Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 995 000 SEK / Utgångspris
Adress
Tvingvägen 28, Hökmossen/Telefonplan, Hägersten
Typ
Bostadsrätt
KVM
48 kvm
Avgift
2 965 SEK / mån
Rum
2 rum

Renoverad gavellägenhet med fönster i 3 väderstreck!

Topprenoverad gavellägenhet med fönster i 3 väderstreck. Underbart ljusinsläpp och ingen insyn med vacker natur utanför fönsterna. Träden, bergsknallarna och grönskan som omringar huset skapar en känsla av att bo mitt i en naturpark! Här är det inte ovanligt att se både rådjur och ekorrar som lever i omgivningen.

Lägenheten är optimalt planerad och passar utmärkt för både en och flera personer i hushållet tack vare bra förvaring och möjlighet till olika möblemang. En ljus och luftig lägenhet med halvöppen planlösning och genomgående lyxiga detaljer så som golvvärme i hall och badrum. Utöver det finns renoverat badrum med tvättpelare och exklusiva ytskikt av marmor, kök med diskmaskin och ett stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Trots att lägenheten totalrenoverats har man lyckats bevara den charmiga karaktären från byggåret med breda träplankor till golv, fina trädörrar och djupa fönsternischer. Även den bevarade takhöjden gör att lägenheten upplevs väldigt rymlig och luftig. Denna lägenheten måste upplevas på plats!

Välskött förening som äger marken, har låg belåning och som gjort de största renoveringarna. För endast 75 kr/mån ingår bredband via fiber1000/1000mbit. De har flera hyresrätter kvar som innebär ett dolt kapital om ca 10-15 miljoner kronor. Här finns även lokaler som föreningen har diskuterat möjligheterna gällande att bygga om till bostäder och sälja. Lummiga gårdar där du kan grilla, sola eller slappa och ett levande område med restauranger, caféer, livsmedel och gröna parker endast ett par minuter bort. Hoppa på cykel och du kan ta dig till Södermalm på ca 10 minuter!

På en kort promenad kommer man till tunnelbanans röda linje som tar dig till Hornstull på ca 5 minuter och till stan på 15 minuter. På två tunnelbanestationer är man i Liljeholmen med stor och modern galleria med 90 butiker och restauranger. Här kan man även resa vidare med tvärbana, flygbuss och flertalet busslinjer. I närheten ligger också Västberga handelsområde med gym, butiker, stor matbutik och annan service.

Rumsbeskrivning

HALL:
Praktisk hall med förvaring i bevarade originalgarderober med överskåp som rymmer massvis av ytterkläder och annat. I hallen har man platsbyggt en sittbänk med förvaring i. Det fina marmorgolvet är uppvärmt med skön golvvärme. En annan fin detalj är de infällda hyllplanen där det även finns ett mindre kassaskåp. Direkt när man kliver i lägenheten möts man av ljuset och den exklusiva känslan som lägenheten har. Säkerhetsdörr.

VARDAGSRUM
Underbart rum och en naturlig plats att umgås i lägenheten! Vardagsrummet är stort och ljust med fönster i två väderstreck där det går att möblera med både soffa, förvaringsmöbler och arbetsplats. Rummet förlängs med den halvöppna planlösningen till köket. Utanför fönstren har man föreningens grönskande gård och man upplever ingen insyn, bara utsikt över magisk natur. Fina funkisdetaljer med djupa fönsternischer, vackert trägolv och högt till tak.

SOVRUM
Lugnt beläget sovrum i perfekt storlek. Rummet ligger insynsskyddat och har ett stort, fint fönster som ger ett härligt dagsljus att vakna till. I sovrummet finns en garderob med garderobsdörrar i spegelglas som är djup som rymmer mycket förvaring. Fin trädörr bevarad och även här ligger fina, breda träplankor till golv.

KÖK
Köket har den sällsynta kombinationen av exklusivitet och charm vilket gör köket väldigt hemtrevligt. Med den öppna portalen till vardagsrummet har man fint samspel mellan rummen och en väldigt luftig känsla. Då lägenheten ligger i gavelläge har man här fönster med ljusinsläpp från 3 håll. I köket har man plats för matbord för 4-6 personer utan att det blir för trångt. Här finns också bra arbetsyta och förvaring i överskåp, underskåp och ett högskåp. En fin detalj är serveringsluckan mellan kök och vardagsrum med inbygg belysning. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis med ugn, köksfläkt och diskmaskin. Köket kommer man till både via hallen och vardagsrummet vilket gör att man kan gå runt i lägenheten, det skapar ett trivsamt flöde.

BADRUM
Helkaklat badrum som totalrenoverats och är stambytt. Här har man verkligen tänkt på detaljerna och fått till ett trivsamt badrum, med fönster! Golv och väggar består till största delen av marmor, och annars vitt kakel. Den stora infällda spegeln gör att rummet upplevs ännu rymligare. Här finns många fina detaljer som bidrar till den exklusiva känslan, t.ex. vägghängd wc med dekorationshylla ovanför, inbyggd duschblandare och takdusch, handdukstork, belyst spegel och spotlights. I badrummet finns också tvättpelare som förenklar vardagen. Vädringsfönstret fyller en bra funktion samtidigt som det ger ett fint naturligt ljus, man kan även öppna upp fönstret och sudda ut känslan mellan inne och ute när man duschar!

ÖVRIGT
Till lägenheten hör nyttjanderätten till två källarförråd varav en ett är en matkällare.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Stadgar Årsredovisning 2021

Allmän information

Pris

2 995 000 SEK (Utgångspris)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

2

Boarea (BOA)

48 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Tvingvägen 28

Ort

Hägersten

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

026-0354-1

Våningsplan

2 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Smältrullen

Organisationsnummer

769618-1952

Allmän information

Föreningen förvärvade fastigheten 2011 från Stockholmshem och består av 75 lägenheter samt 12 lokaler. Fasaderna är k-märkta och har kulturhistoriskt värde för Stockholms stad. Föreningen adresser är Borrvägen 1-3, Klensmedsvägen 1-11, Tvingvägen 22-32. Föreningens hus ligger inbäddade i grönska vilket ger en trivsam naturkänsla. Fin gemenskap mellan medlemmarna och här anordas kräftskiva om sommaren, isbana om vintern och i samband med städdagar anordnas grillning.

Brf bildades

2008

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

För endast 75kr/mån ingår bredband 1 Gbit/s genom Stockholms stadsnät. Kabel-tv finns via ComHem, basutbudet ingår i avgiften.

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning sker via arkvärmepump (bergvärme) och ventilation är självdrag.

Utförda renoveringar

2011 utfördes en omfattande renovering där bl.a. stammar byttes och el-stigar renoverades.
2013 Byte av dagvattenbrunnarna och av rören i bottenplan i de fyra husen som det inte var gjort i (Tvingv 26-28, Klensmedsv 1-7, Borrv 1-3)
2014 Nya 3-glas fönster.
2014 Installation av bredband.
2017 Nya portar och säkerhetsdörrar till alla lägenheter
2017 Nya plåttak på entrétaken
2017 Garantibesiktning för stambyte och bergvärme
2020 Renovering och ommålning av alla trapphus

Kommande renoveringar

2022/2023 Renovering av tak och skorstenar samt ev. fasadernas tegelfogar
2023 Helhetsgrepp om utomhusmiljön, gräsmattor, rabatter, utomhusmöbler etc.
2023 Lokalen på Tvingvägen 22-24 om 146 kvm planeras byggas om till bostadsrätter (projektering pågår sedan 2021)

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns en tvättstuga på Klensmedsvägen 7 och med tre maskiner, två torktumlare samt ett torkrum. Föreningen har också flera gemensamma uteplatser/trädgårdar. Plats för cyklar finns i källaren.

Antal lägenheter

75

Byggnader

Byggår

1944

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

2 965 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV, Internet

Andelstal

1,369

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

I föreningen finns en parkeringsplats som hyrs ut enligt kösystem och i övrigt råder parkering enligt skyltning i området. Det finns gott om parkeringar på närliggande gator där boendeparkering råder mot en kostnad om 300kr/mån (taxa 5).

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl