Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
595 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Barnhemsgatan 8, Sjöbo, Borås
Typ
Bostadsrätt
KVM
39 kvm
Avgift
2 484 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Trivsam och rymlig etta med balkong och låg avgift!

Välkomna till denna lägenhet om 39 kvm med separat kök som renoverades under 2020. Innanför entrédörren möts vi av en rymlig hall med garderober till förvaring samt plats för avhängning. Till höger om hallen finner vi vardagsrummet där man enkelt får plats med en stor säng samtidigt som man har gott om plats över till soffa och tv. Från vardagsrummet når vi även bostadens balkong i sydvästligt läge. Ytskikt i såväl hall, vardagsrum och kök är renoverade under 2020.

Trivsam lägenhet med låg avgift där bredband ingår, perfekt förstabostad eller för studenten. Gratis parkering finns på gatan utanför samt en kort promenad till bussen som tar dig in till centrum på ca 15 minuter.

Föreningen är en av de större i Borås. Här finns flertalet grillplatser, lekplatser, boulebana, samlingslokal, biltvätt och fotbollsplan, allt samlat på en trygg innergård. Tvättstuga finner ni både i källaren och i samma byggnad som samlingslokalen.

Välkommen att anmäla intresse via hemsidan eller genom att kontakta ansvarig mäklare.

Rumsbeskrivning

Hall:
Välkomnande hall med garderober till vänster och avhängningsmöjligheter till höger. På väggarna sitter ljus tapet och golvet är av ljus laminat.

Kök:
Köket renoverades 2020 med en bänkskiva i trä, via stilrena luckor med mycket förvaring, kyl/frys samt gott om plats för ett stort matbord. Här finns även plats för extra förvaring om så önskas. Golvet är av grå laminat och väggarna är vitmålade.

Badrum:
Rakt fram från hallen finner ni badrum, helkaklat från stambytet 2004. Dusch, WC, spegelskåp, handfat och förberett för tvättmaskin för den som önskar installera detta.

Vardagsrum:
I bostadens vardagsrum finner vi generöst med utrymmet för både soffa och säng. Förutom detta erbjuder vardagsrummet även en utgång till lägenhetens balkong i sydvästligt läge. Tack vare ett stort vackert träd utanför är balkongen väldigt insynsskyddad. Golvet är av parkett och väggarna är tapetserade.

Övrigt:
Tillhörande bostaden finns även två förråd, ett i källaren samt ett på vinden. Tvättstuga finner vi i källaren samt en extra stor tvättstuga finns även i ett separat hus på innergården.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Stadgar Årsredovisning

Allmän information

Pris

595 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

1

Boarea (BOA)

39 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Barnhemsgatan 8

Ort

Borås

Kommun

Borås

Lägenhetsnummer BRF

23

Våningsplan

3 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Björkhem

Organisationsnummer

764500-1020

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Äger och förvaltar en fastighet med 10 byggnader som totalt inrymmer 194 lägenheter, parkeringsplatser och några lokaler.

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE FÖRÄNDRINGAR
Avgiften kommer att höjas med 1% från och med 1 januari 2022.

TV OCH BREDBAND
Avtal med ComHem där TV, Bredbandstelefoni och bredband 250 Mbit ingår i månadsavgiften.
Enligt uppgifter från föreningen hemsida.

FÖRSÄKRING
Föreningens byggnader är fullvärdeförsäkrade. I försäkringen ingår även styrelseansvarsförsäkring och kollektivt bostadsrättstillägg.

GÅRDSPLATS
Flertalet lekplatser, grillplatser, inhägnad fotbollsplan med konstgräs, basketkorg, och gungor. Erbjuder mycket aktivitet för familjen.

ÖVRIGT
Föreningens hemsida: http://www.bjorkhem.se/

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

Utförda:
Stambyten 2005
Balkonger 2010
Tvättstugor 2014/2017
Parkeringsplats med motorvärmare 2018
Installation energibelysning allmänna ytor 2018
Byte av nyckelsystem 2019

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 194

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Flertalet tvättstugor, cykelförråd, föreningslokal, bastu och biltvätt.

Antal lägenheter

194

Byggnader

Byggår

1955

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

2 484 SEK/månad. I avgiften ingår inkl. värme, VA, sophantering, grundutbud TV och bredband.

Andelstal

0,34131

Andel av månadsavgift

0,33246

Kommentar

Driftskostnaderna är uträknade enligt schablon.

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

200 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

350 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

155 st parkeringsplatser, separat kö.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta