Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 495 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Westmansgatan 54, T1/ Valla, Linköping
Typ
Bostadsrätt
KVM
88 kvm
Avgift
6 027 SEK / mån
Rum
3 rum

Ljus och stilren markplanstrea med stor uteplats

I ett grönskande och lugnt område finns nu möjlighet att förvärva en välplanerad och trivsam bostadsrätt om tre rum fördelade på 88 kvm. Bostaden ligger på markplan och har en större trädäckad uteplats att nyttja. Hela bostaden inger huskänsla och har närhet till naturen vilket skapar en hög trivselfaktor. Här finner du ett riktigt drömhem.

Rummen disponeras enligt ett stort duschrum med takdusch, toalett, tvättmaskin och handfat, ett ljust och funktionellt kök med köksö i öppen planlösning, två sovrum med lyxig heltäckningsmatta på golvet, vardagsrum med stora sociala ytor samt uteplats i form av en större trädäckad altan. Här får du en trivsam uteplats som vätter ut mot solsäkert läge. Genomgående renoverade ytskikt och gott om ljusinflöde.

I den här bostaden finns en insynsskyddad och lummig uteplats med bra läge som verkligen höjer livskvaliteten för dig som boende. Här kan du njuta av härliga kvällar med både familj och vänner. Uteplatsen nås från vardagsrummet och erbjuder sol från förmiddag till kväll och lättmöblerade ytor.

Brf Idrottstävlingen är en attraktiv och välskött förening med god ekonomi och tillgång till tvättstugor, övernattningslägenhet, boulebanor, redskapsbod med diverse redskap i för användning. I detta lugna och barnvänliga område bor du med radhuskänsla väldigt centralt och nära det mesta. Härifrån promenerar du till Linköpings mittkärna, Trädgårdsföreningen och Universitetssjukhuset på tio minuter samt till Universitetet på en kvart. I området finns flera skolor och förskolor, vårdcentral, apotek och djursjukhus. Närheten till Gamla Linköping och Vallaskogen med motionsspår, gångstråk och Lill-Valla gör läget extra attraktivt.

Varmt välkommen på visning!

Allmän information

Pris

2 495 000 SEK (Högstbjudande)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

88 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Westmansgatan 54

Ort

Linköping

Kommun

Linköping

Beskrivning av förråd m.m.

Vindsförråd.

Lägenhetsnummer BRF

117

Våningsplan

Markplan

Upplåten mark

Uteplatsen/marken är upplåten med bostadsrätten (ingår i bostadsrätten)

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Idrottstävlingen

Organisationsnummer

716425-9819

Allmän information

Föreningen bildades år 1990 och husen stod inflyttningsklara år 1991-92. Idag omfattar föreningens hus 186 stycken bostäder varav fyra lägenheter utgör daghem och ett uthyrningsrum.

Tv samt bredband via Comhem.

Byggnadsår
1991-1992

Brf bildades

1991

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

Hissrenovering 2017
Tvättat tak 2020
Renoverat golv i garage 2020

Kommande renoveringar

Kommande: Lekplatser skall ses över.

Inga kommande planerat, ytterdörrar ska eventuellt bytas under nästa år. 2022-06-28

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 186

Tvättstugor finns på Westmansgatan 42, 78 (även grovtvättstuga), 88 och på Fanjunkaregatan 70 ("blå tvättstugan", ligger mitt i området). Tvättstugorna disponeras fritt av de boende i föreningen enligt bokningstavlor som finns uppsatta i anslutning till tvättstugorna.
I föreningen går det även att nyttja grillplats, boulebana, soprum samt lekplats.

Byggnader

Byggår

1991

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

6 027 SEK/månad. I avgiften ingår värme, vatten, tv, bredband och sophämtning.

Avgiftsförändringar

Inga avgiftshöjningar är planerade (ingen förändring tidigare på mer än 10 år) 2022-09-09

Andelstal

0,55301

Andelstal insats

0,55301

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

485 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

675 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

825 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

De flesta garageplatser har föreningen under mark, 140 st bil-platser från ca 300kr/mån, samt 8 st mc-platser. Dessutom finns 16 parkeringsplatser i garagelängor inne på området. Det finns även ett fåtal att hyra som inte har tak, nio stycken. Resterande platser är avgiftsbelagd besöksparkering.

Garage, 150 platser, ingen kö. Kan förändras snabbt dock, 2022-09-09.
Garagelängor, 16 platser, kö
Utomhusplatser, 8-10 st, kö
Laddplatser, 8 st. i garaget, kö

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

128 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

133 kWh/m²

Energiklass

E

Besiktningsman

Tomas Eckerud

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta