Länk kopierad!

Visningar

tis 9 aug 16:30 - 17:30
Bokas via hemsidan
ons 10 aug 16:30 - 17:30
Bokas via hemsidan

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 395 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Dockgatan 49E, Dockan, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
38 kvm
Avgift
2 556 SEK / mån
Rum
1.5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Genomgående 1,5:a med havsnära läge i Dockan.

Välkommen till Dockgatan 49 E, en adress som bjuder på havsnära läge med både City och Malmö C bara ett stenkast bort.
Fastigheten uppfördes 2021/2022 av Peab som med sin belägenhet längst ut på Dockgatan kan stoltsera med att vara sista utposten innan havet tar vid! Bostaden har underbara attribut såsom 3,8 m i takhöjd vilket ger denna välplanerade lägenhet en fin rymd vilket bidrar till att den väldigt kvadrateffektiva lägenheten känns luftig och ultramodern. Dessutom har man två fina utemiljöer. På balkongen avnjuter man gärna den senare delen av dagen då den har sydvästläge och på morgonen så tar man gärna morgonkaffet på uteplatsen in mot gården där man får solens första strålar.
Materialvalen är mycket genomtänkta där Marbodalkökets gråa nyans blir som en vacker möbel som bidrar till en elegant och modern framtoning. Den öppna planlösningen gör att man enkelt kan duka upp för många middagsgäster eller satsa på en större soffgrupp. Allt efter dina önskemål och behov. Sovalkoven känns mer som ett separat sovrum då den ligger avskilt med sitt läge mot den lugna innergården. Badrummet är helkaklat i klassiska plattor i vitt och grått. Det är generöst i storleken och här har man även tvättfaciliteter med en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. I hallpartiet finns det ett flertal garderober som ger bra förvaringsmöjligheter. Allt är nytt och fräscht så det är bara att flytta in!

Bostadsrättsföreningen har ett övernattningsrum som är perfekt för dina gäster som vill sova över. Vill ni lyxa till det så finns det en bastu högst upp i huset med fin utsikt över hamninloppet!
Dockan erbjuder ett boende med centrumnära läge där marinmiljö samsas med trevliga restauranger och ger dig livskvalitet!
Detta är den perfekta lägenheten för dig som behöver en övernattningslägenhet/studentbostad eller en bostad i compactliving format i lyxig förpackning!

Varmt välkomna på visning!

Rumsbeskrivning

Hall:
När vi kommer in i den rymliga hallen så möts vi av vitmålade väggar och ett grått klinkergolv som efter entréhallen övergår till en mattlackad och vitpigmenterad ekparkett som även återfinns i sovrummet och vardagsrummet/köket. Det ger en enhetlig och stilren känsla. På vår vänstra sida finns det flera garderober vilket ger bostaden riktigt bra förvaringsmöjligheter.

Sovalkov/sovrum:
På vår högra sida om hallen ligger sovrummet som har fönsterpartier mot innergården, ett perfekt österläge vilket gör det svalt och skönt på kvällen.
Vitmålade väggar och vitpigmenterad ekparkett.

Badrum:
På höger sida efter sovrummet har vi badrummet som är helkaklat med vitt kakel och grå klinkerplattor. Vit inredning med kommod och skåp från INR. Duschdörrar i klarglas (INR- Linc Angel). I badrummet finns en kombinerad tvätt/torkmaskin från Siemens.

Kök/vardagsrum:
Vidare in i rummet möts man av stora fönsterpartier som ger fint ljusflöde åt bostaden. Rummet består av en köksdel med matplats samt en vardagsrumsdel. Köksinredningen kommer från Marbodal och här har man en grå lucka (Arkitekt plus) med en mörkare bänkskiva i laminat. Ovan bänkskivan sitter vit kakel. Vitvaror från Siemens bestående av induktionshäll, ugn, mikrovågsugn,kyl/frys och diskmaskin. Spisfläkt från Franke.
På golvet ligger vitpigmenterad ekparkett och väggarna är och vita.
Utgång till balkongen.

Balkong:
Balkong i sydvästläge där man sol under den senare delen av dagen. På golvet ligger snygga svarta golvplattor. Balkongen som är på ca 8 kvm ger plats för både loungehörna och matbord där man även har viss havsutsikt!

Uteplats:
Vid entrén har man en stensatt uteplats som har utsikt mot den vackra innergården och i dess förlängning tar vattnet vid där båtarna ligger vid kajen.

Dokument (pdf)

Brf Dockporten Energideklaration Brf Dockporten Stadgar Brf Dockporten Årsredovisning 2021

Länkar

Film

Allmän information

Pris

2 395 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

1.5 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

38 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Dockgatan 49E

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Beskrivning av förråd m.m.

Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Lägenhetsnummer BRF

C15

Våningsplan

1 av 7

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Dockporten

Organisationsnummer

769636-4343

Allmän information

Brf Dockporten är en äkta förening som innehar fastigheten Dockporten 8 med äganderätt. Det ingår totalt 97 lägenheter och en gästlägenhet. Brf Dockporten bildades 2018 och de sista bostäderna var inflyttningsklara i februari 2022.

EKONOMI
Nabo sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5 % av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1 208 kr år 2022).
Pantsättningsavgift 1 % av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (483 kr år 2022).

I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat 2022-06-07).
Föreningen har gemensam el, den boende debiteras efter faktisk förbrukning.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Nybyggnation.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Alla lägenheter har tillgång till förrådsutrymme, dessa finns i källaren.
Det finns cykelparkering på gården och i källaren och föreningen har även en cykelpool med två ellådcyklar.
På föreningens tak finns det en gemensam bokningsbar bastu med tillhörande lounge och fri utsikt över havet.
Det finns en övernattningslägenhet som kan hyras för 250 kr/tillfälle.
I markplan finns även en gemensam och modernt utrustad tvättstuga.

KABEL- TV OCH BREDBAND
Föreningen är ansluten till Telia Triple Play (omfattar bredband 100/100 Mbit/s, bredbandstelefoni (samtalskostnad tillkommer), digital-TV paket Lagom) och tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften om 169 kr/mån.

GARAGE OCH PARKERING
I föreningen källare finns det 62 stycken parkeringsplatser varav fem av dem är laddplatser för el och hybridbilar. Kostnad för garageplats är 1000 kr/mån. Det finns även parkeringsplatser att hyra utomhus. Kösystem tillämpas för såväl garage- som utomhusplatser. Föreningen är också ansluten till en bilpool via Sunfleet.

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägg ingår i avgiften för föreningens medlemmar.

KONTAKT
Hemsida: dockporten.smartbrf.se

Uppgifterna är hämtade från av berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

2018

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lägenheter

97

Byggnader

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 556 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV, Internet, Bostadsrättstillägg
I avgiften ingår ett obligatoriskt tillägg gällande triple play på 169 kr/månad.

Andelstal

0.62000 %

Andelstal insats

0.62000 %

Andel av månadsavgift

0.62000 %

Överlåtelseavgift

1 208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

243 SEK/månad

Summa driftkostnad

243 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

64 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

59 kWh/m²

Energiklass

C

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Dockan är ett av de första områdena som färdigställdes i Malmö stads pågående omvandling av de gamla industriområdena väster om Malmö Central. Där det idag finns iögonfallande, hypermoderna lägenheter fanns det under lång tid hamnaktivitet på den gamla kajen. Även näringslivet har blommat ut och klassrestauranger serverar mat som passar den finaste av gommar. Så vill du bo modernt på klassisk mark nära vattnet är Dockan rätt för dig!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta