Länk kopierad!

Visningar

sön 3 jul 14:15 - 15:00
Bokad visning! Anmälan via hemsidan.
tis 5 jul 17:45 - 18:15
Bokad visning! Anmälan via mäklarens hemsida.

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 750 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Erikslustvägen 32A, Erikslust, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
78 kvm
Avgift
4 734 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Fantastisk trerummare med balkong i populära stjärnhusen!

I attraktiva stjärnhusen kan vi nu presentera denna välplanerade och genomgående trerummare med balkong! Optimalt planerad bostad med nyrenoverat kök, stilrena och ljusa materialval och härligt ljusinsläpp. Välutrustat kök i grått utförande med plats för matbord för sällskap att samlas, rymligt vardagsrummet med vackert burspråk med stort socialt umgänge och utgång till bostadens härliga balkong. Helkaklat badrum samt två rymliga sovrum där ett har walk-in closet i anslutning. Ett perfekt boende helt enkelt!

Här bor ni på promenadavstånd från Ribersborgsstranden, och city nås genom en kortare cykeltur. Stadsbuss 1, 3 och 4 går regelbundet utanför och för den som pendlar ligger Triangelns station på behändigt avstånd. I den direkta närheten finns en välsorterad ICA-butik, och även Slottsstadens utbud av mysiga caféer, restauranger och butiker. Flera trevliga parker ligger nära tillhands, så som Rönneholmsparken, Slottsparken och Pildammsparken

Rumsbeskrivning

HALL
Vi välkomnas in i en rymlig hall med gott om avhängningsmöjligheter samt förvaring i garderober. Parkettgolv och vita väggar.

KÖK
Köket är inrett med gråa luckor, svart bänkskiva i laminat, vitt kakel baktill samt belysning under överskåpen. Här finns all utrustning som krävs för matglädje, kyl och frys, ugn, spis, micro, diskmaskin och fläkt. Här finns plats för större matbord. Parkettgolv och vita väggar.

BADRUM
Till vänster i hallen når vi bostadens badrum. Helkaklat med grått klinker och vitt och grått kakel. Duschhörna med takdusch, vask med vit kommod, WC samt förvaringsskåp och handdukstork. Spotlights i tak.

VARDGASRUM
Rymligt vardagsrum med plats för soffgrupp och även matplats för den som önskar. Här finns utgång till bostadens balkong som vetter mot grönska. Vackert parkettgolv och beigea väggar.

SOVRUM1
Disponeras idag som extrarum. Kan disponeras som sovrum, barnrum, arbetsrum osv. Beige väggar samt en tegelvägg, ljust laminatgolv.

SOVRUM2
Disponeras idag som master bedroom. Här finns plats för dubbelsäng samt nattduksbord. Förvaring i klädkammare och inbyggda garderober. Laminatgolv och beigea väggar med en fondvägg.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör 2 stycken källarutrymmen samt en matkällare.

Dokument (pdf)

Planlösningar Erikslust Årsredovisning 2020 Erikslust Energideklaration Erikslust Stadgar Erikslust Årsredovisning 2021

Allmän information

Pris

2 750 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

3

Boarea (BOA)

78 kvm

Boareabeskrivning

Bostaden säljs som 3RoK, men är formellt uppdelad i 2 bostadsrätter, dvs. 1RoK, lgh nr 150, samt 2RoK, lgh nr 151. Detta innebär att köparen i praktiken förvärvar 2 bostadsrätter.

Area lgh nr 150: 19 m²
Area lgh nr 151: 59 m²

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Erikslustvägen 32A

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

150+151

Våningsplan

1 av 3

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Erikslust i Malmö

Organisationsnummer

746000-5536

Allmän information

HSB Brf Erikslust är en äkta förening som förvaltar Klaveret 1 vilken 1953 bebyggdes med ett flerbostadshus innehållande sammanlagt 411 lägenheter och 18 lokaler fördelat på 45 trapphus. Föreningen bildades 1953. Fastigheten är upplåten med tomträtt, nuvarande avtal löper till och med 2024-12-31. Fastighetens adresser är Torupsgatan l, Erikslustvägen 26, 30, 32, 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46 och Mellandhedsgatan 22

EKONOMI
HSB Malmö sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
- Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1 208 kr år 2022).
- Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (483 kr år 2022).

Som boende i en HSB förvaltad bostadsrättsförening tillkommer även;
- Medlemsandel 500 kr/köpare, andelen betalas vid inträde i HSB och återfås igen vid utträde ur HSB.
- Medlemsavgift 300 kr/adress i familjerelation, betalas per år.

Senaste avgiftshöjningen gjordes 2022-01-01 med 3%. Föreningen avser att i normalfallet höja avgiften lite varje år för att undvika större höjningar vissa enstaka år. (kontrollerad 2022-06-13)

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
- Utförda renoveringar:
1992 Vattenstammar, el i offentliga utrymmen, trappuppgångar och balkonger.
1992 Fönsterbyte.
2005 Fasad.
2009 Omläggning av tak.
2009 Uppfräschning av tvättstugor.
2012-2013 Omläggning av beläggning gårdar.
2013 Nya fasadbelysningar.
2013 Nyanläggning innergård (Torupsgatan).
2013 Upprättande av miljöhus.
2014 Renovering av garagetak.
2015 Målning av källargångar, byte av förråd till stålburar, reparation efter översvämning samt målning tvättstugor och renovering av bastu.
2016 Spolning och filmning av avloppsstammarna för bedömning av skicket.
2016 Nya fjärrvärmecentraler, nya trapphusbelysning och oljning av ytterdörrar.
2018 Nytt låssystem med tagg.
2018 Tvättmaskiner.
2019 2021- Relining.
2020 Uppfräschning av gångar och uteplatser, utökning av belysning på gårdar och miljöhusen, oljning av ytterdörrar, nytt ventilationssysten i garaget.
2021, Relining avloppsrör, ny garageport, gemensam el, mindre fasad och sockel reparationer.

- Kommande renoveringar:
2022-2025, Nya tvättmaskiner, renovering av lekplatser, trapphus, avstängningsventiler, omfogning skorstenar, slipa och olja ytterdörrar, spolning och filmning av dagvattensystem.
2026-2027, OVK, punktinsatser fasad, byte källardörrar, nya tvättmaskiner, ventiler värmesystem.

GARAGE/PARKERING
Till föreningen tillhör ett garage med 66 platser. Det är separat kö och det kostar ca 500 kr/månad. Gratis parkeringsplatser in mot gården för föreningens medlemmar, dock krävs ett parkeringstillstånd som man kan ansöka om hos föreningen.

KABEL-TV & BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem, grundutbudet ingår i avgiften. Bredbandet levereras via Bahnhof (1000/1000 mbit.) och ingår i avgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till varje gård tillhör tvättstuga, bastu, cykelkällare, barnvagnsrum. I källaren under 42 G finns hobbylokal för snickeri- och måleriverkstad. Föreningens medlemmar har tillgång till en gemensam samlingslokal med pentrykök och toalett. På gårdarna erbjuds grönskande ytor och en del fritidsaktiviteter.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Bostadsrättstillägget ingår i avgiften för föreningens medlemmar.

KONTAKT
Hemsida: www.hsb.se/malmo/brf/erikslust/
E-post: styrelse@brferikslust.se

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter/köpare uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

1953

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lokaler

18

Antal lägenheter

411

Ekonomi

Månadsavgift

4 734 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV, Internet, Bostadsrättstillägg

Beskrivning månadsavgift

Månadsavgift för lgh nr 150 är 1190kr och för lgh nr 151 är 3544kr.

Andelstal kommentar

Lgh nr 150: andelstal årsavgift 0,07481% och andelstal insats 0,07481%
Lgh nr 151: andelstal avgift 0,22223% och andelstal insats 0,22223 %

Överlåtelseavgift

1 208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

149 kWh/m²

Energiklass

E

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Erikslust är ett attraktivt, lugnt, grönt och havsnära område. Här finns trevliga små kvarterskrogar, caféer, stor matbutik och fler andra serviceställen. Med cykel nås Ribersborgsstranden på bara 5 minuter och på andra hållet finns centrum 10 minuter bort. Flera täta bussförbindelser knyter samman området med resten av Malmö.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta