Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 200 000 SEK / Utgångspris
Adress
Vendergatan 9, Centrum, Kungälv
Typ
Bostadsrätt
KVM
79 kvm
Avgift
4 090 SEK / mån
Rum
3 rum

Eftertraktad 3:a med en stor och solig uteplats!

Välplanerad och ljus lägenhet med en uteplats i bästa västerläge. Påkostat kök från välkända Marbodal med en exklusiv maskinpark från Siemens. Stort badrum med golvvärme, elektrisk handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare. Riktigt gott om förvaring med bl.a. en stor klädkammare och ett flertal garderober. I källaren finns även ett rymligt förråd som tillhör lägenheten. Garage under huset med el-platser (separat kö). Fiber från Telia. Låg månadsavgift!

I Brf Borggården i Kongahälla bor ni lugnt och tryggt i stor och stabil förening. För er som pendlar är det nya resecentrumet vid Kongahälla perfekt och fungerar som den nya knutpunkten i den lokala kollektivtrafiken. För den shoppingsugne är det stora och nya shoppingcentrumet "Kongahälla center" fantastiskt. Här finner man ett stort utbud av butiker och riktigt trevliga restauranger. Det finns även att flertal butiker, restauranger, gym, caféer m.m i området, ett sant livsstilsboende.

Rumsbeskrivning

Hall

Bekvämt belägen en halv trappa upp finner vi denna bostad. Stig in genom säkerhetsdörren. Ytterkläderna hängs av i skjutdörrsgarderob och ytterligare förvaring i stor klädkammare.

Vardgasrum

Från hallen blickar man in i vardagsrummet som är stort till ytan och har ljusinsläpp och uteplats i väster. Här ryms den stora favoritsoffan. De ljusa väggarna bryts snyggt av mot en grå fondvägg. Parkettgolv som tröskellöst flyter in från hallen. Från vardagsrummet når ni uteplatsen i väster. Omringad av ett fint staket/spaljé. Här avnjuter du solen från eftermiddag till dess att den går ner. Utsikten är inte så pjåkig den heller då du blickar ut mot föreningens gröna och fina innergård.

Sovrum

Med entré från vardagsrummet är bostadens master bedroom lugnt placerat. Gott om plats för dubbelsängen med tillhörande sängbord. Förvaringsbehovet uppfylls genom en garderobsvägg med smart förvarningssystem från Elfa. Garderobsväggen har två skjutdörrar i vitt och två spegeldörrar. Sovrummet har fönster i väster.

Kök

Köket är från välrenommerade Marbodal och har vita, släta skåp- och lådfronter som bryts av snyggt med den gråa bänkskivan och det gråa effektfulla kaklet ovan. Köket har utrymme för matplats som gör sig bra intill fönstret i öster. Välutrustat kök med en exklusiv maskinpark från Siemens med en hel del tillval gjorda. Vitvarorna är i rostfritt utförande och består av: separat kyl i fullhöjd, separat frys i fullhöjd, inbyggd mikrovågsugn, inbyggd varmluftsugn i arbetshöjd, integrerad diskmaskin, induktionshäll samt köksfläkt (Franke). Praktisk led-belysning under överskåpen samt flertalet eluttag.

Sovrum

I anslutning till hallen ligger det mindre av de två sovrummen. Här är väggarna ljust målade och på golvet vilar ekparkett. Här ryms med enkelhet en enkelsäng, skrivbord och förvaringsmöbel. Ljusinsläpp från fönster i öster.

Badrum

Direkt till vänster från entrén nås det rymliga och moderna badrummet. Här finner vi grått klinker på golvet och ett liggande kakelplattor i vitt på väggarna. Handfat med praktisk kommod med två lådor och vägghängt spegelskåp med led-belysning. Duschhörna med takdusch och två duschdörrar av klarglas. Tvättmaskin och torktumlare från Siemens för extra bekvämlighet och värmegolv samt handduksvärmare för extra komfort.

Välkommen hem.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning 2020 Energideklaration Stadgar

Länkar

Film

Allmän information

Pris

4 200 000 SEK (Utgångspris)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

79 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Vendergatan 9

Ort

Kungälv

Kommun

Kungälv

Lägenhetsnummer BRF

31001

Våningsplan

1 av 5

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Uteplatser

Uteplats

Väster

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Borggården i Kongahälla

Organisationsnummer

769633-9345

Allmän information

Föreningen har tecknat avtal med JM AB om teknisk förvaltning. Avtalet omfattar fastighetsskötsel, fastighetsjour, trädgårdsskötsel, trappstädning, snöröjning, hisservice, hissbesiktning och källsortering. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa. Föreningen har tecknat avtal med JM AB om ekonomisk förvaltning.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Tv, Telefoni och Bredband via Telia (Telia Triple Play). En digitalbox per lägenhet för TV ingår.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme. FTX.

Byggnadskommentar

Föreningen är ägare till fastigheten Vikten 1 i Kungälvs kommun. På föreningens fastighet finns det tre flerbostadshus i fyra-sex våningar med totalt 137 st. bostadsrättslägenheter, total boarea ca. 9 260 m2 och fyra lokaler med en total lokaarlea om ca. 285 kvm.

Kommande renoveringar

Eftersom fastigheten är nybyggd finns inget underhåll planerat inom de närmaste fem till tio åren. Avsättning för föreningens fastighetsunderhåll är i enlighet med ekonomisk plan beräknad till ett årligt belopp motsvarande 35 kr/m2 boarea och lokalarea för föreningens hus.

Övriga utrymmen i föreningen

I fastigheten finns ett övernattningsrum som medlemmar kan hyra och gemensamhetslokal, barnvagns och rullstolsförråd, städrum och fastighetsförråd. Det finns även att finnas extra lägenhetsförråd för
uthyrning. Jättetrevlig innergård med flera mötesplatser med sittbänkar och bord bland grönytor och planteringar. På föreningens mark finner vi även sopsugar för hushållssoporna samt källsorteringsrum.

Antal lägenheter

137

Byggnader

Byggår

2019

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 090 SEK/månad. I avgiften ingår I avgiften ingår ink. värme. Obligatoriskt tillägg för Telia Tripple Play tillkommer om 220 kr/månad.

Andelstal

0,82 %

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Telia Tripple Play

220 SEK/månad

Vatten

82 SEK/månad

Summa driftkostnad

302 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har 64 st. garageplatser i garaget under innergården. En garageplats kostar 900 kr. Det finns även månadsparkering utomhus och parkeringshus i närheten till lägre kostnad.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

62 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

72 kWh/m²

Energiklass

C

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy