Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 295 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Högatan 9, Elinegård, Limhamn
Typ
Bostadsrätt
KVM
35 kvm
Avgift
2 189 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Optimal 1:a på attraktiva Elinegård med egen uteplats!

På ett optimalt läge i Elinegård/Limhamn kan vi nu erbjuda denna fina bostad med stor uteplats i direkt söderläge. Här njuter man av solen från morgon till sen eftermiddag. 35 väldisponerade kvadratmeter, stilrent kök samt ett smakfullt badrum. Perfekt bostad för förstagångsköparen, studenten, pendlaren eller bara någon som har behovet av mindre. Här bor du på ett lugnt och rogivande läge alldeles in till Kalkbrottet med närhet till kommunikationskanaler via Hyllie samt stora härliga grönområden för mysiga promenader.

Varmt välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

HALL
Parkettgolv och vita släta väggar. Här finns gott om plats för avhängning i garderob samt på hatthylla. Direkt anslutning till bostadens badrum.

BADRUM
Grå klinker på golv och vitt kakel på väggar. Badrummet är utrustat med WC, vitt handfat med blandare i krom, vit kommod, kombimaskin, duschhörna med blandare i krom som försluts av två vikbara glasdörrar.

KÖK
Vita kökssnickerier, bänkskiva i laminat med vitt kakel baktill som stänkskydd. Köket är utrustat med kyl, frys, dubbel diskho med blandare i krom, ugn, mikrovågsugn, spishäll samt fläkt ovanför.

VARDAGSRUM/ALLRUM
Parkettgolv och vita släta väggar. Här finns gott om plats för större säng, soff-och matgrupp. Utgång mot bostadens uteplats i direkt söderläge mot innergården.

UTEPLATS
Stor och mysig uteplats i söderläge mot föreningens innergård. Här finns gott om plats för loungegrupp, större möblemang och planteringar.

FÖRRÅD
Till bostaden hör ett vindsförråd om ca 6.7 kvm.

Dokument (pdf)

Planlösningar Brf Spira ED Högatan Brf Spira Årsredovisning 2021 Brf Spira Stadgar

Allmän information

Pris

1 295 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

1

Boarea (BOA)

35 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Högatan 9

Ort

Limhamn

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

2-1003

Våningsplan

1 av 5

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Spira

Organisationsnummer

769632-3604

Allmän information

Brf Spira är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2016 i samband med bebyggelsen (2018) och består av 106 st bostadsrätter. Föreningen äger marken för fastigheterna Höräfsan 1 och 2. Adresserna är Högatan 7-11 och Räfsgatan 2-22.

EKONOMI
Nabo sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
-Överlåtelseavgift 3,5% av gällande prisbasbelopp, säljaren betalar (1691 kr år 2022).
-Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (483 kr år 2022).

Föreningen har inte haft någon tidigare avgiftsförändring.
Ingen planerad avgiftshöjning i dagsläget (kontrollerad 2022-09-01).
Den boende har eget elavtal.

UNDERHÅLL OCH RENOVERING
Utfört underhåll:
2021 Asfaltering av parkeringarna är utförda samt att föreningen la ner rör för framtida laddstolpar. Målning av soprummen. Fjädrarna i garageporten har blivit utbytta.

Planerade renoveringar:
Trädgårdsgrupp har startats upp inom föreningen under 2021 och de har utfört arbete för att förbättra miljön på gården, detta arbete fortsätter även under 2022. Fasadtvätt är planerat så fort som byggarbetet runt om är färdigställt.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam gård med både planteringar och stenläggningar. Cykelförråd finns i garaget och övriga cykelställ på gården. Föreningen disponerar även över barnvagnsrum och miljörum. Till respektive lägenhet hör ett förråd.

TV OCH BREDBAND
Kabel-TV och bredband (500/500Mbit/s) levereras via Tele2 och tillkommer som ett obligatorisk tillägg om 169 kr/mån.

GARAGE/PARKERING
Föreningen förfogar över 50 garageplatser (750 kr/mån) och 11 parkeringsplatser i carport utomhus (600 kr/mån) och 22 parkeringsplatser utomhus (500 kr/mån). Kösystem tillämpas.
Det finns 6 platser för elbilarbil i garaget. Ytterligare platser utomhus är förberedda för el.
Avgiften kommer att höjas med 2% 1/1 2023.

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägg ingår i avgiften.
Varje lägenhet är försedd med egna tvätt- och torkmöjligheter.

KONTAKT
Hemsida: https://www.brfspira.se/
Mail: brfspira@gmail.com

Uppgifterna är hämtade från årsredovisning. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

2016

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lägenheter

106

Byggnader

Byggår

2018

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 189 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Bostadsrättstillägg

Beskrivning månadsavgift

Obligatoriskt tillägg om 169 kr/mån avseende Kabel-TV och bredband tillkommer.

Andelstal

0,63551%

Överlåtelseavgift

1691 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

42 kWh/m²

Energiklass

B

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta