Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 695 000 SEK / Utgångspris
Adress
Östersundsgatan 4, Vån 4 (22041/1301), Vällingby Parkstad / Råcksta, Vällingby
Typ
Bostadsrätt
KVM
75 kvm
Avgift
4 356 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Påkostad och nyproducerad (2017) 3:a om 75 kvm med stor södervänd balkong i populära Vällingby Park!

Här erbjuds en unik chans att förvärva denna påkostade och nyproducerade (2017) 3:a om 75 kvm med stor södervänd balkong. Det här är ett boende för er som värdesätter ett kvalitativt hem i toppklass. Garaget och förråd nås enkelt direkt ner med hissen. Direkt närhet till tunnelbanans gröna linje som tar dig in till city på ca 24 min och även till populära förskolor/skolar. Hemköp finns i föreningens lokal längs Jämtlandsgatan. Att bo här är minst sagt lyxigt och bekymmersfritt. Välkomna att uppleva denna bostad som kommer att sätta en guldkant på vardagen!

En varm och välkomnande känsla välkomnar oss i entréhallen som erbjuder plats för avhängning av kläder och skor samt hallmöbel. Här finns också förvaringsmöjligheter i en platsbyggd garderob. Intill entréhallen rakt fram når vi det moderna badrummet med påtaglig hotellkänsla - här finns gott om plats för familjens morgon- och kvällsrutin. Smakfullt inrett med grå klinkers på golvet och vitt kakel på väggarna. Wc, tvättställ med kommod, spegelskåp med inbyggd belysning, handdukstork, duschhörna med takdusch och duschvägg i klarglas samt bekvämligheter som tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk ovan och väggskåp för förvaring.

Stilsäkert och väl tilltaget kök från Vedum. De vita luckorna men ram kombineras fint tillsammans med det vita stänkskyddet och vita arbetsbänken. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, diskmaskin, mikro och ugn i högskåp samt kyl och frys. Det här är verkligen ett kök som inbjuder till umgänge med familj och vänner. Här går det med enkelhet att bjuda in till middag för flertalet gäster runt matbordet ca 6-8 personer, precis in till det stora fönsterpartiet med härlig utsikt. Genom bara ett litet kliv ut genom dörren når man också den stora soliga balkongen. Uteplatsen erbjuder gott om plats för både större lounge-grupp, matgrupp och växter. Här är möjligheterna många, här går det att skapa er alldeles egna café-känsla eller varför inte "barbeque". Slå er ner och njut av den trivsamma atmosfären.

Köket och vardagsrummet är fint sammansvetsade och skapar en härlig oas. Ljuset strålar in genom stora fönsterpartier i två väderstreck. Den ljusa och sociala vardagsrumsdelen bjuder likaså de in till umgänge med familj och vänner. Vardagsrummet erbjuder gott om plats för en stor soffgrupp, tillhörande soffbord och mediamöbel. Stora fönsterpartier och utsikt mot föreningens mysiga innergård. Till sist har vi bostadens två sovrum. Master bedroom är rymligt och harmoniskt och har gott om plats för den stora dubbelsängen, tillhörande sängbord och övrig sovrumsmöbel om så önskas. Här finns också tre platsbyggda garderober för förvaringsmöjligheter. Det mindre sovrummet lämpar sig utmärkt som barnrum/gästrum eller varför inte inreda ett eget hemmakontor? Låt fantasin flöda och skapa ert drömboende.

BRF Råckringen har god ekonomi, välskötta fastigheter och stora hyresintäkter. Garage och förråd under husen som enkelt nås med hissen till källarvåning, garageplatserna fördelas enligt kösystem, 847 kr/mån. Hemköp i föreningens lokal på entréplan mot Jämtlandsgatan, kontrakt tecknat på 10 år. Utöver det finns postombud. Vällingby Parkstad är ett lugnt familjevänligt område som erbjuder ett boende i en ny, dynamisk stadsdel med tunnelbanan precis runt knuten. Här finns även närheten till Grimsta naturreservat som erbjuder grönområden, motionsspår, Kaanan-badet, ridcenter och utegym. Det är även enkelt att ta sig vidare till fler butiker, mataffärer, nöjen och service i både Vällingby Centrum och Bromma Blocks.

För frågor om bostaden, föreningen och området - kontakta ansvarig fastighetsmäklare Micaela Rebel!

Allmän information

Pris

3 695 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

75 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Östersundsgatan 4, Vån 4 (22041/1301)

Ort

Vällingby

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

22041/1301

Våningsplan

4 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Råckringen

Organisationsnummer

769628-1455

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Råckringen är en äkta förening som bildades 2014 och som i dagsläget består av totalt 268 lägenheter varav 268 är upplåtna med bostadsrätt samt 2 lokaler. Föreningen godkänner ej juridisk person. Delat ägande ska ske med 10 % som minsta ägarandel. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningen har tecknat el-avtal för samtliga medlemmar så enskild medlem behöver inte teckna ett eget elabonnemang. Individuell mätning av elförbrukning sker för varje lägenhet. Föreningen fakturerar i efterskott för el. Varmvatten debiteras individuellt och priset är 44:-/m3 (ink moms).

TV OCH BREDBAND
Föreningen har Telia (Telia Triple Play) som leverantör av bredband och kabel-TV. Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal med Telia för bredband och TV som gäller fr o m 1 juli 2021. Obligatoriskt tillägg om 222 kr/månad för bredband på 100/100 Mbit och TV-paket Lagom. Avgiften aviseras med månadsavin. Högre bredbandshastighet och större TV-utbud tecknas separat av medlemmen via Mitt Telia. Separata avtal med Telia är personliga och debiteras direkt av Telia.

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

Brf bildades

2014

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Kommande renoveringar

Inga planerade i dagsläget.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 268
Antal lokaler: 2

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Hemköp i entréplan mot Jämtlandsgatan
- Barnvagns- och rullstolsförvaring
- Cykelrum (finns på Östersundsgatan 8 och på Jämtlandsgatan 97, Jämtlandsgatan 99 och Jämtlandsgatan 107)
- Innergård med plantering och lekplats
- Förrådsutrymmen
- Garage under husen

Antal lokaler

2

Antal lägenheter

268

Byggnader

Byggår

2017

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 356 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten

Beskrivning månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme, kallvatten och bostadsrättsttillägg. Obligatoriskt tillägg om 222 kr/mån för Telia Tripple play. Varmvatten debiteras individuellt och priset är 44:-/m3 (ink moms).

Andelstal

0,46162%

Kommentar

Driftkostnaderna är schablonberäknade.

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

250 SEK/månad

Försäkringskostnad

125 SEK/månad

Summa driftkostnad

375 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har inomhusparkering under huskropparna med totalt 90 st garageplatser. Kostnaden för garageplats är 847 kr/mån inkl moms, se nedan priser för bilplats med ladduttag mm. Uthyrningen sköts av APCOA. Kö tillämpas. APCOA Parking Sverige 08-556 306 70

- MC-Plats, 413:-
- HKP-Plats, 1100:-
- Bilplats med ladduttag, 987:-
- HKP-Plats med ladduttag, 1240:-
- Laddning kommer debiteras med 2,65:-/kWh

Det finns även separat storgarage i anslutning till tunnelbanestationen. Kostnaden för parkeringsplats är ca 500 kr/mån. Uthyrningen sköts av Stockholm stads parkering. Kö tillämpas.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiklass

C

Beskrivning

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd. Lägenheten är registrerad som 3:a hos föreningen men omgjord av säljaren till en 4:a.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl