Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 895 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Köpenhamnsvägen 5D, Fågelbacken, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
129 kvm
Avgift
7 726 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Stor familjevåning på attraktiva Fågelbacken!

Mittbland myllrande kvarter och på citynära Fågelbacken saluförs nu denna charmiga våning på ett ljust gavelläge med fönster i tre väderstreck som skänker bostadens rum luft och volym. Här erbjuds ett bekvämt boende för den urbana familjen med närhet till parker, hav och city. På andra våningen med hiss väntar en alldeles fantastisk fyra med balkong för alla er som värdesätter 40-tals charm, ljusa rum, högt i tak, kalkstensgolv och vackra fiskbensmönstrade parkettgolv!

Interiört finns en välplanerad planlösning om 129 m² fördelat på underbara sällskapsytor i vardagsrummet med en balkong i västerläge och en tjusig öppen spis som tillför rummet sällskapet värme och en ljuvlig atmosfär, tre rymliga sovrum, ett socialt och stort kök samt en helkaklad badrumsmiljö och en toalett i stilrent utförande. Våtrummen renoverades av föreningen i samband med ett stambyte 2011. Lägenheten har en sällskapsdel och två sovavdelningar. Intill entrén finns den ena sovavdelningen som består av två sovrum, ett nästan 17 m² stort master bedroom med en fransk balkong och stor klädkammare samt ett 10 m² stort angränsande sovrum som fungerar utmärkt som barnkammarrum eller kontor. I anslutning till sovrummen finns badrummet och toaletten. Den andra sovavdelningen utgörs av ett 18 m² stort sovrum med garderobsförvaring som är beläget intill vardagsrummet och passar som ett gästrum eller varför inte en matsal som det var tänkt ursprungligen med vackra skjutdörrar mellan rummen. Den breda och fina hallen med tidstypiska kalkstensgolv utgör även en serveringsgång mellan det spatiösa vardagsrummet som mäter över 30 m² med en härlig balkong i anslutning och det minst lika imponerande och ljusa köket som är inredd med en stor köksö som bjuder till ett socialt samspel mellan kock och gäst. I köket finns stora fönsterpartier som skänker matlagningen gott om ljusinsläpp och vyer över den nyrenoverade och lummiga innergården.

Fågelbacken är omringad av vackra parker såsom Slottsparken i norr, Rönneholmsparken i väst och magnifika Pildammsparken i söder. Huvudstråket Köpenhamnsvägen mynnar dessutom ut till grönskande Limhamnsfälten och Ribersborgsstranden som man når på tio minuter via fina cykelspår. På en kvarts promenad i andra riktningen når man Triangelns shoppingutbud och tågstation för vidare färd till Kastrup/Köpenhamn. I området runt Fågelbacken finns flertalet förskolor, grundskolor och gymnasieskolor inom behändigt gångavstånd såsom Bladins, Borgarsskolan och Petriskolan. Tvärs över gatan finns dessutom en Coop Nära vilket underlättar vardaglig mathandel. Innerstadens nöjen börjar runt hörnet med Davidshalls restaurangutbud, Malmö Opera, Malmö Konsthall, Citys shoppingutbud. Ett tillfälle förvärva en stor våning med närhet till det mesta i en attraktiv förening med en välskött gårdsmiljö samt med möjlighet till parkeringsplats i garage.

Varmt välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

HALL
Bostaden har en funktionell och inbjudande entréhall där det vackra och tidstypiska kalkstensgolvet tar vid. Här finns klädavhängning samt förvaring i form av en platsbyggd garderob.

I passagen till vänster om entrén finns bostadens ena sovavdelning som består av ett master bedroom som mäter nästan 17 m² med en rejäl klädkammare och en fransk balkong samt ett angränsande 10 m² stort sovrum. Intill sovrummen finns våtutrymmena som består av en helkaklad badrumsmiljö och en helkaklad toalett - båda renoverade av föreningen i samband med ett stambyte 2011.

SOVRUM 1/Master bedroom
Ett spatiöst och rogivande sovrum inrett med nya golv och ljusgrå fondvägg. Rummet har fönster och fönsterdörr som utgör den franska balkongen med vy över Köpenhamnsvägen allé och i söderläge. Rummet har gott om svängrum och plats för garderober, en kontinentalsäng samt förvaringsmöbler.

SOVRUM 2
Ett mysigt och fint sovrum som angränsar master bedroom med bra förvaring, garderob samt plats för säng och nattduksbord. Rummet är inrett med nya golv samt vitmålade väggar och tak. Rummet har ett stort perspektivfönster i söder som skänker rummet gott om ljus. Fungerar utmärkt som barnrum, kontor eller avlastningsrum.

BADRUM
Helkaklad badrumsmiljö med en ljus kakelsättning på väggarna och svart klinker på golvet. Den stilrena badrumsmiljön är inredd med en duschhörna i klarglas, vägghängd spegelskåp med integrerad belysning, förvaringskommod med spegel, tvättställ i vitt porslin, vägghängd wc i vitt porslin och handdukstork. Badrummet är även inredd med en elektrisk ventilationsfläkt. Badrummet renoverades av 2011 av föreningen.

TOALETT
Likt badrummet renoverades gästtoaletten i samband med stambytet 2011. Helkaklat och i samma utförande som badrummet med vitt kakel på väggarna och svart klinker på golvet. Inredningen består i övrigt av tvättställ i vitt porslin med svart underskåp i högblankt samt ett vägghängt spegelskåp med integrerad belysning.

Längsmed entréhallen finns en öppning mot det sällskapliga köket som mäter nästan 22 m².

KÖK
Ett rejält kök har sina fördelar. Centralt i bostaden finns ett rymligt kök med svängrum runt den härliga köksön och gott om förvaring skåpinredning bakom vita köksluckor i högblankt samt ett skafferi. Köksinredningen består i övrigt av rostfri diskho infälld i laminerade bänkskivor med ljusgrå stavkakel som stänkskydd och spotlights ovan arbetsytorna. I köket finns det gott om plats för ett matbord med 4-6 sittande samt ett skafferi. Golv i köket utgörs av praktiska mörkgråa klinkerplattor som harmonierar med släta vitmålade väggar och tak samt det ljusa kökstemat. Två stora perspektivfönster vetter mot den renoverade gårdsmiljön och skänker både ljus och grönskande utsikter. Maskinerna i köket är i borstad stål och huvudsakligen från Electrolux och består av en extra bred induktionshäll, kyl och frys i fullhöjd, infälld varmluftsugn och microvågsugn, diskmaskin samt köksfläkt med integrerad belysning.

Entréhallen mynnar ut till sällskapsutrymmena som består av ett luftigt och spatiöst vardagsrum som mäter över 30 m² samt den andra sovavdelningen som består av ett 18 m² stort sovrum som passar utmärkt som ett tonårsrum eller gästrum. I sällskapsytorna finns med en öppen spis med en effektiv kassett samt en fönsterdörr till den sköna balkongen där man avnjuter många soltimmar tack vare gavelläget som är exponerad av södersolen.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är bostadens givna samlingspunkt - ett socialt och rymligt rum med fiskbensmönstrad ekparkett, en kombination av ljusa väggar och fondvägg, en ljuvlig öppen spis som skapar atmosfär samt ett fint burspråk som leder vidare ut till balkongen. Här erbjuds mycket dagsljus och gott om plats för soffa och matgrupp. I vardagsrummet finns även skjutdörrar i original som försvinner in i väggarna som rumsavskiljare mellan sällskapsrum och sovavdelning.

BALKONG
Via ett burspråk i sällskapsrummet når man den sköna balkong ligger i ett soligt syd-väst läge med många soltimmar som följd. Rymlig balkongen med plats för utemöbler samt blomsterlådor.

SOVRUM 3
Via fina skjutdörrar gör vi entré i ännu ett luftigt och stort sovrum som ursprungligen använts som ett matrum. Faktum är att dörrhålet finns kvar bakom en garderobssektion in till köket - för tillfället igenstängt. Den fiskbensmönstrade ekparketten löper tröskelfritt mellan sällskapsytorna och sovrummet. Rummet är i övrigt inrett med släta väggarna och en tapetserad fondvägg. Här finns ett garderobssystem längsmed ena väggen som säkrar förvaringsbehoven samt ett stort fönster som vetter ut mot lugna Törnskärsgången.

ÖVRIGT
Utöver förvaringen i lägenheten hör ett källarförråd samt ett vindsförråd.

Dokument (pdf)

Planlösningar Guldborgen Stadgar Guldborgen ED Köpenhamnsvägen 5 Brf Guldborgen, årsredovisning 2021

Länkar

Film

Allmän information

Pris

3 895 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea (BOA)

129 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Köpenhamnsvägen 5D

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

00031

Våningsplan

2 av 5

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Guldborgen

Organisationsnummer

769615-0130

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Guldborgen bildades 2006 och 2007 och är en äkta bostadsrättsförening. Fastigheten Fredensborg 4 förvärvades 2007 och är belägen på Edward Lindahlsgatan 20 A-C, 22, Köpenhamnsvägen 5 A-D, Örsholmsgången 2 A-B, 4 A-C. Föreningen består av ett flerbostadshus innehållande 113 lägenheter och 18 lokaler. Fastighetens byggnader är uppförda 1946 av arkitekt Mogens Mogenses. Fastigheten är upplåten med tomträtt med kontrakt sedan 2020- 08-31 som löper 10 år framåt.

EKONOMI
SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1 208 kr år 2022).
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (483 kr år 2022).

- Senaste avgiftshöjning: Januari 2022 med 1%.
- Planerad avgiftshöjning: Januari 2023 med 1%. (Kontrollerad 2022-01-24)

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
- Gjorda renoveringar
1983 Ny värmeanläggning.
1997 Fasaden renoverades, fönster, påhängda ytterbågar, nya balkonger.
1998 Omläggning tak, fasad plåtinklädnad.
2004 Nyanlagd innergård, nya vattenstammar i hus 1 och 2.
2009 Ny el i hela fastigheten samt i lägenheterna.
2010 Byte av avloppsstammar i hus 3, nya vattenstammar i hus 3.
2010-2011 VVS och badrum i hus 1, 2 och 3.
2012 Renovering av värmeväxlare.
2015 Byte av radiator ventiler.
2017 Besiktning av garage och nya torktumlare.
2019 Hissunderhåll och spolning av dagvattenledningar, målning av tvättstugor.
2019-2020 Fönsterrenovering och tätskikt garage.
2020 Renovering av hissar.
2020- 2021 Renovering av innergård, garage, fönster, balkongdörrar, nytt miljöhus.

- Planerat underhåll:
2023, Spolning av avlopp.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2015-2035.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en trevlig innergård med boulebana och tvättstuga för medlemmarna att nyttja.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Föreningen är ansluten till kabel- tv via ComHem, detta till en obligatorisk kostnad om 70 kr/mån.
Bredband är anslutet via Ownit, detta till en obligatorisk kostnad om 165 kr/mån.

GARAGE OCH PARKERING
Brf Guldborgen förfogar över 31 garageplatser. En plats kan hyras för ca 700 kr/mån, separat kösystem tillämpas. I övrigt rådet det boendeparkering i området, besök Malmö Stads hemsida för vidare information.

KONTAKT
Hemsida: www.guldborgen.se
E-post: styrelsen@guldborgen.se

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägg ingår för alla medlemmar.

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lägenheter

113

Byggnader

Byggår

1944

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

7 726 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Varmvatten, Bostadsrättstillägg

Beskrivning månadsavgift

Obligatoriskt tillägg om 70 kr/mån avseende kabel-tv och 165 kr/mån avseende bredband tillkommer.

Andelstal

1,46993%

Andel av månadsavgift

1,54922%

Överlåtelseavgift

1 208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

350 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

500 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

150 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta