna strövområden.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy