Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Åbylundsgatan 72, Åbylund, Linköping
Typ
Bostadsrätt
KVM
60 kvm
Avgift
2 706 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Exklusiv, stilren och perfekt planerad tvåa med balkong

Denna väldisponerade tvårummare bjuder bland annat på generös takhöjd, stora fönster och mycket dagsljus. En lyxig och stilren bostad i fint skick som passar utmärkt för dig som vill ha nära till allt eller dig som söker ditt första boende.

Det första som möter oss i denna lägenhet är en funktionell, välplanerad och inbjudande hall med förvaringsmöjligheter. Vidare finns kök, vardagsrum, duschrum och ett harmoniskt, mysigt och ljust sovrum med plats för dubbelsäng samt separat stor klädkammare med flertalet hyllplan. Köket är stilrent, fräscht och modernt med påkostade material, generösa arbetsytor, bra förvaringsmöjligheter, rejäl köksbänk i sten och ljusa stilrena skåpluckor. Det rymliga, trevliga och charmiga vardagsrummet bjuder på fint ljusinsläpp, härliga umgängesytor, harmoniska färgval och plats för soffa och matgrupp. I det helkaklade duschrummet finns toalett, handfat, golvvärme, handdukstork, förvaringsskåp och dusch. Genomgående parkettgolv i hela lägenheten och fint renoverade ytskikt.

I vardagsrummet hittar vi utgången till bostadens underbara och takbeklädda balkong med sol från sen förmiddag, eftermiddag och kvällen och som bjuder på plats för ett mindre bord. Här kan du njuta av både frisk luft och solens strålar tillsammans med nära och kära.

Riksbyggen Linköpingshus nr 10 är en välskött och stabil förening med mycket god ekonomi, låga avgifter och stort utbud av gemensamma aktiviteter. Föreningen tillhandahåller bland annat tvättstuga, bastu, gym, övernattningslägenhet, soprum och cykelrum. I månadsavgiften om 2 706 kronor ingår, tv, vatten, värme, källarförråd samt förråd. Garage och parkeringsplats finns att hyra mot avgift. Tvättstuga finns i samma trappuppgång.

Här i Åbylund är det lätt att trivas och läget på Åbylundsgatan är lika eftertraktat som det är fenomenalt, här bor du centralt och lugnt i klassiska kvarter med goda kommunikationer. Universitetet ligger enbart en kortare cykelpromenad bort. Fina omgivningar med närhet till Ryds motionscentrum samt Vallaskogen. Handelsområdet Tornby ligger enbart en kortare promenad eller cykeltur bort. I området finns matbutik med postombud, restauranger, skola, förskola, lekplatser, idrottsanläggning, bra kommunikationer och busshållplats, perfekt för ett par, eller dig som letar efter ett boende med närhet till allt.

Tillträde kan ske i sommar. Varmt välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

Hall
Funktionell, välplanerad och inbjudande hall med goda förvaringsmöjligheter, målade väggar och mörkt klinkergolv.

Kök
Det stilrena, fräscha och moderna köket renoverades av tidigare ägare år 2015/2016 och har ljusa väggar och vackert trägolv. Utrustningen består av induktionshäll, mikrovågsugn, integrerad diskmaskin, kyl, frys, vinkyl och ugn. I övrigt erbjuder köket påkostade material, generösa arbetsytor, bra förvaringsmöjligheter, rejäl köksbänk och ljusa skåpluckor. Detaljer som utmärker köket är kvaliteter som mycket förvaring och stilrena materialval.

Vardagsrum
Ett rymligt, trevligt och charmigt rum med fint ljusinsläpp, härliga umgängesytor och plats för soffa och matgrupp.

Sovrum
Från hallen når du lägenhetens master bedroom, ett harmoniskt, mysigt och ljust rum med parkettgolv och ljusa väggar. Rummet har plats för dubbelsäng.

Duschrum
Duschrummet från 2015/2016 är fräscht, påkostat och smakfullt och har toalett, handfat, golvvärme, handdukstork, förvaringsskåp och dusch.

Balkong
I vardagsrummet finner du en underbar och takbeklädd balkong med sol hela eftermiddagen och kvällen och plats för ett mindre bord.

Renoveringar
Kök, 2015/2016.
Duschrum, 2015/2016.
Persienner samt ommålat sovrum, 2021/2022.
Nytt golv, 2015/2016.
Nya dörrar samt golvlister.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Åbylundsgatan 72 Stadgar Linköpingshus nr 10 Årsredovisning Linköpingshus nr 10

Länkar

Prospekt

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

60 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Åbylundsgatan 72

Ort

Linköping

Kommun

Linköping

Beskrivning av förråd m.m.

Källarförråd samt vindsförråd.

Lägenhetsnummer BRF

0299

Våningsplan

1 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Riksbyggen Linköpingshus nr 10

Organisationsnummer

722000-2120

Allmän information

Riksbyggen Brf Linköpings hus 10 är en mycket välskött förening i populära Åbylund, föreningen omfattas av 380 bostadslägenheter i varierande storlekar, allt från ettor med kokvrå till lägenheter med 4 rum och kök. Husen byggdes 1953-1956.

Välskött förening med god ekonomi.

Byggnadsår
1953-56

Brf bildades

1953

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

Delar av stammarna renoverades under 90-talet, resterande stammar renoverades 2008. (relining)
Tvättstugorna är renoverade.
Porttelefon till fastigheternas ytterdörrar har installerats.
Byte till säkerhetsdörrar har skett i varje lägenhet.
Fönster och balkongdörrar målade på södersidan, -11.

Kommande renoveringar

Föreningen har precis beslutat att genomföra ett större underhåll där man kommer att gå in och renovera, fasad, balkonger, tak och ventilation bla.
Det kommer att generera en rejäl värdeökning på fastigheterna och ett förbättrat inomhusklimat både sommar- och vintertid. 2022-06-02

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 380
Antal lokaler: 5

Antal lägenheter

380

Byggnader

Byggår

1953

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

2 706 SEK/månad. I avgiften ingår tv, vatten, värme och förråd.

Avgiftsförändringar

Föreningen har precis höjt avgiften per den 2022-07-01.

Andelstal

0.27196

Andelstal insats

0.27231

Andel av månadsavgift

0.27186

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

485 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

300 SEK/månad

Försäkringskostnad

120 SEK/månad

Obligatorisk tillägg för bredband

165 SEK/månad

Summa driftkostnad

585 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

I föreningen finns det 187 garageplatser och 175 parkeringsplatser. Till garage och parkeringsplats är det separat kö. Några lediga garageplatser finns idag samt två lediga parkeringsplatser, 2022-06-02.
Hyra för garage är ca 150-250 kr/mån beroende på storlek och hyra för parkeringsplats är ca 75 kr/mån.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

163 kWh/m²

Energiklass

F

Besiktningsman

Energideklarationen är utförd av: Leonard Windisch, LW Din Besiktningsman AB

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy