Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 650 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Birkagatan 34B, Österängen, Jönköping
Typ
Bostadsrätt
KVM
71 kvm
Avgift
3 153 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Rymlig trea med närhet till Vättern!

Varmt välkomna till Birkagatan 34B och denna trevliga lägenhet om tre rum och kök!

Lägenheten är mycket välplanerad och redan vid första steget in får man en härlig känsla av rymd, detta tack vare att bostaden har fönster åt tre väderstreck. Bostaden ger ett stabilt boende med bra boendekostnader tack vare den låga månadsavgiften och stabila föreningen. Bostaden ger bra med förvaringsutrymme i form av många rymliga garderober. Två väl tilltagna sovrum med plats för säng och skrivbord om så önskas. Vardagsrummet är mycket rymligt med trevligt ljusinsläpp från två väderstreck vilket ger en förhöjd känsla av rymd. Bostaden erbjuder dessutom en trevlig och rymlig inglasad balkong som ger lägenheten känslan av ett extra rum.

Som boende på Birkagatan 34B är du medlem i föreningen Brf vapensmeden 10, en stabil och trevlig förening med bra koll på allt från ekonomi till underhåll av fastigheten. Föreningens framtidsplaner är väl planerade och strukturerade för att minska risk för förhöjd månadsavgift. Till fastigheten har man som boende en mycket fin tvättstuga i källaren samt förrådsförvaring och möjlighet till både garage samt P-plats till både boenden och besökare.

Närområdet har allt man kan önska, med närhet till Österängens centrum finner man välsorterade matbutiker, restauranger, fik och pizzeria. Man har även som boende gångavstånd till många fina naturområden så som Bondberget, vätterstranden och fina parker mot Huskvarnaområdet. Man tar sig enkelt till Jönköping centrum och Huskvarna centrum via kollektivtrafik endast några minuters resa alternativt enkelt via cykel längst Vättern på den fina cykelbanan.

Sammanfattningsvis en mycket trevlig bostad med ett fantastiskt läge, Varmt välkomna på visning!

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande entréhall med gott om förvaring. Direkt till vänster finner Ni hatthylla med hänge för ytterkläder samt förvaring av skor. Utöver detta finner man även längre in i hallen mycket gott om garderober.

BADRUM
Till vänster från entrén ligger badrummet som är förklätt med ljusa kulörer.
Badrummet är utrustat med:
-Handfatskommod
-Badrumsskåp
-WC
-Dusch med duschvägg
-Handdukstork
-Vädringsfönster

KÖK
Stilrent med vita skåpsluckor och svart kakel ovan arbetsbänk för att enkelt kunna hålla renhållningen vid spis m.m. Köket går i ljussa kulörer och har mycket gott om både förvaring i form av skåp och lådor samt mycket gott om arbetsyta. I köket erbjuds även gott om plats för matplats intill ett stort fönster i norr ut mot den fina grönskan.
Köket är utrustat med:
-Spis
-Ugn
-Fläkt
-Kyl/Frys
-Diskmaskin
-Diskho

SOVRUM 1
Det större av de två sovrummen är beläget vägg i vägg med köket. Rummet går i ljusa kulörer och har gott om utrymme för en dubbelsäng samt förvaringsmöjligheter i form av garderober.

SOVRUM 2
Sovrum två når man direkt till höger via hallen. Rummet är ljust och harmoniskt tack vare det fina fönstret som vetter ut mot den vackra innergården.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är rymligt och har gott om plats för både soffgrupp och ett större matsalsbord. Vidare från vardagsrummet når man balkongen, balkongen har ett fantastiskt söderläge som ger många soltimmar.

INGLASAD BALKONG
Balkongen blir som ett extrarum för lägenheten där man tack vare inglasningen kan sitta där långt in på hösten lika så som tidig vår. Vid varma sommardagar går det självklart att öppna upp balkongen för att avnjuta värmen och känna vindarna susa.

Dokument (pdf)

Energideklaration Årsredovisning 2020 Stadgar

Länkar

Film

Allmän information

Pris

1 650 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

71 kvm

Gatuadress

Birkagatan 34B

Ort

Jönköping

Kommun

Jönköping

Beskrivning av förråd m.m.

Två stycken förråd följer bostaden. Ett vindsförråd samt ett förråd på källarplan.

Våningsplan

1 av 3

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Vapensmeden nr 10

Organisationsnummer

726000-1495

Allmän information

Brf vapensmeden 10 är en mycket solid och välskött förening vilket ger medlemmar i föreningen en mycket ekonomisk säkerhet med liten risk för förutsedda förhöjda månadsavgifter. Detta tack vare föreningens underhållsplan och kontinuerliga renoveringar för att upprätthålla fastighetens goda skick. Den ekonomiska förvaltningen sköts av ECIT Services AB.

Som boende i vapensmeden 10 slipper man även åtaganden tunga arbeten så som snöröjning och halkbekämpning, detta sköts av inhyrda företaget Mark & Miljö. Enklare underhåll så som trappstädning, källarstädning och övrigt enklare underhåll av gemensamhetsutrymmen sker via rullande schema mellan medlemmarna.

TV/internet

Föreningens fastighet är ansluten till fibernätet (wetternet). Avtal tecknas ava den enskilde bostadsrättsinnehavaren direkt med valfri leverantör.

Uppvärmning och ventilation

Värmeanläggning: Fjärrvärme
Ventilationsanläggning: Självdrag

Byggnadskommentar

Fastigheten har installerade 3-glasfönster vilket ger en otrolig tystnad och trots bostadens centrala läge störs man inte av vägar osv.

Utförda renoveringar

2004 Fönster
2010 Stamrenovering kök/badrum
2011 Tak
2013 Installation av kodlås
2015 Dränering husgrund
2016 Fasad
2017 Ny asfalterad infart
Efter 2017: Fiber indraget
Efter 2017: Lås byte
2021: Ny fjärrvärmeanläggning

Övriga utrymmen i föreningen

En mycket stor och välskött fin trädgård som går att nyttja av dig som boende.

Byggnader

Byggår

1962

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 153 SEK/månad. I avgiften ingår I månadsavgiften ingår värme, vatten och ett grundutbud av TV-kanaler.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen erbjuder både garageplats samt P-plats.
Garageplats kostar 200 kr/mån. Till garageplatserna är det separat kö via föreningen. Parkeringsplats finns att hyra för 100 kr/mån. Gästparkering (3 st) finns på innergården.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

145 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

108 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy