Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 895 000 SEK / Accepterat pris
Adress
Harpsundsvägen 123, Högdalen, Bandhagen
Typ
Bostadsrätt
KVM
35 kvm
Avgift
1 965 SEK / mån
Rum
1 rum

Etta med nyrenoverat kök & gångavstånd till tunnelbanan

ACCEPTERAT PRIS - Säljaren säljer för angiven prisnivå. Kontakta mäklaren för mer information.

Välkommen till denna fina etta om 35 kvm som har allt man kan behöva.

Renoverat kök med snyggt bruna skåpsluckor och komplett maskinell utrustning bl.a. egen diskmaksin. Rymligt och ljust allrum med plats för både soffgrupp, säng och annan trivselmöbel. Stambytt helkalkat badrum. Gott om förvaring med stor klädkammare. Genomgående ljusa väggar och parkettgolv. Fransk balkong. Källarförråd och matkällare ingår.

Brf HSB Högdalen är en stor och omtyckt förening med synnerligen god ekonomi och en belåning år 2020 på 1922 kr/kvm. Inom föreningen finns flera gemensamma lokaler och engagemang, exempelvis gym, samlingslokal och pensionärsförening. Föreningen står för elabonnemanget och du som boende betalar endast för din faktiska elförbrukning. Avläsning sker digitalt och debiteras i efterskott kvartalsvis via avgiftsavin. Gemensamt avtal för fiber 250/250 (99 kr/mån obligatorisk avgift).

Ett stenkast bort finns Högdalen centrum som erbjuder bibliotek, vårdcentral, BVC, apotek, bageri, bank, systembolag, flertalet matbutiker, restauranger och caféer samt bad- och idrottshall. Tunnelbanan (grön linje) tar dig till T-centralen på 19 minuter och flera busslinjer som trafikerar en stor del av söderort, bl.a Huddinge sjukhus, Älvsjö station och Liljeholmen.

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

Hall
Välkomnande hall med plats för avhängning av kläder samt skor. Vita väggar, ekparkettgolv.

Kök
Nyrenoverat kök med snyggt bruna skåpsluckor och ljustblått klinker ovan bänkskivan. Flertalet uttag för köksredskap. God förvaring med skåpshöjd från golv till tak. Bra arbetsyta.

Maskinell utrustning i form av:
- Diskmaskin
- Ugn
- Spishäll
- Spisfläkt
- kombi kyl- och frys

Badrum
Helkaklat badrum med vitt kakel och vitt klinkergolv. WC, handfat med kommod och spegel samt dusch.

Sovdel/Vardagsrum
Sovdel och vardagsrum som avskiljs utav garderober. Matplats för ca 2 personer. Parkettgolv, vita väggar. Fransk balkong.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Årsredovisnning 2020 Energideklaration Information - fast lös egendom Undersökningsplikt Köpare

Länkar

Film

Allmän information

Pris

1 895 000 SEK (Accepterat pris)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

1 varav 1 Sovrum

Boarea

35 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Harpsundsvägen 123

Ort

Bandhagen

Kommun

Stockholm

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

Källarförråd.

Lägenhetsnummer BRF

99-2082-1-617-7

Våningsplan

0 av 3

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB BRF Högdalen i Stockholm

Organisationsnummer

702000-9572

Allmän information

Välkommen till "Lilla Södermalm", ja så kallas Brf Högdalen.
Föreningen ligger ett stenkast från Högdalens Centrum med flera skolor och goda kommunikationer via tunnelbanan till stan, och ett antal bussar till Farsta, Huddinge, Balingsnäs, Älvsjö, och Liljeholmen. Från Globen går även tvärbanan i flera riktningar. För mer info: se rubrik Om föreningen.

Föreningens 13 fastigheter byggdes under åren 1954-1956 och har för närvarande 740 lägenheter. De har även en stor föreningslokal som tar 75 personer för festliga tillfällen.

Föreningens lägenhetstorlekar är: 1 rum/kokskåp, 1 rum/kokvrå, 1 rum/kök, 2 rum/kök, 3 rum/kök samt 4 rum/kök. Samtliga lägenheter har generösa balkonger med plats för utemöbler.

Föreningen kräver individuellt medlemskap i HSB, kostnad för detta är 500 kr/person (depositionsavgift som återfås vid utträde) och en årsavgift på ca 300 kr/lägenhet.

För mer information:
https://www.hsb.se/stockholm/brf/hogdalen/

Belåning kr/kvm år 2020: 1 922 kr.

Föreningen bevakar månatligen sina lån och har till sin hjälp en särskild expert utsedd att sköta bevakningen. När dem kan använder de en del av deras sparade medel till att göra extraamorteringar på sin lån. Föreningen lägger stadigvarande om pengar till specialinlåning som dem tjänar ränteintäkter på. Tomträttsavgälden kommer inte att höjas då samma pris ligger fast fram till och med år 2024.

TV
Ansluten till kabelnät. Basutbudet ingår i avgiften. Levernatör: Comhem

BREDBAND
Föreningen har tecknat ett gruppavtal med Telenor för bredband. Varje medlem får 250/250 Mbit/s för ett tillägg om 99 kr på månadsavgiften. Skulle kontakten saknas i någon lägenhet, kontakta styrelsen, som då beställer installation. Kostnaden för installationen står den enskilde medlemmen själv för. Telenor för abonnemangsfrågor på tfn: 020-22 22 22. Öppettider: Vardagar 8 - 19, helger 9 - 17.

För mer info:
https://www.telenor.se/

FÖRSÄKRING
Bostadsrättstillägg ingår i föreningens avgift så varje enskild boende medlem behöver inte skaffa det om man inte vill.

BYGGNADSÅR
1954-1955

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

ÖVRIGT
HSB-föreningen har krav att alla köpare är medlemmar i HSB. Köparen betalar en engångssumma om 500 kr samt en årlig medlemsavgift.

TOMTRÄTT
Tomträttsavgälden kommer inte att höjas då samma pris ligger fast fram till och med år 2024-2025. Bostadsrättstillägg ingår i föreningens avgift så varje enskild boende medlem behöver inte skaffa det om man inte vill.

RENOVERINGAR I LÄGENHETEN
Spisar:
Vi har alla typer av spismodeller från gasspis (endast ett fåtal), gammaldags spis med runda plattor, keramikhäll och induktionshäll med 3-fas. För gasspisen och induktionshällen krävs att installationen är gjord av behörig fackmannamässig installatör. Köksfläktar: En del lägenheter kan sakna köksfläkt och då varje lägenhet har en egen ventilationskanal kan man sätta in en vanlig fläkt och behöver inte längre ha en med kolfilter. I en del lägenheter kan kolfilterfläktar fortfarande finnas.

Flytt av väggar:
Styrelsen nekar medlemmar att ta bort eller ändra på bärande väggar. Garderobsväggen mellan hall och mathörna är inte bärande så den kan tas ned. I samband med renovering måste vi i styrelsen få se ordentliga ritningar på hur rummet ser ut idag och hur man har tänkt att göra om. Allt skall vara fackmannamässigt gjort. Efter godkännande från styrelsen kan borttag av väggen ske.

Flytt av kök:
Flytt av kök till annat rum är INTE tillåten i vår förening pga risk för vattenskador. Inga bärande väggar får rivas. Man får inte flytta vattenledningar och avlopp till ett annat rum. Man får inte själv ta bort gasledningen eftersom det finns en risk för explosion. Tänk på att det fortfarande finns gasspisar som används i vissa hushåll.

Gasledningen skall alltid tas bort av speciellt cerfierade personer från Gasnätet Stockholm AB. Hemsida: http://www.gasnatetstockholm.se , telefon 0771-41 01 00.

Observera att en ritning på befintligt kök (finns att hämta på fastighetsexpeditionen) och det nya tänkta köket skall lämnas in till styrelsen för översyn och godkännande INNAN renovering får ske. Arbetet ska vara fackmannamässigt gjort och besiktigas av behörig person.

Vi vädjar till er att när ni får in en lägenhet till försäljning och ni ser att köket är flyttat till annat rum, ge oss då gärna en blänkare om det till vår styrelsemail: hogdalen.styrelse@gmail.com så att vi kan skicka en besiktningsman innan försäljning sker.

Styrelsen rekommenderar Micke Jönsson på Klimat & Bygg AB som har mångårig erfarenhet i vår förening att renovera både våra lägenheter och bygga om våra lokaler till lägenheter. Se rubrik: Vanliga frågor under Ditt boende.

Renovering av befintligt kök är tillåten. Arbetet måste utföras på ett fackmannamässigt sätt. Observera att det fortfarande finns gasspisar i vissa lägenheter varför det i vissa kök går gasledningar i väggen. Vill man flytta elledningar ska det vara fackmannamässigt gjort, dvs av en legitimerad behörig elektriker. Se ovan vad som gäller vid byte från gasspis till elspis.

Renovering av badrum:
Vid renovering av badrum där yt- & tätskiktet byts ska en ansökan lämnas till styrelsen för godkännande. Den ska innehålla en ritning över befintlig lösning samt en ritning över det tänkta nya badrummet. Man får inte sätta in en dusch i lilla toaletten i de lägenheter som har en uthyrningsdel eftersom det saknas golvbrunn där. Vill man kakla om badrummet måste man lämna in ett särskilt intyg på en godkänd entreprenör, innan ändring sker. Tänk på att många försäkringsbolag kan kräva detta intyg om en skada inträffar. I samband med renovering av badrum får enskild medlem INTE byta golvbrunn och vattenledningar. Det ligger i föreningens underhållsplan och sköts centralt från styrelsen.

Rekommenderade entreprenörer:
Under rubriken Ditt boende/Vanliga frågor finns information om entreprenörer/företag som vi rekommenderar i samband med tex. renovering av lägenheten. Sidan kommer att fyllas på.

Brf bildades

1953

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

Utförda:
1997-1998 - Genomfördes stamrenovering, elnätet drogs om, fasaderna putsades och balkongerna gjordes om
2004 - Genomfördes en takomläggning i hela föreningen. Samtidigt isolerades alla vindar.
2014 - 2015 - Fönsterrenovering där föreningen renoverat samtliga fönster och balkongdörrar.
2016 - Målning av trapphus.
2016 - OVK.
2017 - Lekplatser uppdaterade enligt EU-normer.
2017 - Ny styrelselokal på Harpsundsvägen 165B.
2018 - Byte av belysning i trapphusen.
2019-2020 Ytterligare 2 tvättstugor gjordes om till digital bokning.
2019-2020 Miljöhusdörrar (3 st) byttes ut till mer inbrottssäkra dörrar.
2019-2020 Asfaltsarbete utfördes pga 2 vattenläckor, 1 avloppsläcka och 1 gasläcka. Samtliga läckor tätades ordentligt. 2019-2020 Skyddsrumsbesiktning genomfördes.
2021 - Stamspolning.
2021 - Den femte tvättstugan, Harpsundsvägen 181, digitaliserades och blev klar nu i januari. Den sjätte har påbörjats på Harpsundsvägen 165. Arbete med ombyggnation av 10 lokaler till lägenheter har påbörjats och brf:en räknar med att slutföra detta under 2022.

Kommande renoveringar

Det återstår 1 tvättstuga att digitalisera under 2022. 4 miljöhusdörrar återstår att bytas ut till mer inbrottssäkra sådana.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har cykelförråd, barnvagnsrum, festlokal, grovtvätt för mattor, hobbyrum för olika grupper. Tvättstugor finns på Harpsundsvägen 95, 115, 135 och 163 och eget gym med bastu på Harpsundsvägen 95.

Till varje port hör ett barnvagnsstall. Förutom barnvagnar, får rullatorer och övriga hjälpmedel ställas där.

Nyckel kvitteras ut till självkostnadspris på fastighetsexpeditionen, Trollesundsvägen 108:
Sten: 0720-238 124
Anders: 0769-469 124
Micke: 0769-414 124
hogdalen.exp@gmail.com

Har ni cyklar finns det speciella nycklar till cykelstallen. Samtliga nycklar kvitteras ut till självkostnadspris på fastighetsexpeditionen, Trollesundsvägen 108:
Sten: 0720-238 124
Anders: 0769-469 124
Micke: 0769-414 124
hogdalen.exp@gmail.com

Dem har 7 st miljöhus sedan 2006 där dem källsorterar våra grovsopor. Föreningen har en egen panncentral och en underjordisk sopsugsanläggning för hushållssopor. Hushållssoporna packas ihop och förvandlas till biogas. Miljöhusen är förberedda för hushållssopor men det dröjer innan utrymmet tas i bruk. Så länge dem har tillstånd från myndigheterna att använda sopsugen, gör vi det.

Medlemsinformation:
4 gånger om året kommer deras medlemstidning Trollharpan ut som informerar om vad som händer i föreningen. Den finns att hämta på fastighetsexpedtionen Trollesundsvägen 108 och på Harpsundsvägen 123. Medlemmarna kan även besöka denna hemsida som kontinuerligt uppdateras. Medlemstidningen Trollharpan: trollharpan@gmail.com

Medlemsförmåner och erbjudande:
Under rubriken Ditt boende på hemsidan finns ett flertal underrubriker som visar centrala och lokala medlemserbjudanden.

Året-runt-grillar:
På nästan varje gård har dem placerat ut grillar som används flitigt av våra medlemmar. Vi har sedan grillarnas införande köpt in fler bord och bänkar så att fler kan utnyttja grillarna.

I samband med grillning på gårdarna rekommenderar vi medlemmarna att ta med egna askkoppar och inte slänga fimpar på gården då många barn leker där. På varje gård finns askkoppar utplacerade. Hushållssopor ska efter grillning tas med hem och slängas i sopnedkasten i porten. Övriga sopor sorteras och slängs i miljöhusen. Från kl 22.00 gäller hänsynsregeln att det ska vara tyst i portarna och ute på gården måste man tänka på att dämpa ner ljudvolymen.

Föreningen tillåter grillning på balkongerna men då endast när man har en elgrill som är försedd med vattenbad. Grill med öppen eld eller gasol är inte tillåten. Dem rekommenderar att den som vill grilla på balkongen - talar med grannarna innan så att inte osämja uppstår.

Basketkorg:
Föreningen har en basketkorg som är fritt för alla medlemmar att använda.

Intresseklubbar:
Dem har flera intresseklubbar som engagerar medlemmar. HP-klubben dvs Högdalens pensionärer ordnar flera träffar om året. Fotoklubben lär ut olika tekniker i fotografiframställning. Vävklubben sätter upp vävar av olika slag och. Målarklubben Kladdarna är en hantverksklubb där man målar korgar, glas, tavlor och handarbetar med det mesta. Dessa klubbar har egna lokaler där verksamheten bedrivs.

Vill någon medlem starta en ny klubb är det bara att kontakta styrelsen så hjälper vi till med uppstarten.

Gym och bastu:
Föreningen har ett eget gym som hanteras av Motionsklubben Trollhanteln. Se mer under rubriken Klubbar under Ditt Boende på hemsidan. I närheten av gymmet finns även föreningens bastu. Föreningens bastu ligger i anslutning till Motionsklubbens Gym i källaren på Harpsundsvägen 93. Den bokas via Motionsklubben.

Föreningslokalen:
Vår föreningslokal rymmer 75 sittande matgäster. Köket är utrustat med husgeråd, vatten- & kaffekokare. Köket innehåller även en diskmaskin, spis och micro. Baren är utrustad med öl och vinglas. I lokalen finns en musikanläggning. Lokalen bokas på fastighetsexpeditionen och en depositionsavgift om 1 000 kr tas ut i samband med bokningen. Dessa pengar återfås när städningen dagen efter har godkänts av städkontrollanten.

Antal lokaler

59

Antal lägenheter

740

Lån i BRF per kvm

1 922

Byggnader

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

1 965 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

Värme, vatten, TV-basutbud (Com hem), BR-försäkring, förråd, matkällare och obligatoriskt tillägg om 99 kr/mån för kollektiv bredbandsanslutning hos Telenor.

Avgiftsförändringar

Föreningen har en årlig höjning med runt 3% av avgiften per den 1 januari varje år. (detta är den enda höjningen som kommer att ske i föreningen under året, enligt hemsidan 220505)

Andelstal kommentar

0,08197%

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

52 791 SEK

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Har räknats ut genom följande uträkning:
Samtliga skulder till kreditinstitut (kortfristiga och långfristiga) - kassa & bank x bostadsrättsandel.

Uppgifterna kan avvika mot vad som står angivet i årsredovisningen då dessa belopp kan ha förändrats sedan årsredovisningen gjordes. För den köpare där detta är av stor betydelse så uppmanas man att kontrollera detta ytterligare med föreningen att uppgifterna fortfarande stämmer.

Inre reparationsfond

879 SEK

Överlåtelseavgift

1 691 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

725 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

200 SEK/månad

Försäkringskostnad

100 SEK/månad

Summa driftkostnad

300 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen tillhandahåller 215 parkeringsplatser och 84 garageplatser. Kostnad för parkeringsplats med elladdning 200kr/mån och vanlig parkeringsplats 125kr/mån. Garageplats varierar i pris beroende på storlek och kvm. Mc-plats kostar 150-200kr/mån beroende på storlek. Endast 1 bilplats per hushåll är tillåtet.
Det finns inga lediga platser i dagsläget och kötid för både parkeringsplats och garageplats är för närvarande lång.

HSB använder sig av en digital köhantering och sköter föreningens parkering- och garageplatser. Kontakta kund- och medlemsservice för frågor och mer information om parkering- och garageplatser samt köhanteringen.
010-442 11 00, www.hsb.se/stockholm/kontakt.

Det finns fri datumparkering i området.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiklass

C

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl