Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Ålgrytebacken 15, Skärholmen, Skärholmen
Typ
Bostadsrätt
KVM
32 kvm
Avgift
2 081 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Modern och unik 1:a! Insynsskyddat läge med utsikt mot lummigt skogsparti.

Varmt välkommen till en mycket väldisponerad 1:a med härlig utsikt över lummigt skogsparti. Lägenheten ligger i ett väldigt bra läge i huset där du slipper insyn i bostaden. Här bjuds du på en tilltalande planlösning där varje kvadratmeter har utnyttjats maximalt. I hallgången har du ett modernt och fullutrustat badrum med tvättmaskin samt generöst med förvaringsmöjligheter i tre garderober. Vidare erbjuds man stor social yta med öppen planlösning mellan kök och allrum med plats för matbord, soffgrupp, soffbord, tv-bänk och annat möblemang utifrån egen preferens. Allrummet kan med lätthet avskiljas med en vägg om man vill få till ett sovalkov. Lägenheten har nyligen ombildats då den tidigare var en del av föreningens gemensamma utrymmen. Detta innebär att lägenheten är i nyproduktionsstandard med bla genomgående golvvärme i hela lägenheten och andra moderna bekvämligheter. Lägenheten ligger väldigt isolerad och här upplever du inte att det är lyhört, tack vare de rejäla betongväggarna som omger lägenheten. Detta i tillägg med den fria och rogivande utsikten mot skogen gör bostaden väldigt lugn och mysig.

Lägenheten ligger belägen i en stabil förening som äger marken och har en bra ekonomi. Medlemmarna erbjuds förråd, tvättstuga, parkerings-/garageplatser, cykelrum med plats för barnvagnar och en gemensam lokal som passar utmärkt för festligheter, möten eller andra enklare träffar.

Här bor du i ett väldigt trivsamt och lummigt område med minimal trafik, massor med fina promenadstråk, lekplatser, parker och flertalet skolor i närheten. Här finns goda badmöjligheter med närhet till Sätrastrandsbadet, Mälarhöjdsbadet, Gömmaren med flera. Du tar dig smidigt in till Stockholm city eller i motsatt riktning söderut mot Kungens Kurva och Södertälje. Med bil är man ute på E4:an på bara ett par minuter. Väljer du att åka kommunalt har du inom promenadavstånd närhet till busshållplatser och både Bredängs och Mälarhöjdens tunnelbanestationer. I Bredäng centrum finns ett väldigt generöst utbud vad gäller service/butiker. På ca 5 minuter tar du dig kommunalt eller med bil till Sveriges 4:e största köpcentrum, SKHLM centrum. Vill du utforska lite större handelsområden och storhandla har du Kungens Kurva handelsplats ca 5-10 minuter bort med massor av butiker som bland annat Sveriges största IKEA, Elgiganten, ICA Kvantum, City Gross med mera. I Kungens Kurva har du även Heron City shopping- och nöjescentrum med bland annat lekland, bowling och biografen Filmstaden som är Sveriges största biograf med hela 18 salonger.

Rumsbeskrivning

Allmänt om lägenheten:
Genomgående golvvärme, betongväggar vilket gör att det inte är lyhört, trestavs ekparkett och vitmålade väggar.

Entré/Hall:
Välkomnande hall som öppnar upp lägenheten på ett mycket trevligt sätt. Direkt till höger i entrén finns goda avhängningsmöjligheter för ytterkläder samt skoförvaring. Ytterligare förvaringsmöjligheter i tre inbyggda garderober.

Badrum:
Vidare till höger i hallen når man badrummet via en väldigt charmig trädörr med spröjsat runt fönster. Helkaklat badrum med vita kakelplattor på väggar och mörkare klinker på golv. Duschen är placerad bakom en skiljevägg vilket gör det väldigt enkelt att hålla rent. Fullutrustat badrum med tvättmaskin smart placerad under snedvägg, handfat med spegel, wc, handdukstork och överskåp för förvaringsmöjligheter.

Allrum:
Då det är öppen planlösning mellan allrum och kök får man ett härligt ljusinsläpp via de stora fönsterpartierna i de sociala ytorna samt en yta som det med fördel går att bjuda in stora sällskap till. Väldigt trevlig utsikt mot naturen utan någon insyn. I allrummet ryms soffgrupp, soffbord, matbord, tv-bänk, större säng, bokhylla och/eller annan inredning och möblemang utifrån eget tycke och smak. Det går på ett enkelt sätt sätta upp en rumsavskiljare för den som vill separera rummen ytterligare.

Kök:
Väldigt stilrent och modernt kök. Generösa arbetsytor på den mörka laminatbänkskivan som bryter av på ett fint sätt mot de övriga ljusare över- och underskåpen. Helkaklade väggar i vit färg som fungerar som stänkskydd. Fullutrustat med kombinerad kyl/frys, induktionshäll med fläkt, inbyggd mikrovågsugn, ugn och möjlighet att installera diskmaskin. Plats för matbord för 2-4 personer mellan kök och allrum.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Energideklaration Årsredovisning 2021 Brf Ålgrytebacken

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

1

Boarea (BOA)

32 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsförvaltaren

Gatuadress

Ålgrytebacken 15

Ort

Skärholmen

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

2021

Våningsplan

Bottenvåning av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Ålgrytebacken

Organisationsnummer

769615-4686

Allmän information

Bostadsrättsföreningen Ålgrytebacken är en stabil förening med låg skuldsättning. Det är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2006 och som äger fastigheten Vårfrugillet. På fastigheten uppfördes 1963 fyra flerbostadshus med adresserna Ålgrytebacken 3-18. Föreningen består av 120 st. lägenheter varav 106 st. är upplåtna med bostadsrätt och 14 st. med hyresrätt (2020) som utgör ett dolt kapital vid framtida upplåtelse till bostadsrätt och ger således ett tillskott av likvida medel i föreningens kassa. Den totala byggnadsytan uppgår till 9310 kvm, varav 9217 kvm utgör lägenhetsyta och 93 kvm lokalyta.

Brf bildades

2006

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Föreningens medlemmar kan välja mellan Comhem (Tele2) eller Telenor och bekostar avtalet själva. Basutbud från Comhem ingår i avgiften och föreningens medlemmar får till en kostnad om 165 kr/mån bredband via Telenor.

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning: Fjärrvärme
Typ av ventilation: Mekanisk frånluft

Utförda renoveringar

2006: Stambyte
2008: Ny tvättstuga
2010: Nya köksfläktar (Ålgrytebacken 4-10), takfläktar (Ålgrytebacken 3-9), OVK besiktning utförd och godkänd (Ålgrytebacken 3-9)
2011: Stuprör, nya balkongdörrar (3-glas fönster), fiberoptik (Tele2) och takrenovering
2012: Nya fjärrvärmeväxlare med kringutrustning, byte stamventiler (Ålgrytebacken 3-10)
2014: Nya 3-glasfönster, garageport med fjärrstyrt lås, avgasare till undercentral
2015: Renovering av garage
2016: Ommålning samtliga trapphus med ny led belysning samt sensorer och ny lekplats samt utrustning på gården
2017: OVK kontroll genomförd, ommålning källarutrymme och ombyggnation lokal till bostadsrätt
2018: Byte av takfläktar, besiktning balkongräcke och vägbulor + bom
2019: Trappa vid Ålgrytebacken 4, framtagande av underhållsplan och nyy styrsystem för fjärrvärme i undercentralerna
2021: Installation av 12 laddstolpar, installation av portkodsavläsare, nya kallvattenledningar i källargångarna och nytt tvättbokningssystem
2022: Nya plåttak (byte, isolering och sanering), ny puts på fasaden, nya portar (kodlås), nya balkongräcken samt ny inglasning

Kommande renoveringar

2021-2022: Pågående renovering av fasad (ny puts), nya plåttak (byte, isolering och sanering), balkonger (ny inglasning och nya balkongräcken) samt nya portar (kodlås). Kan eventuellt innebära en avgiftshöjning om 2% per år under fem års tid.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har en gemensam lokal på Ålgrytebacken som de boende får hyra kostnadsfritt. Lokalen passar utmärkt till festligheter, möten eller andra enklare sammankomster. Det finns porslin för 24 personer i lokalen och den som hyr betalar även en depositionsavgift på 300 kr som återfås efter kontroll om allt är i sin ordning vid återlämnandet. Föreningens medlemmar har tillgång till eget förråd, tvättstuga, cykelrum med plats för barnvagnar, parkerings-/garageplatser med mera.

Antal lokaler

1

Antal hyresrätter

18

Antal lägenheter

119

Byggnader

Byggår

1963

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

2 081 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten

Beskrivning månadsavgift

I måndagsavgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg om 165 kr/mån för bredband via Telenor tillkommer, samt 150 kr/mån för förråd.

Avgiftsförändringar

Avgifterna höjdes med 7% från med 2023-01-01, inga fler avgiftshöjningar planerade för 2023.

Andelstal

0,42351

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Föreningen tillhandahåller inte det nyckeltalet, kontrollerat med förvaltaren 2023-02-02

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningens disponerar 118 parkeringsplatser fördelade enligt följande: 18 st. vid gatan, 50 st. på parkeringsdäcket varav 10 st. är gästparkeringar som betalas i automat vid påfarten till parkeringsdäcket, samt 50 platser i garaget varav 22 är med elanslutning. På gatan och på parkeringsdäcket kostar en plats 250 kr/mån och 550 kr/mån med laddstolpe + elförbrukning. I garaget kostar en plats utan el 400 kr/mån och 550 kr/mån med laddstolpe + elförbrukning.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

134 kWh/m²

Energiklass

E

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy