Länk kopierad!

Visningar

mån 15 aug 18:00 - 18:30
Varmt välkommen på visning! Anmäl er gärna genom att klicka "boka visning" www.skandiamaklarna.se/ södermalm

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 450 000 SEK / Utgångspris
Adress
Bergsundsgatan 7, vån 6/6!, Södermalm - Hornstull, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
23 kvm
Avgift
2 180 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Unik 1:a - Högst upp - Egen terrass - Skuldfri förening

I lugna kvarter finner du denna unika 1:a på Bergsundsgatan 7. Här bor du högst upp i huset och har ett fantastiskt läge med optimal charm. Bostaden bjuder på tidstypiska detaljer såsom fiskpensparkett i ek, spröjsade fönster och tilltagen takhöjd. Mycket välplanerad lägenhet om 23 kvadratmeter där du ges en trevlig hall, rymligt badrum, optimal sovalkov med gott om förvaring, välutrustat kök samt ett ljust och lättmöblerat rum. Pricken över i:et är bostadens stora svårslagna terrass i sydvästläge som bjuder på många soltimmar att avnjuta. Föreningen är stabil och har god ekonomi där de f.n. är skuldfria.

Området bjuder på en härlig blandning av grönområden, shopping, restauranger och puls. Fina promenadstråk längs vattnet och möjligheter till bad på Långholmen och Reimersholme. Goda kommunikationsmöjligheter med flertalet busslinjer ett stenkast bort samt T-bana via Hornstulls tunnelbanestation (röd linje).

Varmt välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande hall med avhängning och hyllplan för förvaring. I anslutning finns även en rymlig originalgarderob för ytterligare förvaringsmöjligheter.

Badrum

Ljust och stort badrum. Vitkaklade väggar och plastmatta på golv. Här finns wc, dusch, tvättställ och handdukstork. Förberett för tvättmaskin. Badrummet genomgick stambyte år 1992.

Sovalkov

Oerhört funktionell sovalkov med en platsbyggd förvaringslösning i kombination med en 120-säng ovanpå. Luckorna har en harmonisk grön kulör och finner sig fint mot vägg i samma färg.

Kokvrå

Charmig kokvrå utrustad med diskmaskin, spis, ugn samt kyl med frysfack. Här ges fint ljusinsläpp från fönster. Förvaring bakom vita köksluckor.

Rum

Luftigt och ljust rum som utgör en naturlig plats för soffgrupp och matplats. Vita väggar, charmig fiskbensparkett och härlig rymd tack vare den tilltagna takhöjden. Spröjsade pardörrar ut mot den fantastiska terrassen.

Terrass

Fantastisk terrass med ett soligt sydvästläge.

Förråd

Till lägenheten hör ett vindsförråd ca 4 kvm, endast en halv trappa upp från bostaden.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning 2020 stadgar-propellern-13-2019 Energideklaration Årsredovisning 2021

Länkar

Föreningens hemsida

Allmän information

Pris

2 450 000 SEK (Utgångspris)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

1

Boarea (BOA)

23 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren och bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Bergsundsgatan 7, vån 6/6!

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Beskrivning av förråd m.m.

Vindsförråd om ca 4 kvm

Lägenhetsnummer BRF

39

Våningsplan

6 av 6

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB BRF Propellern 13

Organisationsnummer

769618-2604

Allmän information

Brf Propellern 13 är en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheten Propellern 13. Föreningen upplåter 39 bostadsrätter samt 2 hyresrätter vilket kan ses som en stor dold tillgång. Under 2020 sålde föreningen en av hyresrätterna och har med den intäkten amorterat av alla föreningens lån och är därmed skuldfri. Fastigheten innehavs med tomträtt där nuvarande tomträttsavgäld uppgår till ca 159 200 kr/år och har en löptid tom 2025-06-30. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Folksam. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg. Juridisk person godkänns inte som köpare. Delat ägande godkänns med krav på minsta ägarandel om 10 %. Medlemskap i HSB krävs inte.

Brf bildades

2008

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

IP-tv via Ownit och kabel-tv via Tele2.
Fiberbredband, 100 mbits, via Ownit.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme.
Mekanisk frånluftsventilation och självdrag.

Utförda renoveringar

2021 - Godkänd radonmätning
2019 - OVK
2018 - Renovering fjärrvärmeanläggning och gård
2016 - Renovering hiss
2015 - Byte elstigar
2012-15 - Renovering fasad, tak samt kungsbalkonger
1992- Stambyte

I övrigt har löpande underhåll genomförts.

Kommande renoveringar

Kärlskåp för sopsortering av hushållsavfall samt kompost.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har en mysig innergård som är möblerad med utemöbler och grill. På källarplan nås även föreningens tvättstuga samt cykel/barnvagnsförråd. Till lägenheten hör också ett vindsförråd.

Antal hyresrätter

2

Antal lägenheter

38

Byggnader

Byggår

1932

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 180 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv med basutbud samt obligatoriskt tillägg om 101 kr avseende internet.
Kostnad för el, försäkring, balkongfond om 60 kr/mån.
Inga beslutade avgiftsförändringar (uppgift kontrollerad med styrelsen 2022-02-28)

Andelstal

2,35181%

Överlåtelseavgift

1207,5 SEK

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

273 SEK/månad

Försäkringskostnad

190 SEK/månad

Summa driftkostnad

463 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen innehar inga parkeringsplatser. I området gäller boendeparkering. För mer info, se https://parkering.stockholm/boendeparkering/.
För lediga garageplatser i området se: http://www.garageplatsen.se/.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

101 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

109 kWh/m²

Energiklass

D

Beskrivning

Områdesbeskrivning

På Bergsundsgatan bor du med toppenläge mittemellan Hornstull och Långholmen. Du har allt vad det innebär av restauranger, caféer, butiker, galleria, service och kommunikationer åt ena hållet, samtidigt som du åt andra hållet har massor av fina promenad- och motionsstråk och möjligheter till bad på Långholmen och Reimersholme. Alldeles intill ligger Pålsundsparken med bevarad 1700-talsbebyggelse och Lasse i Parkens café och restaurang. Trevliga Rio Bio är en annan begivenhet i kvarteren, liksom Hornstulls marknad under sommarhalvåret.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta