Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 990 000 SEK / Utgångspris
Adress
Bomansgatan 26A, Kristiansborg, Västerås
Typ
Bostadsrätt
KVM
65 kvm
Avgift
4 437 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Unik trea med gavelläge på Kristiansborg!

Äntligen kan vi bjuda in till visning av denna fantastiskt fina gavellägenhet med sobra färger och härlig atmosfär. Här erbjuds en ljus och luftig lägenhet vars generösa ytor ger plats åt allt du önskar. Stor inglasad balkong i bästa solläge och med utsikt över hela Kristiansborg och vacker vy mot Västerås Domkyrka. Här kan du njuta av fina vårdagar och mysiga höstkvällar. Nu har du chansen att flytta in i detta okomplicerade hem i mycket fint skick och balkong i ostört läge.

Det första man möts av i detta hem är en trevlig och stor hall med inbyggda garderober och vackert trägolv som löper vidare genom hela lägenheten. Vidare finns ett helkaklat badrum, två rymliga sovrum samt ett underbart kök med många skåp, platsbyggd hylla, mycket god maskinell utrustning, fint ljusinsläpp och plats för matbord och stolar. Det lättmöblerade och sociala vardagsrummet bjuder på generösa sällskapsytor och plats för både soffa och matgrupp. På Kristiansborg bor du i trivsamma och omtyckta kvarter. Här bor du exempelvis med Mälardalens Universitet, Arosvallen, Rocklunda och Västerås city alldeles intill. Dessutom bra kommunikation och snabb access ut på E18 för dig som pendlar. En lägenhet som måste upplevas på plats. Som medlem i Brf Kullen i Västerås har du tillgång till relaxavdelning, bastu och en trevlig grönskande gård. Föreningen är välskött och solid med god ekonomi, strukturerade framtidsplaner och gedigen erfarenhet inom underhåll och förbättringar. Ett boende med låg avgift där internet, tv och bostadsrättstillägg ingår samt ett gruppabonnemang gällande el vilket gör elkostnaden väldigt låg för detta boende.

VÄLKOMMEN HEM.

Rumsbeskrivning

HALL

Välkomnande hall med omgivande ljusa ytskikt samt vackert trägolv som löper vidare in i bostaden. Plats för avhängning och två platsbyggda garderober.

BADRUM

Helkaklat badrum utrustat med toalett, lyxig takdusch, infällbara duschvägg i glas, kommod med ovanpåliggande handfat, spegelskåp, högskåp, flertalet infällda spotlights i taket samt golvvärme för bästa komfort.

KÖK

Ett renoverat och stilrent kök med ljusa väggar, kakel ovan köksbänk och vackert trägolv. Utrustningen består av induktionshäll, fläkt, ugn, diskmaskin, inbyggnadsmikro och integrerad kyl och frys. Köket har vita ramluckor och bänkskiva i oljad ek.

VARDAGSRUM

Det lättmöblerade vardagsrummet har vackert trägolv och målade väggar. Detta rum bjuder på fint ljusinsläpp från fönsterpartier i två väderstreck, generösa sällskapsytor med plats för soffa och matsalsgrupp eller arbetshörna om så önskas. Vardagsrummet har utgång till stor balkong med vy mot Kristiansborg.

SOVRUM 1

Inbjudande och rogivande sovrum med utmärkta förvaringsmöjligheter i form av flertalet garderober och plats för dubbelsäng. Rummet nås från vardagsrummet och vackert trägolv och målade väggar.

SOVRUM 2

Ett harmoniskt sovrum med målade väggar och vackert trägolv. Här finns plats för säng av större modell, skrivbord och garderob. Passar perfekt som barnrum, kontor eller gästrum.

BALKONG

Från vardagsrummet kan du kliva ut på denna mysiga och högt belägna balkong med sol hela dagen och plats för soffgrupp, kryddor och växter. Golvet är belagt med trä som förstärker känslan av ett extrarum. Skjutbara glaspartier och fin vy mot Kristiansborgs takåsar samt Västerås Domkyrka.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration 26A-D Stadgar brf Kullen Årsredovisning

Länkar

Allmän information

Pris

1 990 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

65 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Bomansgatan 26A

Ort

Västerås

Kommun

Västerås

Lägenhetsnummer BRF

25

Våningsplan

3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Kullen i Västerås

Organisationsnummer

778000-3187

Allmän information

Bostadsrättsföreningen Kullen som har sitt säte i Västerås äger fastigheten Fasanen 2 i Västerås som bebyggdes år 1942-43. På fastigheten finns 3 bostadshus med tillsammans 14 trapphus med adresserna Bomansgatan 22, 24 och 26. Total lägenhetsyta är 5 793 kvm. Ekonomisk förvaltare är HSB.

TV OCH BREDBAND
Kabel Tv via TELE2, grundutbud ingår i avgiften. Bredband via Telenor 250/100 ingår i avgiften.

FÖRSÄKRING
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam där även bostadsrättstillägget ingår.

BYGGNADSÅR
1943

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

2021 Hissarna renoverade
2020 Nya låssystem
2019 fastighetsbesiktning, byte av tvättmaskin, ny belysning i trapphus och tvättstugor
2018 Stamspolning
2017 Basturenovering.
1992-1993 Fasad, fönster, balkonger, stambyte, utemiljö.

Kommande renoveringar

Inga planerade större renoveringar.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 126
Antal lokaler: 10

Hobbyrum.
Tvättstuga.
Bastu.
Samlingslokal med pentry.
Träningslokal.
Cykelrum.

Antal lägenheter

126

Byggnader

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

4 437 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Varmvatten, Kallvatten, Kabel-TV, Internet, Bostadsrättstillägg

Beskrivning månadsavgift

Föreningen har ett gruppabonemang gällande el vilket gör elkostnaden väldig låg för detta boende.

Avgiftsförändringar

Enligt information från föreningen höjdes avgiften med 10 % från januari 2023.

Andelstal

1,08820

Andel av BRF nettoskuldsättning

190 313 SEK

Överlåtelseavgift

1312,5 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Inom föreningen finns det 68 st parkeringsplatser varav 46 st är med eluttag. Kö i dagsläget. Fn. ca 1 års väntetid enligt föreningen. Det finns dock parkering på gatan samt närliggande gator.

Med el-stolpe kostar parkeringen 165 kr per månad.
Utan el-stolpe kostar 110 kr per månad.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

193 kWh/m²

Energiklass

G

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Grönytor, lekplats samt fin grillplats.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl