Länk kopierad!

Visningar

sön 21 aug 13:15 - 14:15
Öppen visning men anmäl dig gärna till visningen på www.skandiamaklarna.se för bästa service
mån 22 aug 12:00 - 12:30
Öppen visning men anmäl dig gärna till visningen på www.skandiamaklarna.se för bästa service
mån 22 aug 17:45 - 18:30
Öppen visning men anmäl dig gärna till visningen på www.skandiamaklarna.se för bästa service

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
9 975 000 SEK / Utgångspris
Adress
Erstagatan 28, Södermalm, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
116 kvm
Avgift
5 337 SEK / mån
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Smakfull 5:A med påkostade materialval och barnvänligt läge invid Vitabergsparken!

Välkommen till denna fantastiskt trivsamma hörnlägenhet som renoverats på ett stilsäkert sätt. Lägenheten har genomgående ljusa fina färger, vackra golv och en ypperlig planlösning med väl utnyttjade kvadratmeter och bekvämligheter som underlättar för familjen. Här finns bland annat ett stort luftigt kök med matplats som inbjuder till trevliga middagar, bra vardagsrum, fyra sovrum och en inre möblerbar hall som fungerar som lägenhetens hjärta. Dessutom finns det två påkostade badrum. Planlösningen är genomgående och åt ena hållet får man en fin vy längs med gatan och stadskänsla. Åt andra ligger lägenhetens kök varifrån man har kontakt med den mycket barnvänliga innergården. Populärt innergård med trevlig grillplats, planteringar och möjlighet till barnlek. Välskött föreningen som sedan 2018 är skuldfri.


Här bor du med ett perfekt läge i gränslandet mellan det lugna och det livligare Södermalm. Du har närhet till folklivet i Sofo, där mängder av restaurang- och butiksutbud finns inom räckhåll, men ändå på lugna gatan med bibehållen stadskänsla.
Kombinationen är perfekt; grönska och promenadvägar i Vitabergsparken, gångstråk bland kulturhusbebyggelsen och på Åsöberget invid Stockholms inlopp. Med en kort promenad når du Sofos hjärta Nytorget. Sofo har blivit det moderna Söders centrala punkt. Hit söker sig de som vill njuta av sociala kvarter med lokala små butiker uteserveringar och parker. Utanför porten hittar du välrenommerade restauranger såsom t.ex. Ai Ramen, delikatessbutiken Olja och Oliv och vinbaren Folii. Med någon minuts promenad når du flera pärlor som t.ex. NOOK, Punk Royale och la Vecchia Signora. För barnfamiljen finns är läget perfekt med närhet till både lekplatser och Sofia skola ett stenkast bort.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning: HALL
Välkomnande hall med utmärkt förvaring i en stor klädkammare. Denna del har golvvärme och snyggt påkostat klinkers från Danska Fired Earth på golvet. Denna del ansluter till en inre möblerbar del som fungerar som lägenhetens hjärta. Denna del har ljust målade väggar och vitpigmenterat trägolv. Här finns även dekorativ skorstensfri eldstad som drivs med gele och ger rummet ytterligare karaktär. Från denna del har man en bra överblick över lägenheten och idag används den som läshörna.

KÖK
Smakfullt kök med moderna släta luckor i ljus grön färg som ger en mjuk och exklusiv ton till köket. Här finns maskinell utrustning finns i form av integrerad stor kyl och separat frys, integrerad diskmaskin, fläkt, inbyggnadsugn (Smeg) och infälld induktionshäll (Smeg) i vacker bänkskiva av carraera marmmor. Det finns även en stor matplats som inbjuder trevliga middagar. I ett av skåpen finns dessutom tvättmaskin och torktumlare från Miele snyggt undangömt. Rummet har ljusa väggar, vitpegmenterat trägolv och fint fönster varifrån man har bra kontakt med innergården.

VARDAGSRUM
Inbjudande vardagsrum med plats för soffgrupp. Rummet nås på ett trevligt vis från den möblerbara hallen. För den som vill kan väggen mot det mindre sovrummet rivas och då får man riktigt stort hörnvardagsrum med fönster i två väderstreck. Rummet har ljusa väggar och vitpigmenterat trägolv.

SOVRUM 1
Trivsamt sovrum som idag används som master bedroom. Rummet har plats för dubbelsäng, förvaring och annat mindre möblemang. Rummet är målat i behaglig grön ton, vitpigmenetrat trägolv och fint fönster.

SOVRUM 2
Rymligt rum med fint fönster som idag används som barnrum. Rummet har ljusa behagliga färger och vitpigmenterat trägolv. Rummet är rymligt och även detta rum har plats för säng, förvaring och annat mindre möblemang.

SOVRUM 3
Bra sovrum som idag används som barnrum. Precis som de andra sovrummen finns det plats för säng förvaring med mer. Även det rum hat vitpigmenterat trägolv och fint målade väggar i grön ton (Pale Powder) från Farrow and Ball.

SOVRUM 4
Detta rum används idag som arbetsrum men skulle även fungera utmärkt som barnrum. Rummet har ett fint fönster varifrån man har utsikt längs med Erstagatan. Vitpigmeneterat trägolv och modern rosa ton på väggarna.

BADRUM I
Smakfullt badrum med påkostade materialval såsom golvvärme, sten på golvet, blandare, dusch och 2 handuksvärmare från Tapwell. Bra förvaring i badrumsskåp från Aspen och i kommoden från Dansani. Vägghängd toalett från Duravit och badkar från Gustavsberg. Dimmbar belysning via infällda spottar i taket.

BADRUM II
Mindre badrum med ljust kaklade väggar och exklusivt golv från Fired Earth. Även detta badrum har golvvärme, vägghängd toalett (Gustavsberg), dusch och bandare från Tapwell. Förvaring på praktisk snygg hylla i marmor och badrumsskåp med spegel.

INNERGÅRDEN
Mycket barnvänlig innergård som är öppen med två andra gårdar vilket ger en väldigt barnvänlig gård. Gården anses vara en av söders populäraste med trevliga grillplatser, planteringar och möjlighet till barnlek i bland annat flera lekhus.
I trapphuset finns trivsamma balkonger som kan nyttjas av de boende.

Dokument (pdf)

Planlösningar Så funkar det på Erstagatan 28 Stadgar Årsredovisning

Länkar

Film

Allmän information

Pris

9 975 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

5 varav 4 Sovrum

Boarea (BOA)

116 kvm

Boareabeskrivning

Enligt lägenhetsförteckningen 4 rum och kök.

Areauppgift enligt

Säljaren och bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Erstagatan 28

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Beskrivning av förråd m.m.

Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett vindsförråd. Gemensamhetsutrymme finns i form av barnvagsrum, tvättstuga som man når via hissen som går hela vägen ner i källaren. Föreningen har cykel- och moped/vespa-parkering på innergården till vänster om sopstationen samt cykelrum i källaren under 28B. Det finns även en trivsam innergård som sommartid är möblerad med utemöbler och grillplats.

Lägenhetsnummer BRF

842

Våningsplan

1

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Erstagatan 28

Organisationsnummer

769604-0950

Allmän information

Brf Erstagatan 28 startades 2000 och har totalt 24 medlemmar och har två lokaler i källarplan. Föreningen är skuldfri, har mycket god kontroll på sin ekonomi och samtidigt är de noga med att följa uppsatt underhållsplan. Under de senaste fem åren har föreningen bl. a. renoverat och målat fönster och balkongdörrar, installerat ett snabbt fibernätverk och renoverat vår tvättstuga. Föreningen har en fantastiskt fin gård som uppskattas av både små och stora.

Juridisk person kan accepteras

Nej

TV/internet

Ansluten till kabel)nätet via Com Hem. I avgiften ingåt ett baspaket. För mer info kontakta Com Hem www.comhem.se (0771-55 00 00). Föreningen har Ownit (1000 Mps) som leverantör och det kostar om 169 kr/månaden och är en obligatorisk kostnad. Har du frågor eller vill felanmäla kontakta Ownit support (08-525 073 00).

Övriga utrymmen i föreningen

i trapphuset finns trivsamma balkonger som kan nyttjas av de boende.

Byggnader

Byggår

1929-30

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

5 337 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV

Beskrivning månadsavgift

En obligatorisk avgift om 169 kr i månaden för internet (1000 Mbits) från Ownit tillkommer på månadsavgiften.

Andelstal

5,5622

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är inte pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

I området gäller sedvanlig boendeparkering för mantalsskrivna och ansökan görs hos Gatu-och Fastighetskontoret (www.stockholm.se/parkering).

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

145 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

157 kWh/m²

Energiklass

F

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta