Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Marieviksgatan 41, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
46 kvm
Avgift
2 792 SEK / mån
Rum
2 rum

Välkomna till en högt belägen 2:a som har allt man önskar sig med öppen planlösning och balkong!

Välkomna till lägenheten som har allt man önskar sig med perfekt läge på Liljeholmskajen. Lägenheten har fönster åt två håll och balkongen är belägen mot lugna Buteljgatan. Här bor du med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som ger dubbla fönsterpartier och ett härligt dagsljus. Från sovrummet når du balkongen, vilket blir en förlängning av bostaden och ett ställe att umgås. Balkongen är stor på ca 6-7 kvm och ligger lugnt till med glimt över Mälaren. Här har man morgonsol och kan njuta av en härlig frukost på balkongen. Lägenheten passar både en och flera personer. Här finns ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, gott om förvaring i flertalet garderober och ett helkaklat badrum med golvvärme och tvättmaskin. Föreningen äger marken och är mycket stabil med stora intäkter på sina lokaler (äkta förening). Ett förmånligt bredbandsavtal finns upphandlat i föreningen. Hiss nås utan trappsteg och tar dig även ner till garaget i källaren. Hoppas vi ses på visning, välkommen hem!

Rumsbeskrivning

Hall: Rymlig och välplanerad hall där man får plats med både ytterkläder och förvaring. Direkt till vänster finns plats för avhängning och skor. Vidare in finns flertalet garderober och städskåp som rymmer massvis med förvaring. Redan här möts man av de fina, laserade trägolvet och väggarna är vita. Säkerhetsdörr.

Vardagsrum: Vardagsrummet är välplanerat och man har mycket dagsljus via de stora fönsterpartierna. Den öppna planlösningen gör att ytan kan disponeras på flera olika sätt. Idag är rummet möblerat med soffa, soffbord, byrå och plats finns för tv. Golven är genomgående träparkett och väggarna är ljusa.

Kök: Mycket fint kök som erbjuder det du behöver och lite till. Köket har bra plats för förvaring i över- och underskåp samt bra arbetsyta på tålig arbetsbänk. Mycket stilsäkra och klassiska materialval som skapar en snygg helhet i köket! Den materiella utrustningen består av kyl/frys, ugn, induktionshäll, micro och diskmaskin. Intill fönster finns plats för matbord som rymmer 6 personer utan att det blir för trångt. Fönsterna vetter mot föreningens innergård och du har minimal insyn.

Sovrum: Sovrum i bra storlek som är lugnt beläget mot Buteljgatan. Idag är rummet möblerat med en dubbelsäng och sängbord samt byråer. I anslutning till sovrummet finns den mycket rymliga balkongen på ca 7 kvm.

Balkong: Stor balkong med morgonsol! Här kan man sitta med morgonkaffet i solen och ta det lugnt. Balkongen är stor nog för loungedel, växter, grill och cafébord.

Badrum: Badrummet är helkaklat och tidlöst i sin design. Här behöver man inte trängas på mornarna och var sak kan få sin plats. Badrummet är utrustat med dusch, handdukstork, tvättställ, kommod, wc, spegelskåp, eluttag och tvättmaskin.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 3-4 kvm.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration.pdf Stadgar Brf Sjöviksbryggan 29 juni 2018 Årsredovisning 2020 Brf Sjöviksbryggan

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

2

Boarea (BOA)

46 kvm

Gatuadress

Marieviksgatan 41

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

51504

Våningsplan

5 av 8

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Sjöviksbryggan

Organisationsnummer

769621-1619

Allmän information

BRF Sjöviksbryggan bildades år 2010 och köpte därefter fastigheten och lät uppföra huset som idag huserat populära föreningen Sjöviksbryggan. Föreningen omfattas av 79 lägenheter på adresserna Karaffgatan 3 samt Marieviksgatan 41-43. Total boarea ca 5668 kvm. Byggnaden är uppförd av JM. Inflyttning skedde 2011-2012.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Telia tillhandahåller bredband åt föreningen, s.k. Triple Play, genom ett gruppavtal, faktureras tillsammans med månadsavgiften (254 kr/månad).

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning via fjärrvärme och ventilation via frånluft med värmeåtervinning.

Utförda renoveringar

Inga större renoveringar, endast löpande underhåll.

Kommande renoveringar

Det är inga större projekt eller renoveringar på gång då huset stod klart 2012 och är i gott skick. Föreningen har plan på att installera grindar som medför att endast medlemmar i Brf Sjöviksbryggan eller Brf Sjövikstorget kan komma in på innergården.

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns en föreningslokal att hyra (350 kr/dygn). Den kan användas till kalas, övernattning för gäster och styrelsens verksamhet samt till föreningsverksamhet. Det finns också tvättstuga, hobbyrum, verkstad/målerihörna samt ett ett utrymme för att att meka med sin cykel.

Antal lägenheter

79

Byggnader

Byggår

2012

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 792 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Kallvatten, Kabel-TV, IPTV, Internet

Beskrivning månadsavgift

Föreningen tar betalt för el- varmvattenförbrukningen i lägenheterna, via individuella mätare, avgifterna faktureras via månadsavin, 4 månader i efterhand. Förbrukningen är kopplad till lägenheten, dvs nya medlemmar "ärver" 4 månaders förbrukning från den tidigare medlemmen, och vice versa.

Avgiftsförändringar

Avgifterna sänktes med 10% per 1/1 2018. Från och med januari 2022 har föreningen beslutat att stå för bostadsrättstillägget via fastighetsförsäkringen, dvs de boende behöver inte längre teckna detta på sin respektive hemförsäkring.

Andelstal

0,00949487%

Andelstal insats

771 000kr

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen tillhandahåller 38 stycken flexibla och 13 stycken fasta p-platser till olika pris. Det finns även 16 stycken el-laddplatser och en fast MC-plats finns att hyra. Aimopark administrerar garageplatserna. Kötiden är ofta kort men kan variera mellan 0 och 6 månader enligt föreningens hemsida.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

55 kWh/m²

Energiklass

C

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy