Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Värtavägen 84, Viggbyholm, Täby
Typ
Bostadsrätt
KVM
53 kvm
Avgift
3 783 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Härlig tvåa nära natur & Roslagsbanan

Superfin tvåa med ca 120 m till Viggbyholms station med tillhörande mysiga stationskafé. Genomgående fin ekparkett i hela lägenheten samt klinker i hallen. Modernt kök med snygg tegelvägg bakom den genuina ekbänken. Helkaklat badrum med glasbetongvägg som avdelar duschen på ett naturligt sätt. Vardagsrum med fransk balkong i söderläge samt ett väl tilltaget sovrum.

Här bor du nära naturen och Rönningesjön men ändå centralt med Roslagsbanan nästan utanför dörren.

Rumsbeskrivning

Genomgående ekparkett i hela lägenheten samt ca 2,6 m i takhöjd.

Hall

Välkomnande hall med plats för att hänga av ytterkläder samt flera garderober. Klinker på golvet i stenmönster och målade väggar.

Vardagsrum

Hjärtat i lägenheten är vardagsrummet där man når både köket och sovrummet. Öppet mellan kök och vardagsrum ger hela lägenheten en större känsla. Fransk balkong i söderläge. Ekparkett på golvet och ljusa väggar.

Kök

Härligt och modernt kök med svarta köksluckor, tegelvägg samt ljus ekbänkskiva. Rostfria vitvaror, induktionshäll med fläkt ovan, inbyggd ugn och mikrovågsugn. Vitrinskåp ovanför diskbänken. Ekparkett på golvet och ljusa väggar.

Sovrum

Stort och ljust sovrum med plats för stor dubbelsäng. Ett dubbelfönster mot söder. Ekparkett på golvet och målade väggar.

Duschrum

Helkaklat duschrum med svart klinker och vitt kakel. Kommod med spegelskåp ovan. WC samt dusch bakom en vägg av glasbetong med fin sjösten på två väggar. Ett fönster.

Dokument (pdf)

Planlösningar BRF Viggbyholmsterassen stadgar Brf Viggbyholmsterrassen Årsredovisning 2021

Länkar

Film Film

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Tillträde

Snarast

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

53 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Värtavägen 84

Ort

Täby

Kommun

Täby

Beskrivning av förråd m.m.

Förråd finns i källaren

Lägenhetsnummer BRF

1202

Våningsplan

2 av 2

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Viggbyholmsterrassen

Organisationsnummer

769625-5244

Allmän information

BRF Viggbyholmsterrassen bildades 2012. Föreningens fastighet förvärvades genom ombildning 2013 och består av ett flerbostadshus om 4 våningar, inkl källare och vind med 13 lägenheter. Fastighetens byggnad är uppförd 1935 och delvis ombyggd/totalrenoverad 2012/2013 till Brf.

Brf bildades

2012

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Byggnadskommentar

Föreningens fastighet består av 1 flerbostadshus i 4 våningar (källare, bottenplan, plan 1 samt vind) med totalt 13 bostadsrätter. Den totala boytan är 795 kvm och föreningen disponerar 9 parkeringsplatser. Nybyggnadsår är 2013.

Kommande renoveringar

Under 2021 har arbetet med att ta in offert samt planera arbetet för tak-, fasad- och fönster renovering påbörjats. Arbetet planeras att utföras under 2022. Tvättstugan skall uppdateras med nya utrustningar:
Två tvättmaskiner och en torktumlare samt service på befintligt torkskåp.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har 11 st källarförråd samt 2 st vindsförråd. Det gamla soputrymmet disponeras som förråd för trädgårdsmöbler. Förrådet mot trädgården disponeras för diverse trädgårdsredskap, gräsklippare, stegar, åkgräsklippare och snöslunga m.m. Enskilda medlemmar som nyttjar gemensamma förrådsutrymmen för egna verktyg och redskap gör dessa tillgängliga för alla. Dock skall dessa nyttjas aktsamt.

Byggnader

Byggår

1934

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 783 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Varmvatten

Avgiftsförändringar

Årsavgifter har varit oförändrade under 2021 och styrelsen föreslår att befintlig nivå kvarstår 2022. Detta för att säkra det ekonomiska resultatet och stärka föreningen kassa för framtida reparationer och ev kostnader.

Andelstal

6,793

Överlåtelseavgift

1207 (2,5% av PBB) SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 (1% av PBB) SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

350 SEK/månad

Summa driftkostnad

350 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har 9 parkeringsplatser som är skyltade med privat parkering. Samt parkeringsplatser vid
sopkärlen. Kölista för parkeringsplatser hanteras av Fastum. Avgiften för parkering är 350 kr per månad
och belastar respektive lägenhetsinnehavare separat som tillkommande avgift på hyresavin.

Typ

P-plats

Har separat kö

Ja

Kostnad

350 SEK/månad

Beskrivning

Service och kommunikationer

Ca 100 meter från lägenheten ligger Roslagsbanans station, Viggbyholm. Här kan du ta tåget mot Österskär eller mot Stockholm. Buss finns som tar dig vidare till Täby Centrum.

Områdesbeskrivning

Viggbyholm är en populär del av Täby och denna lägenhet ligger ca 100 m från Viggbyholms station vilket gör att det är lätt för den som vill pendla till Stockholm eller till Universitetet. På bara några minuters promenad når du även Rönningsjön som erbjuder både motionsslingor, trevliga badmöjligheter sommartid vid Skavlöten och Ängsholmsbadet och vintertid plogas en skid-och skridskobana upp på sjön. Vid Rönningeby, ett mycket omtyckt utflyktsmål i närheten, finns ett levande jordbruk och 4H-verksamhet för barn. Skolor hittar du på ett par minuters gångavstånd samt Täby Racketcenter med både badminton och squashmöjligheter.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy