Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 550 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Blåsutgatan 7, Majorna, Göteborg
Typ
Bostadsrätt
KVM
64.2 kvm
Avgift
5 042 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Toppenfin 2:a med härlig balkong!

Nu har du möjligheten att förvärva en fin och välplanerad tvåa i attraktiva Majorna!
Bostaden erbjuder ett välutrustat och modernt kök med goda förvaringsmöjligheter. Stort och social vardagsrum med vacker fiskbensparkett. Ett rofyllt sovrum med utgång till den härliga balkongen. Här kan du bara flytta in och börja att trivas. Garageplats finns i huset och ingår i månadsavgiften.

Varmt välkomna på visning!

Majorna erbjuder en kulturhistorisk och vacker miljö som är lätt att älska och leva i, ett sjudande folkliv med många mysiga butiker och restauranger. Här finns också gott om mataffärer, apotek, förskolor och skolor inom nära räckhåll. Stadsdelen ligger på nära avstånd till havet, innerstaden och naturreservat. Fina promenadstråk finns vid Röda sten och Klippan. Till Slottsskogen samt Botaniska trädgården cyklar man på 15 minuter. Kollektivtrafikutbudet är mycket gott och närmsta hållplats ligger nära bostaden.

Rumsbeskrivning

Här välkomnas ni av en väl tilltagen och rymlig hall med gott om avhängningsmöjligheter samt stora garderober.
Vidare in i hallen nås en walk-in closet, med ett praktiskt system och gott om plats för förvaring.

Rakt fram från entrén nås vardagsrummet som är familjens naturliga samlingsplats med social prägel. Här finns plats för större soffgrupp, tillhörande möblemang samt matgrupp. Ett rejält fönsterparti ger ett fint och naturligt ljusinsläpp. Här finns även en vacker fiskbensparkett.

För er som gillar att laga middagar finns här ett fräscht och praktiskt kök med all maskinell utrustning man kan behöva, såsom diskmaskin, kombinerad kyl/frys, ugn, induktionshäll och fläkt.
Gott om förvaring i from av lådor, skåp och skafferi. Intill köket finns också utrymme för matbord och här kan ni tillbringa många härliga stunder.

Bostadens sovrum är ljust, rymligt och rogivande med plats för dubbelsäng och andra möblemang.

Den härliga balkongen nås från sovrummet - Den naturliga favoritplatsen i lägenheten. Plats för cafébord samt stolar.

Stambytt badrum 2018 som är ljust och fräscht. Här erbjuds handfat med kommod, wc, dusch, duschväggar och tvättmaskin.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar energideklaration Blåsutgatan 7 Årsredovisning

Länkar

Film

Allmän information

Pris

2 550 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

64.2 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Blåsutgatan 7

Ort

Göteborg

Kommun

Göteborg

Lägenhetsnummer BRF

420

Våningsplan

1

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Blåsut

Organisationsnummer

757200-9285

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Blåsut ligger i härliga Majorna i västra centrum, granne med Chapmans Torg, Gråberget och Jaegerdorffsplatsen samt med gångavstånd till Slottsskogen och fina promenadstråk utefter älven. I Majorna råder småskalighet vilket representeras av den mångfald av småbutiker, restauranger och caféer som finns och verkar i stadsdelen. Närhet till älven, kontakt med vatten och sjöfart samt utmärkta kommunikationer är ytterligare fördelar som bidrar till att göra Brf Blåsut till en attraktiv förening att bo i.
På Karl Johansgatan finns affärer, servicebutiker och matbutik. Vid Chapmans torg kan man hitta klädaffärer, bibliotek, apotek och annan service. Nere vid vattnet ligger Klippan och Röda sten med caféer som har utsikt över vattnet och horisonten. Där hittar du även välkända Restaurang Sjömagasinet som serverar högklassiga maträtter.

Bra med kommunikationer i området. Flertalet spårvagnsinjer finns på Karl Johansgatan. Ca 20 minuter med spårvagn till centralstationen.

Bostadsrättsföreningens hus är fördelade på 11 olika fastigheter och som stod färdiga för inflyttning mellan 1967-70. I föreningen finns 578 lägenheter samt lokaler på totalt ca 2 391 kvm. Det finns även fem varmgarage och ett kallgarage. Föreningens fastigheter upplåts med tomträtt (10- respektive 20-årsavtal) med avtal som löper ut och omförhandlas under olika år.

Mycket välskött och attraktiv förening i hus där det genomförs renovering/underhåll enligt underhållsplan som uppdateras och revideras årligen. Elstammar, stam och badrumsrenovering genomförda 2016-19. Se årsredovisningen för mer information om underhåll/renoveringar. Föreningen har även en egen hemsida: www.brfblasut.se.

Föreningen har en god kontroll på sin ekonomi. Det görs årliga avsättningar till framtida underhåll- och investeringsunderhåll. Skuldsättningen i föreningen är mycket låg. Höjning av månadsavgiften är ej fastställt men i budget aviseras höjning med 2% 2022-07-01 och liknande höjningar kommande halvårsskiften.

TV OCH BREDBAND
Grundutbud för kabel-TV via ComHem ingår i avgiften och utöver det debiteras 200:-/månad för bredbands- /telefon-/TV-paket där Telia Lagom TV-paket ingår. Bredband med hastighet 500/500 mbt.
Bredband via ComHem eller Telias öppna fiber tecknas separat av medlemmarna.

FÖRSÄKRING
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar.

GÅRDSPLATS
Fina innergårdar med lekplatser och gröna ytor.

BYGGNADSÅR
1969-1970

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

Inga större underhåll planeras efter stamrenoveringen.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 578

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns festlokal och gästlägenhet att hyra, åtta välutrustade tvättstugor, cykelrum, barnvagnsförråd samt tvättplats för bil i garaget.

Antal lägenheter

578

Ekonomi

Månadsavgift

5 042 SEK/månad. I avgiften ingår Värme, VA och kabel-TV. I den här lägenheten ingår även en garageplats i avgiften.

Avgiftsförändringar

Effekten av det rådande världsläget med högre energipriser, stigande räntor och inflation samt en allmänt osäker konjunkturutveckling har styrelsen beslutat en avgiftshöjning på 3,5% från första juli 2022.

Andelstal

0,16643%

Andel av månadsavgift

0,16643%

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

200 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

350 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Separat kö till p-platser.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

122 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

138 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy