Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 100 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Norrtullsgatan 4B, Centralt/Norr, Gävle
Typ
Bostadsrätt
KVM
53.5 kvm
Avgift
4 084 SEK / mån
Rum
2 rum

Centralt belägen och smakfullt renoverad 40-talstvåa!

Varmt välkommen till denna ljusa och fräscha 40-talstvåa med nytt kök och stamrenoverat badrum!

När du stiger in i bostaden möts du av hall med plats för avhängning och förvaring i den intilliggande garderoben. Vidare når du köket med rostfria och integrerade vitvaror (kyl, frys, ung, micro, diskmaskin och induktionshäll). Köket bereder plats för mindre marbord och stolar. Sovrummet lämnar gott om plats för dubbelsäng och har förvaring i platsbyggd garderobsvägg. Vardagsrummet bjuder in till ett härligt ljusinsläpp genom stort fönsterparti och har plats för soffgrupp tillsammans med matbord. Badrummet är renoverat i sin helhet i samband med stambytet och upprätthåller idag hög standard. Badrummet är försett med golvvärme, glasduschvägg, tvättställkommod, wc och toppmatad tvättmaskin.

Här bor du med gångavstånd till högskolan, Boulognerskogen, sjukhuset, livsmedelsbutik och transport. För dig som gillar natur och hälsa är Boulognerskogen den ultimata platsen med fina promenadstråk som slingrar sig runt Gavleån, utomhusgym och en badplats med bechvolleybollbanor. Med ett par minuters promenad når du Gävles centrum, som erbjuder soliga uteserveringar, restauranger, butiker och kaféer.

Summerat bor du här i en mycket trevligt lägenhet med karaktär från 40-talet, detta i form av högre takhöjd, parkettgolv och spegeldörrar.

Välkommen hem!

Allmän information

Pris

1 100 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

53.5 kvm

Areauppgift enligt

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Norrtullsgatan 4B

Ort

Gävle

Kommun

Gävle

Lägenhetsnummer BRF

30-3815-1-8-1

Våningsplan

1 av 4

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Norrgården i Gävle

Organisationsnummer

785000-1921

Allmän information

Föreningen äger fastigheten Norrtull 18:15.

Juridisk person kan accepteras

Nej

TV/internet

TV: Comhem
Internet: Comhem

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme, Ventilationssystem: Självdrag.

Utförda renoveringar

2014: Stamrust och renovering badrum, Renovering av tvättstugor, balkonger och källartrapp, Elinstallationeri källare samt injustering av värmesystemet.
2015: Målning av trapphus, Byte av vattenmätare.
2016: Målning utsida fönster till trapphus och källare, samt byte av galler till källarfönstret.
2017: OVK-besiktning, filmning och spolning av stuprör.
2018: Renovering av yttertak.
2019: Energideklaration, Asfaltering av del av gård.
2020: Byte av termostater på samtliga element samt ventiler i källaren. Injustering av värme, Kontroll av utluft.

Kommande renoveringar

2030: Omdränering av grund.
2031: Renovera källaren invändigt.

Övriga utrymmen i föreningen

Till lägenheten hör källarförråd. Det finns tillgång till tvättstuga med torkrum, och cykelrum. Det finns också en gemensam uteplats med grill.

Antal lägenheter

27

Byggnader

Byggår

1942

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

4 084 SEK/månad. I avgiften ingår TV, värme och vatten ingår i avgiften.

Andelstal insats

4,64458%

Andel av månadsavgift

4,68384%

Överlåtelseavgift

1 190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

150 SEK/månad

Försäkringskostnad

100 SEK/månad

Summa driftkostnad

250 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen disponerar totalt 10 parkeringsplatser.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

130 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

122 kWh/m²

Energiklass

E

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Allmänt
Gävle nämns för första gången som stad 1413 men dess äldsta kända stadsprivilegier är från år 1446. Staden fungerade som utskeppningshamn för norra Bergslagen och Gävlefiskarna hade tidvis kungligt monopol på fiske längs en stor del av Norrlands kust. Gävle var tidigt stapelstad och konkurrerade till och med med Stockholm, men det så kallade bottniska handelstvånget 1636, framtvingat efter klagomål från huvudstadens borgerskap, hämmade stadens handel då utrikes sjöfart inte tilläts. 1673 återfick staden sina rättigheter som stapelstad, men Karl XII:s krig hindrade då dess uppblomstring på nytt.[3]

Under det stora nordiska kriget undgick staden det öde som drabbade de flesta av Norrlands kuststäder, nämligen att skövlas och brännas av ryssarna. Det ryska anfallet mot Gävle 1719 slogs tillbaka av svensk militär. På 1700-talet repade sig handeln och sjöfarten och särskilt från slutet av seklet hade staden en mycket positiv ekonomisk utveckling. År 1792 höll Gustav III sin sista riksdag här i en tillfällig byggnad vid Gävle slott. Den positiva trenden fortsatte med korta avbrott de följande hundra åren, då särskilt sjöfarten och varvsindustrin var betydande och flera andra stora industrier anlades, men i början av 1900-talet hade denna utveckling i det närmaste upphört.[4]

Staden har drabbats av ett flertal stadsbränder bland annat 1603, 1645 och 1776. År 1669 brann nästan hela staden ned.[3] och den senaste branden 1869 lade större delen av staden norr om Gavleån i aska.

Gävle slott anlades av Johan III 1583 med torn och spiror men efter branden 1727, då slottet totalförstördes, återuppfördes det i enklare stil.[3]

År 1642 blev Gävle residensstad i det dåtida Västernorrlands län, från 1776 i Gävleborgs län.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta