Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 2 450 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 450 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Blåsutgatan 7, Majorna, Göteborg
Typ
Bostadsrätt
KVM
64.2 kvm
Avgift
5 278 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Ljus och välplanerad 2:a med balkong!

Nu har du möjligheten att förvärva en stor och välplanerad tvåa i attraktiva Majorna!
Bostaden erbjuder ett välutrustat och modernt kök med goda förvaringsmöjligheter. Stort och social vardagsrum med vacker fiskbensparkett, här finns plats för både soffgrupp och större matsalsbord. Rofyllt sovrum med utgång till den härliga balkongen. Fräscht helkaklad badrum som stamrenoverades av föreningen 2018. Garageplats med möjlighet till laddstolpe finns i huset och ingår i månadsavgiften. Välkommen på visning!

Majorna erbjuder en kulturhistorisk och vacker miljö som är lätt att älska och leva i, ett sjudande folkliv med många mysiga butiker och restauranger. Här finns också gott om mataffärer, apotek, förskolor och skolor inom nära räckhåll. Stadsdelen ligger på nära avstånd till havet, innerstaden och naturreservat. Fina promenadstråk finns vid Röda sten och Klippan. Till Slottsskogen samt Botaniska trädgården cyklar man på 15 minuter. Kollektivtrafikutbudet är mycket gott och närmsta hållplats ligger nära bostaden.

Rumsbeskrivning

Bostaden går att göra om till en 3:a om så önskas, se alternativ planlösning.

Här välkomnas ni av en väl tilltagen och rymlig hall med gott om förvaring.
Vidare in i hallen nås en walk-in closet, med ett praktiskt system och gott om plats för förvaring.

Rakt fram från entrén nås vardagsrummet som är familjens naturliga samlingsplats med social prägel. Här finns plats för större soffgrupp, tillhörande möblemang samt matgrupp. Ett rejält fönsterparti ger ett fint och naturligt ljusinsläpp. Här finns även en vacker fiskbensparkett.

För er som gillar att laga middagar finns här ett fräscht och praktiskt kök med all maskinell utrustning man kan behöva, såsom diskmaskin, kombinerad kyl/frys, ugn, induktionshäll och fläkt.
Gott om förvaring i from av lådor, skåp och skafferi. Intill köket finns också utrymme för matbord och här kan ni tillbringa många härliga stunder.

Bostadens sovrum är ljust, rymligt och rogivande med plats för dubbelsäng och andra möblemang.

Den härliga balkongen nås från sovrummet - Den naturliga favoritplatsen i lägenheten. Plats för cafébord samt stolar.

Stambytt badrum 2018 som är ljust och fräscht. Här erbjuds handfat med kommod, wc, dusch, duschväggar och tvättmaskin.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar energideklaration Blåsutgatan 7 Årsredovisning Blåsut 2022

Länkar

Film

Allmän information

Pris

2 450 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea

64.2 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Blåsutgatan 7

Ort

Göteborg

Kommun

Göteborg

Lägenhetsnummer BRF

420

Våningsplan

1

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Blåsut

Organisationsnummer

757200-9285

Allmän information

Brf Blåsut ligger i härliga Majorna i västra centrum, granne med Chapmans Torg, Gråberget och Jaegerdorffsplatsen samt med gångavstånd till Slottsskogen och fina promenadstråk utefter älven. I Majorna råder småskalighet vilket representeras av den mångfald av småbutiker, restauranger och caféer som finns och verkar i stadsdelen. Närhet till älven, kontakt med vatten och sjöfart samt utmärkta kommunikationer är ytterligare fördelar som bidrar till att göra Brf Blåsut till en attraktiv förening att bo i.

Bostadsrättsföreningens hus är fördelade på 11 olika fastigheter och som stod färdiga för inflyttning mellan 1967-70. I föreningen finns 578 lägenheter samt lokaler på totalt ca 2 391 kvm. Det finns även fem varmgarage och ett kallgarage. Föreningens fastigheter upplåts med tomträtt (10- respektive 20-årsavtal) med avtal som löper ut och omförhandlas under olika år.

Mycket välskött och attraktiv förening i hus där det genomförs renovering/underhåll enligt underhållsplan som uppdateras och revideras årligen. Elstammar, stam och badrumsrenovering genomförda 2016-19. Se årsredovisningen för mer information om underhåll/renoveringar. Föreningen har även en egen hemsida: www.brfblasut.se.

På Karl Johansgatan finns affärer, servicebutiker och matbutik. Vid Chapmans torg kan man hitta klädaffärer, bibliotek, apotek och annan service. Nere vid vattnet ligger Klippan och Röda sten med caféer som har utsikt över vattnet och horisonten. Där hittar du även välkända Restaurang Sjömagasinet som serverar högklassiga maträtter.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Bredband med hastighet 500/500 mbt via Telia/Comhem

Utförda renoveringar

2009/2010 Ombyggnad av lokal till lägenheter
2014/2015 Balkonger
2014/2015 Nya lägenheter
2015/2016 Nya lägenheter
2018/2019 Tak och fasad Gröna Gatan
2018/2019 Fastighetsel
2018/2019 Stammar och badrum
2020/2021 Fjärrvärmeanslutning
2022/2023 Individuell mätning och debitering av hushållsel
2022/2023 Installation av elbilsladdning i de gemensamma garagen

Kommande renoveringar

Ombyggnation av 15 st av föreningens hissar. Detta kommer pågå under en treårsperiod med start på Gröna Gatan under hösten 2022, och samtliga hissar skall vara färdiga under 2024 enligt planen.

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns festlokal och gästlägenhet att hyra, åtta välutrustade tvättstugor, cykelrum, barnvagnsförråd samt tvättplats för bil i garaget. Fina innergårdar med lekplatser och gröna ytor.

Antal lokaler

19

Antal lägenheter

578

Lån i BRF per kvm

5 461

Ekonomi

Månadsavgift

5 278 SEK/månad. I avgiften ingår värme, vatten, tv och garageplats med möjlighet till el laddstolpe.

Beskrivning månadsavgift

Ett obligatoriskt tillägg om 200kr tillkommer för bredband.

Andelstal

0,16643%

Andel av månadsavgift

0,16643%

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

387 697 SEK

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Uppgiften är hämtad från Bopedia.

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

200 SEK/månad

Försäkringskostnad

120 SEK/månad

Summa driftkostnad

320 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Separat kö till p-platser.

Typ

Garage

Ingår i avgiften

Ja

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

122 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

138 kWh/m²

Energiklass

E

Beskrivning

Service och kommunikationer

Bra med kommunikationer i området, flertalet spårvagnslinjer finns på Karl Johansgatan. Ca 20 minuter med spårvagn till centralstationen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl