Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
725 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Sjöbogatan 48, Sjöbo, BORÅS
Typ
Bostadsrätt
KVM
40 kvm
Avgift
2 493 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Ljus tvåa på lugn gata

Snart har du möjlighet att förvärva denna ljusa fina tvåa belägen endast en halv trappa upp vilket gör lägenheten attraktiv till många. Passar perfekt för dig som vill flytta in direkt, bo billigt i en stabil förening, insynsskyddat med utsikt över vackra Rya Åsar. Lägenheten erbjuder en praktisk planlösning och passar även dig som inte vill ha en enrumslägenhet utan hellre vill ha ett eget sovrum. Genom hela lägenheten har du stora fönster vilket ger ett enormt ljusinsläpp. Sjöbogatan är en väldigt lugn gata som angränsar till villaområdet på Sjöbo. Detta betyder väldigt lite trafik samtidigt som det är gratis parkering ute på gatan.

Bara inom några hundra meter från bostaden har du både närmaste busshållplats samt Sjöbotorg med matvarubutiken COOP, apotek och pizzeria. Härifrån har ni även smidig kommunikation till Centrum, högskolan, skola, förskolor och Knalleland med dess breda utbud av butiker. På endast en kort promenad når ni Almenäs badplats och trevliga promenadstråk längst med Viskan.

Rumsbeskrivning

HALL
En ljus och inbjudande hall som öppnar upp sig mot bostadens samtliga rum. Till höger finner ni plats för avhängning av ytterkläder. På golvet lades ett nytt grått klinkersliknande laminatgolv.

KÖK
Rakt fram från hallen, finner ni det fina köket med goda förvaringsmöjligheter och plats för matbord. Köket är uppfrächat med nytt golv och nymålat. I övrigt är består köket av ett vitt kök med kyl/frys i rostfritt stål, spis och fläkt. . Väggarna är vitmålade även här och golvet består av ett klinkersliknande laminatgolv. Det stora fönstret ger bra ljusinsläpp även här och fin utsikt över grönområde.

VARDAGSRUM
Längre fram till vänster kommer ni till ett trevligt och lättmöblerat vardagsrum med gott om plats för både soffgrupp, tv-möbel, bokhylla mm om så önskas. Väggarna är vitmålade även här och golvet består av samma laminat som i sovrummet. Stora fönster gör att rummet känns ljust och fint, njut av den fantastiska utsikten mot ryaåsar.

SOVRUM
Till vänster från hallen når ni sovrummet med plats för både förvaring , dubbelsäng med tillhörande sängbord, samt byrå om så önskas. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger det ett fint ljus laminatgolv.

BADRUM
Till vänster om hallen finner vi badrummet som byttes i samband med stambytet i föreningen -93. Badrummet rymmer WC, handfat, dusch samt väggskåp. Kaklade väggar med ljus våtrumsmatta på golvet.

Dokument (pdf)

Planlösningar stadgar Årsredovisning Energideklaration

Länkar

Film

Allmän information

Pris

725 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

40 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Sjöbogatan 48

Ort

BORÅS

Kommun

Borås

Lägenhetsnummer BRF

204001002-0025

Våningsplan

0

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Riksbyggens Brf Boråshus nr 1

Organisationsnummer

764500-3703

Allmän information

Föreningen äger fastigheterna Tryffeln 1,8,9 och 10 i Borås stad. På fastigheten finns 4 byggnader med 48 lägenheter uppförda. Byggnaderna är uppförda 1943. Fastighetens adress är Sjöbogatan 44, 48, 52 och 58.

Brf bildades

1941

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

1993 - Stambyte, fönsterbyte, fasadputsning och takrenovering
2020 - Rör i tvättstugan samt 2 st tvättmaskiner, installationer armaturbyte, huskropp utvändig fasadtvätt och markytor stödmurar.

Kommande renoveringar

Planerade renoveringar, uppgifter hämtade från föreninegens årsredovisning 2020
2033 Takrenovering
2043 Stambyte
2043 Fönsterbyte

Antal lokaler

3

Antal lägenheter

48

Ekonomi

Månadsavgift

2 493 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg
Månadsavgift 2493 kr. Utöver månadsavgiften tillkommer abligatoriska tillägg avseende värme och vattenkostnad 732:-. Total månadsavgift inkl obligatoriska tillägg 3 225 kr.

Andelstal

2,17324

Andel av månadsavgift

2,04212

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

150 SEK/månad

Försäkringskostnad

100 SEK/månad

Summa driftkostnad

250 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Gratis parkering på gatan

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Sjöbo är en stadsdel i Borås som sträcker sig från Boråsparken i söder till Öresjö i norr. Med närhet till friluftsliv, Öresjö och enkelhet att ta sig till Borås centrum är Sjöbo en populär stadsdel. Här bor du bekvämt med all betänklig service så som COOP, kyrka, frisör, vårdcentral samt flera förskolor med närhet till natur och bibliotek. För skolbarnen har man den moderna Sjöboskolan för barn från klass F till 6 och de större barnen går i Erikslundsskolan som ligger i den södra delen. Utöver detta ligger även idrottsplatsen Sjöbovallen

Med bra bussförbindelser från i hela Sjöbo har du alltid närhet till närmaste busshållplats med bussar som går så ofta som upp till varje 6e minut. Till centrum tar du dig på tio minuter.

I närheten har du även Knalleland, Borås djurpark, Alidebergsbadet, Borås simarena och Almenäs badplats. Du kan även enkelt ta dig bort till Rya åsars stora friluftsområde med mysiga ställen för den perfekta picknicken

Sjöbo är Borås till ytan största stadsdel och man kan dela in den in i tre huvuddelar. Ett egnahemsområde i söder med villor och småhus från 1940- och 50-talet och ett annat villaområde i den norra delen upp mot Öresjö med villor främst från 1970-talet. Däremellan har man ett större område med flerfamiljshus med både hyresrätter och bostadsrätter.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy