Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 1 400 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 595 000 SEK / Utgångspris
Adress
Kvarnbergsgatan 46 B, Kvarnberget, Karlstad
Typ
Bostadsrätt
KVM
53.5 kvm
Avgift
3 164 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

STILFULLT MED INGLASAD BALKONG

Nu ges tillfälle att förvärva denna välplanerade tvårummare på Kvarnberget med stor inglasad balkong med utsikt över lugnt innegård och Mariebergsviken över takåsarna. Bostaden har fräscha ytskikt såsom genomgående parkettgolv och vitmålade väggar. Tilltaget vardagsrum, stilfullt arbetsvänligt kök och helkaklat badrum. Stabil och välskött förening. Tillträde efter överenskommelse.

Bostadsrätten på denna populära adress har närhet till såväl matbutiker, restauranger och kommunikationer som promenadavstånd till Karlstad centrum.

Välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna renoverade tvårummare. Bostaden har fräscha ytskikt såsom genomgående parkettgolv och vitmålade väggar samt stor inglasad balkong. Bostaden disponeras enligt följande;

HALL
Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter i potentiell garderobsvägg. I direkt anslutning nås sovrum till höger.

KÖK
Helrenoverat kök med goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Köket har vita snickerier i kombination med vitrinskåp med belysning, bänkskiva i trä samt bakomliggande vitt kakel. Här erbjuds även plats för matmöbel.

VARDAGRUM
Tilltaget vardagsrum med plats för såväl soffgrupp som matmöbel. Rummet har parkettgolv och vitmålade väggar. Från vardagsrummet nås tilltagen inglasad balkong med utsikt över lugn innegård och Mariebergsviken över takåsarna.

SOVRUM
Sovrum med plats för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter så som en garderob som medföljer i köpet om köparen så önskar.

BADRUM
Helkaklat badrum i ljusa färger utrustat med badkar, wc och tvättfat med belyst överskåp stambytt 2003.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Energideklaration_285602 Energideklaration Årsredovisning 2021

Länkar

Film

Allmän information

Pris

1 595 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

53.5 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Kvarnbergsgatan 46 B

Ort

Karlstad

Kommun

Karlstad

Lägenhetsnummer BRF

1019

Våningsplan

2 av 3

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Uteplatser

Balkong

Inglasad balkong om ca 8 m².

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Vadaren

Organisationsnummer

773200-0075

Allmän information

Brf Vadaren är en välskött förening med god ekonomi. Föreningen består av ett flerbostadshus i tre våningar med totalt 31 bostadsrätter samt två lokaler och en hyresrätt. Den totala boytan är 1 734 kvm och lokalytan är 108 kvm. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos IF och styrelsen har även en ansvarsförsäkring tecknad hos IF. Värmlands Fastighetsservice sköter teknisk förvaltning samt fastighetsskötsel. Ekonomisk förvaltning sköt av Vänerförvaltning AB.
Radonmätning är utförd och gav ett värde på 80 bq/m3 vilket är en bra bit under gränsvärdet på 200 bq/m3.

KONTAKT
Peter Hagman
+46706511463

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

TV: Ansluten till kabelnät från Sappa där grundutbudet ingår i månadsavgiften.
Internet: Bredband via Karlstad Stadsnät (fiber) med separat debitering.

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning genom fjärrvärme och frånluftsventilation

Byggnadskommentar

Flerbostadshus

Utförda renoveringar

RENOVERINGAR ALLMÄNT
Fastigheten är rotrenoverad 2002-2003. Nya säkerhetsdörrar sattes in 2007. Nya fönster 2008. Fasadrenovering samt inglasade balkonger 2017.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har tillgång till ett antal parkeringsplatser med motorvärmare som kan hyras till en kostnad av 100 kr/mån samt några få garageplatser. Fri parkering finns utanför fastigheten och runtom i området.
På entréplan finns föreningens gemensamma tvättstuga och cykelförråd. Det finns även en gästlägenhet att nyttja för medlemmar.

Utöver det har föreningen två lokaler som hyrs ut.

Antal lokaler

2

Antal hyresrätter

1

Antal lägenheter

31

Byggnader

Byggår

1961

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 164 SEK/månad. I avgiften ingår TV, värme och vatten ingår i avgiften.

Andelstal

3,10091%

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

250 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

400 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

PARKERING TILLHÖRANDE BOSTADEN
4 garageplatser finns att hyra för 240 kr/mån. 15 parkeringsplatser med eluttag finns att hyra för 100 kr/mån. Till garageplats och parkeringsplats är det separat kö.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

137 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

85 kWh/m²

Energiklass

E

Beskrivning

Service och kommunikationer

Närheten till busshållsplatser gör att du snabbt kan ta dig till andra stadsdelar. Det tar dessutom endast några minuter att gå till tågstationen.

Områdesbeskrivning

SKOLA & BARNOMSORG
Förskola och grundskola finns i området. Kvarnberget hör till Gruvlyckan/Mariebergs skolområde. I skolområdet finns Gruvlyckans-, Romstads-, Västerstrands-, Kvarnbergets-, Orrholmens-, och Vitsippans förskolor.

NATUR & FRITID
Området är lugnt med lummiga parkområden, lekplatser och bollplan. Det största grönområdet kallas Kvarnbergsparken. Nära till motionsspår, Mariebergsviken med småbåtshamn samt den gröna oasen Mariebergsskogen med bad, strövområden, restaurang och spännande aktiviteter.

KULTUR & NÖJEN
En kortare promenad på 5-10 min och stadskärnans kompletta utbud av kultur och service blir tillgängligt.

AFFÄRER & RESTAURANGER
Tillgång till bland annat matbutik, pizzeria och frisör finns runt knuten i området. 5-10 min finns hela stadskärnans utbud.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta