Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Vänortsstråket 21, Centrala Sollentuna/Tureberg, Sollentuna
Typ
Bostadsrätt
KVM
107 kvm
Avgift
5 164 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Totalrenoverad lägenhet med separat uthyrningsdel!

Varmt välkommen högst upp på Vänortsstråket 21! Här betalar man för en lägenhet men får 2. Lägenheten är totalrenoverad senaste åren och har 2 separata ingångar med 2 fullt fungerade lägenheter, passar perfekt för generationsboende eller att hyra ut den ena och bo utan kostnader i den andra! Här bor man i en lägenhet som kan enkelt göras om med flera olika lösningar för att passa just din boendesituation.

Lägenhet har 2 separat ingångar, 2 moderna nyrenoverade kök, 2 stilrena badrum, samt 2 rymliga vardagsrum med plats för matplats i båda och 2-4 sovrum vilket kan anpassas efter behov. Balkongen är fritt belägen i ett fritt västerläge utan något täcker solnedgången.

Brf Töjnan är en stor och bra förening med extremt låg belåning och en avgift som inkluderar El, 2 förråd, värme, vatten, tv utbud samt internett Utöver detta har föreningen flera tvättstugor samt grovtvättstugor, hobbyrum, gott om parkeringar, gästlägenheter och festlokal som de boende medlemmarna kan nyttja.

Vänortsstråket 21 är belägen i centrala Sollentuna/ Tureberg, här har du gångavstånd till pendeltåg som tar dig in till Stockholm City på bara 15 minuter. Shopping, gym och mataffären i Sollentuna Centrum och med bil tar du dig till Häggviks handelsplats på bara någon minut. Runt om Vänortsstråket ligger många fina naturområden så som edsvikens strandpromenad eller Järvafältets naturreservat.

Rumsbeskrivning

Lägenheten är idag separerad till 2 lägenheter med separata ingångar. Det finns möjlighet att slå samman dem till en stor lägenhet med 4 sovrum eller en 3a och en 2a. Lägenhet 2 är totalrenoverad från 2019, lägenhet 1 från 2016-2017.

LÄGENHET 1
När man öppnar ytterdörren och kommer in i HALLEN finns en stor spegelgarderob med skjutbara dörrar samt kapphängare. Vita väggar samt ekparkett på golvet.

SOVRUMMET är ett större rum med plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Längs med ena sidan finns garderober med skjutdörrar och innanför är det inrett med smarta Pax garderober. Tapetserade väggar samt ekparkett.

KÖKET är helt nytt sedan 2017 och har vita luckor, träliknade bänkskiva i laminat samt blått kaklat stänkskydd. Vitvaror i rostfritt stål och bytt 2017. Vitvarorna består av hel kyl, hel frys, induktionshäll med ugn och diskmaskin. Ekparkett på golvet med vitmålade väggar.

DUSHRUM från 2016 med stora vita kaklade plattor på väggar samt svart klinkers på golvet med golvvärme. Badrummet har en Wc, handdukstork, duschhörna med glasdörrar, kombinerat tvättmaskin och torktumlare och ett extra långt handfat med under och överskåp.

VARDAGSRUM är ett större rum med både plats för soffgrupper samt middagsbord. Via vardagsrummet kommer man ut till den inglasade balkongen som ligger fritt i västerläge med kvällssol. Tapetserade väggar samt ekparkett.

LÄGENHET 2
HALLEN har ett mörkt klinkergolv med vitt målade väggar. Här finns en garderob.

DUSHRUM renoverades 2019 och har fått vitt kaklade väggar med svart klinkergolv. Utrustning består av kombinerad tvättmaskin och torktumlare, Wc, duschhörna och kommod med överskåp.

SOVRUM är ett större sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. En större garderob med skjutdörr finns men plats att installera fler.

KÖKET och VARDAGSRUMMET har en öppen planlösning och renoverades 2019. Köket har vita luckor med träskiva och stänkskydd i vitt kakel. Utrustning består av kombinerad kyl och frys samt induktionshäll med ugn. Ekparkettgolv med vita väggar och spotlights i tak.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Årsredovisning-2021 stadgar

Allmän information

Pris

Utgångspris

Antal rum

4 varav 2 Sovrum

Max antal sovrum

4

Boarea (BOA)

107 kvm

Boareabeskrivning

Enligt den ekonomiska förvaltare är bostaden 106,9kvm samt 4rok.

Areauppgift enligt

Bostadsföreningen

Gatuadress

Vänortsstråket 21

Ort

Sollentuna

Kommun

Sollentuna

Beskrivning av förråd m.m.

Bostaden har 2 rymliga förråd på källarplan.

Lägenhetsnummer BRF

0301

Våningsplan

3 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Töjnan

Allmän information

RENOVERINGAR I BOSTADEN
2016: badrum lägenhet1
2017:kök i lägenhet1, pax-garderober i sovrum, inglasning av balkong, ommålning av stora delar i lägenhet 1.
2019: hela lägenhet 2 omgjord och totalrenoverad ink kök och badrum.


ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Föreningen består av 21 flerbostadshus i 3 våningar med totalt 485 lägenheter.
Bostadsrättsföreningen äger marken.
Lån/kvm i årsredovisningen 2021: 403kr/kvm.

Besök gärna föreningens hemsida www.tojnan.se.för mer information.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Kabel-Tv via Com hem som ingår i avgiften.
Internett via ownit, 700-1000Mb.

Uppvärmning och ventilation

Värme: Fjärrvärme
Ventilation: Frånluft

Övriga utrymmen i föreningen

Flertal tvättstugor och 2 st grovtvättstugor.
Utöver dem 2 förråd som tillhör lägenheten finns extraföråd att hyra.
Gästlägenhet finns att hyra.
Föreningslokal finns att hyra.

Byggnader

Byggår

1973

Ekonomi

Månadsavgift

5 164 SEK/månad. I avgiften ingår Värme, varmvatten, kabel-TV, internett 700-1000Mb och hushållsel.

Andelstal

0,002927

Inre reparationsfond

3 960 SEK

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har parkeringsplatser både i garage och utomhus. Föreningen har åtta parkeringsområden utomhus, fem med infart från Bagarbyvägen och tre längs Malmvägen. Totalt 472 parkeringsplatser varav 227 i garage där 24 av dem är försedda med laddboxar. Det finns både P-platser för förhyrning liksom betalplatser för besökare. Kostnad och kötid för garageplats: 400kr/månad. I dagsläget finns det inga lediga platser. Kostnad och kötid för parkeringsplats: 175 kr/månad. I dagsläget finns det få lediga platser. Kostnad och kötid för parkeringsplats med motorvärmaruttag: 275 kr/månad. I dagsläget finns det få lediga platser. Kostnad och kötid för MC-plats i garage: 200 kr/månad. I dagsläget finns det lediga platser. Föreningen har även byggt laddplatser för el-/hybridbilar i garagen (650 kr + el/månad), men då måste man först ha en garageplats för att kunna byta till sig en plats med laddbox.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

138 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

141 kWh/m²

Energiklass

E

Beskrivning

Övrigt

Tureberg områdesbeskrivning.
Här har du det mesta på nära avstånd. Shopping och vardagsinköp blir enkelt med Sollentuna centrum på nära håll. Här finns bland annat butiker, mataffärer, cafeér, restauranger och service. Intill centrum ligger också Sollentuna station, med pendeltåget tar du dig smidigt in till city på cirka 15 minuter. För dig som hellre tar bilen nås E4:an på ett par minuter.
Naturen runt knuten! I Sollentuna finns många möjligheter till aktivitet och avkoppling. I närområdet finns golfbana, ridklubb och flera gym. Motionera och promenera på Järvafältet eller ta ett dopp i Edsviken, under vinterhalvåret finns här även fina skidspår och skridskoisar.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy