Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

sön 3 jul 14:00 - 15:00
Bokad visning! Anmäl dig gärna på vår hemsida eller kontakta mäklaren. Varmt välkommen!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 500 000 SEK / Utgångspris
Adress
Ostgatan 18, Kallebäck, Göteborg
Typ
Bostadsrätt
KVM
121 kvm
Avgift
8 024 SEK / mån
Rum
5 rum

Nyrenoverad femma med balkong i söder!

Nyrenoverad gavelfemma med balkong i soligt söderläge! Här ute kan ni njuta av många soltimmar (bygglov för inglasning finns). Rofyllda sovrum, helkaklat badrum samt gästtoalett och bra förvaringsmöjligheter gör hemmet komplett.

Bostaden återfinns i en fastighet som genomgick omfattande renoveringar år 2007-2009 där bland annat stambyte, el-stambyte, fönsterbyte, fasadrenovering och balkongbyte ingick. Badrummet helkaklades i samband med stambytet och 250 Mbit/s fiberinternet ingår i månadsavgiften. Tvättrummet renoverades år 2018 och nya hissar installerades under 2020-2021. Parkeringsplats med garage som tillval hyrs från 250 kr/mån.

I Kallebäck bor du med naturen som granne och en kort promenad tar dig till natursköna Delsjöområdet med löpspår, badplats, golf m.m. Här finns närservice i form av matbutik, frisör, pizzeria och du finner även flera förskolor i området samt närhet till Skårsskolan via cykelleder. Flertal lekplatser i närheten passar småbarnsfamiljer perfekt. En promenad eller några minuters bilfärd tar dig till ICA Maxi, Willys, gym och restauranger vid Mölndalsvägen medan busslinjerna utanför knuten 50 och 86 är frekventa och tar dig till centrum respektive Mölndals innerstad på 10 minuter. Till Chalmers på ca 20 minuter.

Kallebäck har en mycket positiv utveckling framför sig, då nybyggnadsprojekt för handel, kontor och boende i olika former just nu byggs. Detta kommer bidra till ökat serviceutbud som gym, restauranger, caféer och mötesplatser - en ännu trevligare stadsdel inom de närmsta åren.

Rumsbeskrivning

Hall

Innanför säkerhetsdörren möts vi av en hall med vitmålade väggar samt ett snyggt och praktiskt klinkergolv som sedan övergår till ett laminatgolv som är enhetligt för övriga bostaden. Hallen erbjuder plats för förvaring till höger och går att dela av om man vill hyra ut rum i bostaden. Till vänster innanför entrén finner vi en inre hall med förvaringsmöjligheter i fem garderober och det är även här vi hittar två av sovrummen samt gästtoaletten.

Sovrum

Till vänster i hallen når vi det första av sovrummen med ljusinsläpp från söder. Väggarna är vitmålade och golven fina. Här ryms både säng, arbetsplats och förvaringsmöbel.

Gäst-wc

Helkaklat med grått klinkers på golvet och ett vitt kakel på väggarna. Utrustat med vägghängd wc, handfat med kommod samt spegelskåp med belysning. Perfekt för den stora familjen.

Sovrum

Det större av de två sovrummen i den inre hallen har vitmålade väggar och fönster åt söder med mörkläggningsgardin. Här ryms dubbelsäng med tillhörande sängbord och garderobsförvaring.

Vardagsrum

Vardagsrummet är stort till ytan och nås via dubbla glasdörrar från hallen. Här finns plats för den stora soffgruppen med tillhörande möblemang. Öppen planlösning mot matplatsen och med närhet till köket. Det är från vardagsrummet vi når bostadens balkong i rakt söderläge som med sina stora fönsterpartier skänker rikligt med ljus till rummet. Det finns giltigt bygglov för att glasa in balkongen.

Kök

Från den inre hallen når vi köket som renoverades år 2022. Köket går i vitt med en grå bänkskiva och ett snyggt mosaikkakel på väggen ovan bänkytorna. Bra arbetsbelysning både från spotlights i taket samt från bänkbelysning. I övrigt är väggarna vitmålade och vi finner samma fina golv som i övriga bostaden. Köket rymmer med enkelhet en matplats för 8 personer samt att man har plats för en köksö om man önskar.

Den maskinella utrustningen består av: induktionshäll, spisfläkt, mikrovågsugn, varmluftsugn, inbyggd diskmaskin samt en kyl och en frys i fullhöjd.

Sovrum

Bostadens huvudsovrum nås från den inre hallen och ligger intill badrummet. Rummet har vitmålade målade väggar och fint golv. Utrymme finns för den stora dubbelsängen med tillhörande sängbord och förvaringsmöbel. Förvaring erbjuds via en garderobsvägg med skjutdörrar. Ljusinsläpp från fönster i väst med mörkläggningsgardin.

Badrum

Badrummet är helkaklat med vita väggar och ljusgrått golv.

Badrumsinredningen utgörs av: vägghängd wc, duschhörna med glasväggar, tvättställ med kommod, spegelskåp med belysning, infälld spotlightbelysning i taket, vädringsfönster i norr och en elektrisk handdukstork.

Badrummet är även förberett för smidig installation av egen tvättmaskin/tvättpelare.

Sovrum

Det fjärde sovrummet ligger intill badrummet och är stort till ytan. Här ryms säng, arbetsplats och förvaringsmöbler. Förvaring erbjuds idag via en klädkammare med ett flexibelt förvaringssystem. Rummet har vitmålade väggar och ett ljusinsläpp från norr med mörkläggningsgardin.

Välkommen hem.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Stadgar Kallkällan 2018 Årsredovisning 2020-2021

Länkar

Film Föreningens hemsida

Allmän information

Pris

4 500 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

5 varav 4 Sovrum

Max antal sovrum

5

Boarea (BOA)

121 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Ostgatan 18

Ort

Göteborg

Kommun

Göteborg

Lägenhetsnummer BRF

326

Våningsplan

4 av 9

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Uteplatser

Balkong

Balkong i rakt söderläge med inglasningsmöjlighet!

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Kallkällan i Göteborg

Organisationsnummer

757200-9186

Allmän information

HSB Brf Kallkällan ligger i Kallebäck med närhet till det natursköna Delsjöområdet.

Föreningen bildades år 1958 och äger sju fastigheter med adress Gräddgatan 2-10, Ostgatan 2-22 samt Kallebäcksvägen 11 och 13.

Sammanlagt finns 449 bostadslägenheter fördelat på 447 bostadsrätter och två hyresrätter varav den ena disponeras som gästlägenhet för medlemmarna. Husen uppfördes 1961-1963. Föreningen har också 7 lokaler.

Fastigheterna har en total lägenhetsyta om cirka 32 213 kvadratmeter och ca 697 kvadratmeter lokalyta.

Genomförda renoveringar:

2020-2021
Hissbyte av samtliga 16 st hissar i föreningen.
Ommålning av parkeringsplatser.

2017-2018
Renovering av tvättstugorna med byte av vissa av maskinerna samt byte av avloppsstammar i bottenplattan. Man har även utökat antal tvättstugor från 2 st till 3 st i vissa av husen på Ostgatan/Gräddgatan.
Byte av porttelefoner.

2016
Uppgradering av fiberinternet från 100 Mbit/s till 250 Mbit/s.
Renovering av lekplatsen mellan Kallebäcksvägen 11 och 13.
Renovering och putsning av norr-fasad på Kallebäcksvägen 11A,
Renovering av tvättstugorna med byte av vissa av maskinerna samt byte av avloppsstammar i bottenplattan. Man har även utökat antal tvättstugor från 2 st till 3 st i husen på Ostgatan.

2015
Takomläggning på Ostgatan 18-22 samt Gräddgatan 6-10.
Installation av fiberinternet via bredbandsbolaget.
Påbörjad renovering och putsning av norr-fasad på Kallebäcksvägen 13A, färdigställd 2016.

2014
Takomläggning på Ostgatan 2-8 samt Ostgatan 12-16.

2013
Förändrad sophantering.
Renovering av samlingslokalens kök.
Sanering av PCB-haltig färg på Kallebäcksvägen 11-13.

2012
Kontinuerlig ansning och skötsel av planteringar och växter
Byte av belysningar i trappuppgångar och våningsplan.

2010
Utbyte av flera tvättmaskiner och torktumlare.

2007- 2009:
Byte av stammar samt samtliga badrum
Ventilationssystemet renoverat
Balkongrenovering
Tilläggsisolering av fasad och vindsutrymme
Fasadrenovering
Fönsterbyten
El-renovering

Kommande/pågående renoveringar:
Föreningens fastigheter är i mycket bra skick efter den omfattande renoveringen och det innebär att styrelsen inte kan se några stora renoveringsbehov inom de närmaste åren förutom det som finns i underhållsplanen.
Just nu ser föreningen över möjligheten att installera laddstolpar för laddbara bilar och solceller för att driva dessa.

Ekonomi:
Föreningens ekonomi är god. Styrelsen har lagt planerat att höja månadsavgifterna med 1% 2022-2023.
Även priserna för parkeringar och garage kommer att justeras uppåt.

Gemensamma utrymmen:

Gästlägenhet
Det finns en lägenhet i entréplan på Ostgatan 16 som kan användas av medlemmarna som övernattningslägenhet för besökande. Lägenheten har fyra sängplatser, dusch och kök med matplats. En natt kostar 300 kr, två nätter/helg kostar 500 kr och en vecka kostar 1 500 kr.

Föreningslokal
Kan lånas för barnkalas och andra tillställningar. Lokalen har plats för max 50 personer och ligger på baksidan av Ostgatan 18-22. Här finns kök och två rum som kan skiljas av med en vikvägg.

Grillar
På innergårdarna finns grillar uppsatta. Perfekt för mysiga grillkvällar.

Hobbyrum
Föreningen har ett hobbyrum där medlemmarna kan pyssla och snickra.

Källarförråd
Varje lägenhet har ett källarförråd om ca 2-6 m2 i samma hus som lägenheten. Källarförråden har låsbara dörrar och rejäla plankväggar.

Matkällare
I föreningen finns även s.k. matkällarförråd som kan hyras för 20 kr/månad.

Cykelförråd
Gemensamma cykelförråd för samtliga boende finns och det går också att hyra en plats i mindre cykelförråd med högst 8 platser för 10 kr/månad.

Tvättstuga
I varje hus finns 2-3 tvättstugor som medlemmarna kan utnyttja. Tvättstugorna renoverades under 2017.

Parkering:
Föreningen tillhandahåller parkeringsplatser av olika slag till medlemmarna.
Parkering utomhus kan hyras för 250 kr/mån.
I området finns även betalparkering för gäster.

Garage
Det finns tre olika sorters garage i föreningen: Kallgarage (450 kr/mån), varmgarage (550 kr/månad).
För mer information, se föreningens hemsida: http://brfkallkallan.se/faciliteter/garage/

MC-parkering
MC-plats i garage finns för uthyrning till en kostnad om 400kr/mån.

Kabel-TV / bredband:
TV: Analog och digital TV via Telenor. Ett basutbud av TV-kanaler ingår i månadsavgiften.
Internet: Fiberinternet (250 Mbit/s) via Telenor ingår i månadsavgiften. Fiber upp till 1 Gbit/s möjligt.
IP-Telefoni: Ingår i månadsavgiften via Telenor. (Samtalstaxa tillkommer).

Förvaltare:
HSB sköter den ekonomiska förvaltningen och bredablick den tekniska förvaltningen.
Fastighetsskötseln handhas av Primär Fastighetsskötsel.
För att bli medlem i bostadsrättsföreningen krävs medlemskap i HSB mot en kostnad av 525 kr/person (varav 500kr som deposition). Årsavgiften är 300 kr.

Ovanstående information grundas på information från styrelsen, årsredovisningen och hemsidan: http://brfkallkallan.se/.

BYGGNADSÅR
1961-1962

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 449
Antal lokaler: 4
Antal hyresrätter: 2

Antal lägenheter

449

Byggnader

Byggår

1961

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

8 024 SEK/månad. I avgiften ingår värme, vatten, tv samt 250 Mbit/s fiberinternet

Andelstal insats

0,34957 %

Andel av månadsavgift

0,34957 %

Inre reparationsfond

3 818 SEK

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

400 SEK/månad

Försäkringskostnad

170 SEK/månad

Summa driftkostnad

570 SEK/månad

Antal personer i hushållet

4

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

109 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

123 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy