Länk kopierad!

Visningar

tors 6 okt 17:00 - 17:30
Tidsbokad visning. Tidsbokning sker via SkandiaMäklarnas hemsida eller genom kontakt med ansvarig mäklare. Varmt välkommen!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 290 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Kungsgatan 60, Centrum, Borås
Typ
Bostadsrätt
KVM
81 kvm
Avgift
5 830 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Modern & stilren 3:a med balkong i söderläge - centrum!

Nu ges möjligheten att förvärva detta stilrena boende i centrum. Här bor man i ett sällan skådat läge med närhet till allt vad Borås centrum har att erbjuda!

Bostadsrätten på Kungsgatan 60 är om hela 81 kvm, 3 rum varav 2 sovrum. Här erbjuds bekvämligheter som kvalitetskök från Vedum med öppen planlösning mot matsalsdel och vardagsrum med anslutande balkong. De platsbyggda garderoberna i hallen och huvudsovrummet medför gott om förvaringsmöjligheter. Badrummet i kakel/klinker är utrustat med såväl golvvärme som tvättmaskin & torktumlare. I månadsavgiften om 5 830 kr ingår värme, V/A, bredband och kabel-TV!

Med kort gångavstånd nås butiker, matbutik, restauranger, caféer och härliga promenadstråk i exempelvis Stads- eller Annelundsparken. Föreningen är belägen i ett skyddat läge bakom bullerskydd i form av stort glasparti. Här krävs portkod för att komma in mot charmiga innergården och föreningens hus. Hiss finns!

För mer information vänligen boka en visningstid eller kontakta ansvarig mäklare.
Välkommen hem!
- Sebastian Fritz

Rumsbeskrivning

HALL
Ljus hall med avhängningsmöjligheter vid entrén. Här finns stilren, mörk klinker samt en väggmonterad hatthylla med plats för skoställ och hallbyrå. Vid entrén finns även en större platsbyggd garderob vilket medför goda förvaringsmöjligheter.

KÖK
Öppet och kvalitativt Vedumkök med gott om naturligt ljusinsläpp samt yta för matlagning. Kaklad vägg agerar stänkskydd över diskbänken. I anslutning till köket finns plats för större matsalsbord. Här ligger parkettgolv som smakfullt bryts av mot de ljusa ytskikten.
*Vinkyl ej i bruk.

VARDAGSRUM
Ljust och luftigt vardagsrum i anslutning till kök och matsalsplats. Den öppna planlösningen medför friare möbleringsyta och de stora fönsterpartierna vid balkongen medför härligt ljusinsläpp. Balkongen inger innerstadskänsla, här finns utsikt mot den charmiga innergården. I vardagsrummet finns yta för såväl soffgrupp som TV-bänk utan att kompromissa umgängesytan.

HUVUDSOVRUM
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och sovrumsmöbler. Här finns även stora, platsbyggda garderober.

SOVRUM
Sovrum med målade väggar och heltäckningsmatta. I sovrummet finns plats för dubbelsäng och mindre sovrumsmöbler. Ytan används i dagsläget som arbetsrum men kan omvandlas till exempelvis sovrum, barnrum eller gästrum med kombinerad skrivbordsplats.

BADRUM
Stilrent badrum i kakel/klinker. Badrummet är utrustat med golvvärme, dusch m. avskiljare i glas, handfat med kommod och belyst spegelskåp, uppvärmd handdukstork samt tvättmaskin & torktumlare från Siemens.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Stadgar Årsredovisning

Länkar

Läs mer om mäklaren

Allmän information

Pris

2 290 000 SEK (Högstbjudande)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

81 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren och bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Kungsgatan 60

Ort

Borås

Kommun

Borås

Beskrivning av förråd m.m.

Förråd i husets källarplan. I källarplan finns även utrymme för cyklar och barnvagnar. Sophantering återfinns i närheten av huvudentrén.

Lägenhetsnummer BRF

1103

Våningsplan

2 av 6

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Valhalla i Borås

Organisationsnummer

769615-6285

Allmän information

Föreningens fastighet Borås Valhall 20 omfattar 1 178,7 kvm bostäder vilka upplåts med bostadsrätt. Föreningens byggnader är fullvärdesförsäkrade, i försäkringen ingår styrelseansvarsförsäkring och kollektivt bostadsrättstillägg. Mot innergården finns ett stort glasparti som agerar bullerskydd mot Kungsgatan. Portkod krävs för att komma in i innergård och föreningens byggnad. Bostadsrätterna är utrustade med sprinklersystem och porttelefon. Föreningen har även tecknat bevakningsavtal med Securitas.

Ekonomisk förvaltning: Lots Ekonomi AB
Fastighetsskötsel: Riksbyggens ekonomisk förening

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Kabel-TV via Sappa och bredband via Mediateknik i Varberg AB ingår i avgiften.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme & FTX-ventilationssystem.

Byggnadskommentar

Lägenhetsfördelning:
3 st. 2 r.o.k.
8 st. 3 r.o.k.
1 st. 1+3 r.o.k.
2 st. 2+3 r.o.k.
Totalt 14 st. lägenheter.

Utförda renoveringar

Styrelsen följer kontinuerligt upp föreningens egendom. Styrelsen har satt den 20-åriga underhållsplanen med 30 kr/kvm. Under året har normalt löpande underhåll genomförts på fastigheten.
Årets löpande reparationer, underhåll och hisskostnader har uppgått till 140 973 kr enl. föreningens årsredovisning 2021.

Byggnader

Byggår

2007

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

5 830 SEK/månad. I avgiften ingår I avgiften ingår V/A, värme, bredband och kabel-TV (basutbud).

Avgiftsförändringar

Föreningens ekonomi är god och ingen avgiftshöjning aktuell för 2022 enl. föreningens årsredovisning 2021.

Andelstal

6,88895

Andel av månadsavgift

6,88912

Andelstal kommentar

Andelstal angivna i %

Kommentar

Driftskostnader kan variera utefter faktisk förbrukning, antal personer i hushållet, individuella avtal mm.

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

400 SEK/månad

Försäkringskostnad

215 SEK/månad

Summa driftkostnad

615 SEK/månad

Antal personer i hushållet

4

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

91 kWh/m²

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta